madrian Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 no dobra koszt to 4565,- - no nieźle Dolicz czas modelarza. Składanie modelu przez jakieś 2 lata lub dłużej. A własny czas cenny jest. :wink: Zamiast latać i się cieszyć, będziesz miesiącami tkwił w oknie i wzdychał tęsknie, spragniony widoku listonosza. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Następny będzie model czołgu, który będzie strzelał :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Znaczy coś takiego ? Czołg PANTHER 1:16 R/C DYM ASG 6mm Heng Long RC http://www.allegro.pl/item772149741_czolg_panther_1_16_r_c_dym_asg_6mm_heng_long_rc.html tylko w częściach, rozbite na 55 zeszytów (dwutygodnik, zajmie 2 lata) za łączną kwotę 55x20 = 1100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 DX7 = 320$. Tak przeglądam tę stronę... i chyba wyśle jutro maila do wydawcy, czy zdają sobie sprawę z tego co robią. Długość głównego śmigła? Co to jest w ogóle?!?! Tak jest podane na stronie o tym cudzie. Czy u wydawcy w ogóle widział to ktoś kto ma o tym pojęcie? Jutro leci mail do nich z prośbą o wyjasnienie. Będę wredny, ale taki jestem z natury. A dlaczego? Ano dlatego, że ostatnio u nas na lotnisku jednemu zdolnemu ( ci z lubelszczyzny chyba wiedzą o kogo chodzi ) Uciekł helik. T-Rex siedemseta nitro konkretnie. Gość lata długo, lata... no powiedzmy że umie. Wyposażenie z najwyższej półki, 14MZ i takie tam, tylko że... no wlasnie, u niego zawsze coś się dzieje. Helik poleciał. I wylądował kilka km od lotniska, uderzając w dom. Doszczętnie rozwalił okno, na szczęście nie trafił w nikogo. A oni piszą że nie ponoszą odpowiedzialności?!?! To jest dla mnie kpina z normalnych ludzi. Wkleję tu, co im napisałem i co mi odpowiedzieli. Zapraszamy po przerwie, zostańcie z nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Cóż w kwestii komentarza powiem tylko tyle, iż tak naprawdę oferta ta skierowana jest wg mnie do dzieci. Nie kupi tego nikt z osób chociaż z lekka zainteresowanych heli rc ( no chyba że z ciekawości - ale 115 razy czekać na przesyłkę z gratami - nic tylko gryźć paluchy lub się chlastać :mrgreen: ). Nasuwa się wobec tego wniosek, iż pisemko lub jak je zwał skierowane jest do....młodzieży tudzież bardziej dzieci. Hmm tylko tam zamiast pseudo podróby Raptora powinna być "ala" Lama, wraz z symulatorem - gwarantuję że zważywszy na okres zimowy nakład rozszedł by się migiem - I WTEDY MIAŁO BY TO SENS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 jednemu zdolnemu Uciekł helik. T-Rex siedemseta nitro konkretnie. Helik poleciał. I wylądował kilka km od lotniska, uderzając w dom. Doszczętnie rozwalił okno, na szczęście nie trafił w nikogo. mozna cos wiecej o tym zdarzeniu?? helki zwykle nie uciekają a jesli juz to czas lotu mierzony jest w sekundach ... hmmm dlatego zaciekawil mnie temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 helki zwykle nie uciekają a jesli juz to czas lotu mierzony jest w sekundach ...Pozory mylą. Całkiem niedawno słyszałem o dwóch konkretnych ucieczkach od naocznego świadka, doświadczonego pilota RC heli zresztą. Szczegółów nie zapamiętałem, bo ja nie helikowy, a do tego jestem stary i mam słabą pamięć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 helki zwykle nie uciekają a jesli juz to czas lotu mierzony jest w sekundach ... Uciekają , czytałem ostatnio prawdopodobnie jak dobrze pamietam był to T-rex 90'tka ,padło "acc" i helikopter na pełnym gazie zaczął kręcić wokół własnej osi, przeleciał dość daleko,helli znaleźli dopiero po 3 miesiacach! :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 helki zwykle nie uciekają a jesli juz to czas lotu mierzony jest w sekundach ... Uciekają , czytałem ostatnio prawdopodobnie jak dobrze pamietam był to T-rex 90'tka ,padło "acc" i helikopter na pełnym gazie zaczął kręcić wokół własnej osi, przeleciał dość daleko,helli znaleźli dopiero po 3 miesiacach! :shock: :shock: Niezupełnie - był to