Skocz do zawartości

http://hobbyking.com/

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wam też strona hobbyking się nie odpala? Może panikuję, ale wczoraj zrobiłem tam zakupy xD

Mi też się nie odpala... ale nie panikuj to pewnie przejściowe kłopoty i raczej nie powinny mieć wpływu na dokonane już zakupy.

Opublikowano

marijuz napisał/a:

Wam też strona hobbyking się nie odpala? Może panikuję, ale wczoraj zrobiłem tam zakupy xD

Człowieku, pewnie zrobiłeś za taką sumę, że szef zamkną biznes !!!

Jeśli chodzi o zwracanie kasy. Na pewno nie chcą zwracać chętnie kasy jeśli w ogóle. Mam następujące doświadczenie, warto przeczytać.

Wrzuciłem do koszyka przedmioty i zakończyłem transakcję. Po dwóch dniach przyszła informacja, że nie ma niestety na stanie zamówionych przeze mnie modeli silników i że już ich nie będzie. Zaproponowano mi albo wycofanie z zamówienia samego silnika albo wręcz całego zamówienia. Wycofałem całe całe zamówienie a oni automatycznie, bez pytania mnie o moje zdanie w sprawie moich pieniędzy przeliczyli całą przelaną przeze mnie PayPalem kwotę na punkty bonusowe (1$=1punkt). Po prostu zarządzili moimi pieniążkami/moja własnością tak jak chcieli. Nie spierałem się ponieważ wyczułem, że mogą być problemy a i tak miałem zamiar kupić jeszcze u nich akcesoria. Dokonałem ponownego zamówienia.

Natomiast co jest jeszcze jedną nieuczciwością z ich strony - uzyskane wcześniej punkty bonusowe (z jeszcze wcześniejszego zamówienia), które zostały uwzględnione w niezrealizowanym zamówieniu mi odebrali. Po prostu. Nie doliczyli mi ich do ogólnej puli po "przewalutowaniu" dolarów na punkty bonusowe. Pisałem w tej sprawie nic nie wskórałem. Zrobili to po prostu po chińsku. Bujaj się Polaczku. Natomiast z zapłatą tymi punktami bonusowymi to w końcu wyszło przypadkiem bardzo dobrze. To jednak oddzielny temat.

To z tych gorszych doświadczeń.

Z lepszych jest takie, że wszystkie paczki doszły i to doszły dość szybko. Tylko taka dygresja. Paczki są pakowane byle jak i niechlujnie. Dobrze, że się nie rozsypały w drodze.

Ogólnie jednak ryzyko zakupów w HK w moim przypadku się opłaciło. Udało mi się zaoszczędzić na kupionych taniej w HB podzespołach pokaźną sumkę.

Jest więc z zakupami w HK mniej więcej tak jak powiedział kapitan John Patrick Mason w filmie pt. "Twierdza" : "tylko odważni rż.. królową" :P

Opublikowano

Ja mam pytanie co z "kodami" BuddyPrice Code ?

Podawać tutaj, jakiś pożytek ktoś z tego będzie miał ?

Opublikowano

:)

A może te niechluje pakowanie to wcale nie wina Hk, a naszych celników? :P

Raczej nie. Oni prześwietlają paczki rentgenem.

Otwierając paczkę przekroczyliby prawo. Wątpię, żeby to robili standardowo :)

Poza tym musieliby wydawać krocie na taśmę klejącą :)

Opublikowano

Wychodzi na to, że moim UC mają ten rentgen zepsuty. :roll:

No chyba, że chińczyki używają do pakowania taśmę klejącą z napisem „Poczta Polska”

Opublikowano

Po wrzuceniu czegoś do koszyka wyskakuje takie okno

Obrazek

Mi też takie coś wyskoczyło ale że nie miałem zamówienia powyżej 100$ więc musiałem to zamknąć a teraz gdzie to jest by dodać do koszyka z 0.00$ ?

Edit; Wczoraj czyli w piątek złożyłem zamówienie a dzisiaj już jest status Shipped :rotfl: Ciekawe jak szybko dojdzie.

Opublikowano

Wychodzi na to, że moim UC mają ten rentgen zepsuty. :roll:

No chyba, że chińczyki używają do pakowania taśmę klejącą z napisem „Poczta Polska”

Niejednokrotnie uznawali moje paczki jako niezgodne z przepisami UE a nigdy żadna z nich nie była otwierana i jestem tego na 100% pewien.

Opublikowano

Zmienię trochę temat...

Zamówiłem paczkę z HK, ale przez moje roztargnienie bez "trackingu".

Mam się bać, że po drodze gdzieś zginie ?

W sumie kwota niewielka (19$), ale zawsze :wink:

Opublikowano

Jak bez trackingu, to nie paczkę, a list (i to nie polecony) :-)

Powinno dotrzeć.

Czyli odpowiednik naszego zwykłego listu.

Teoretyzując jakby nie dotarł, a płaciłem paypal`em to mam szanse odzyskać pieniądze ?

Opublikowano

Jeżeli zdążysz w terminie złożyć reklamację w PayPal - to tak.

Ja już 2x odzyskałem w ten sposób pieniądze za zakupy na eBay'u - w tym momencie wysyłający na własne ryzyko oferuje Ci przesyłki nierejestrowane (dlatego HK ma ograniczenie kwotowe dla takich wysyłek).

Opublikowano

Jeżeli zdążysz w terminie złożyć reklamację w PayPal - to tak.

Ja już 2x odzyskałem w ten sposób pieniądze za zakupy na eBay'u - w tym momencie wysyłający na własne ryzyko oferuje Ci przesyłki nierejestrowane (dlatego HK ma ograniczenie kwotowe dla takich wysyłek).

Rozumiem dziękuję. Czyli teoretycznie nie ma problemu :wink:

Kupiłem 2 odbiorniki 3 i 6 kanalowy do turnigy i mam nadzieję, że dojdą :wink:

Teraz mam problem, bo szukałem dzisiaj w Bydgoszczy w sklepach elektronicznych jakiś miękkich przewodów które nadają się na przedłużacze do serw, ale nic nie znalazłem (wtyczki udało mi się kupić)

Gdzie tego szukać ?

Opublikowano

Na przykład u tego człowieka poprzez Allegro :

Allegro

Kupowałem u niego kilka rzeczy. Ma trochę drożej ale jest z nim dobry kontakt i wysyła szybko.

Czy możesz podać linki do odbiorników, które kupiłeś w HK ?

Również mam Turnigy 9x i chciałbym dokupić kompatybilne odbiorniki, niekoniecznie ten 9 kanałowy.

Opublikowano

Na przykład u tego człowieka poprzez Allegro :

Allegro

Kupowałem u niego kilka rzeczy. Ma trochę drożej ale jest z nim dobry kontakt i wysyła szybko.

Czy możesz podać linki do odbiorników, które kupiłeś w HK ?

Również mam Turnigy 9x i chciałbym dokupić kompatybilne odbiorniki, niekoniecznie ten 9 kanałowy.

Dzięki za link :wink:

Proszę:

6ch

3ch

Opublikowano

Dzięki za linki do tych odbiorników.

Mam pytanie. Dlaczego wybrałeś te odbiorniki a nie Turnigy :

turnigy Rx

Czy kierowałeś się wyłącznie tym, że są tańsze oraz tym, że 3 kanałowy jest lżejszy czy też jeszcze jakimiś innymi względami ?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.