Raptor 90 i padło zasilanie. Również byłem w szoku. O ile jest ktoś zainteresowany szczegóły Tutaj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam. Jak zobaczyłem to ciarki mi przeszły, mam nadzieję że żaden dzieciak z tatuśkiem nie zrobi sobie krzywdy tym modelem (znaczy -nie ulotni tego helika) Ludziom wydaje się że heli to łatwizna , dajesz start helik sobie wisi dajesz do przodu helik leci. A naprawdę wygląda to tak ,wredne to cholernie, wymaga dobrej elektroniki, naukę latania trzeba przechodzić po kolei bo może to być naprawdę niebezpieczne . Etap 1: zakup lamy z symulatorem (jak się znudzi, znaczy nauczymy się latać w pokoju, lądować na telewizorze to zmiana na coś z klasy 450 ) Etap 2: zakup dobrego radia, helika klasy 450 i co się okazuje my znowu nic nie potrafimy ale mamy wyobraźnie że to nie jest zabawka i może zrobić krzywdę ( trenujemy na symulatorze i latamy 450). Etap 3: zakup helika spalinki (nie piszę czy dokładnie tym modelem bo każdy liczyć potrafi ja na pewno wybrał bym coś innego) Latam modelami samolotów i helikopterami, latanie helikiem to całkiem inna bajka. W tym hobby trzeba wykazać się rozsądkiem i zadbać o bezpieczeństwo swoje i ludzi nas otaczających. Osobiście nie chciał bym być w pobliżu człowieka który uwierzy tej firmie i jakimś cudem uda mu się ulotnić ten model nie robiąc nikomu krzywdy. Miałem kiedyś rozbity samochód i model samolotu właśnie modelem helikoptera. Moja prośba zanim zdecydujesz się na tą ofertę poczytaj na forum co ludzie myślą i co piszą, polecam kontakt z kimś kto lata helikami, zobacz na żywo jak to wygląda. Pozdrawiam Gucio się rozpisałem ale latanie jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 No apel super... szkoda, że nikt z ludzi nie wtajemniczonych w modelarstwo go nie przeczyta. Tyle dobrego, że wątpię aby za dużo ludzi dobrnęło do końca... (tak jak z Spitfire) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 O, jaka ładna reklama się pojawiła na bannerze! :mrgreen: Koledzy modelarze - marsz zamawiać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Jak zobaczyłem, to też mnie to trochę zdziwiło. Ale w końcu reklama to jeszcze nie rekomendacja, a dzięki reklamom funkcjonujemy jako forum. Jest już na forum odpowiedni temat, z którego wynika, że może warto przemysleć sprawę i niekoniecznie zamawiać na huuurrra. Kto czyta forum wyciągnie wnioski i odpowiedzialnie sam zdecyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Kto czyta forum wyciągnie wnioski i odpowiedzialnie sam zdecyduje.Oby odpowiednie owe wnioski!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 A niech sobie reklama będzie :rotfl: Współczuje tylko komuś kto wpadł na pomysł, żeby ją tu umieścić. Tutaj nie znajdzie wydawca swojej grupy docelowej :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Silnik spalinowy. Części do jego budowy zamieścimy w kolejnych numerach.Czyli nie musimy się martwić o świeżo upieczonych heli-killerów "Mamoooooooooooo... złożyłem silnik i nie chce działać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Reklama równa sie kasa na serwer i domene ;] i wsio ;] a czy bedzie skuteczna dla firmy tego nie wiem ale pewnie sie dowiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Na EPHeli wątek o nowej kolekcji ma już 5 stron. Doganiają nas :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Na EPHeli wątek o nowej kolekcji ma już 5 stron. Doganiają nas :devil:E tam, oni są specjalistami w helikach, to nie ma się co dziwić. Nawet jak nas przegonią, to dramatu nie będzie.Za to tematu o Spicie nie mają, a my mamy dwa porządne, w tym jeden na milion stron ;-) . Summa summarum jesteśmy lepsi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 są specjalistami w helikach, to nie ma się co dziwićNo właśnie jest. Niby specjaliści, a nasz wątek zaczął się 5 dni wcześniej niż ich. Nawet tu jesteśmy lepsi (a przynajmniej szybsi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.