marijuz Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Wam też strona hobbyking się nie odpala? Może panikuję, ale wczoraj zrobiłem tam zakupy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Wam też strona hobbyking się nie odpala? Może panikuję, ale wczoraj zrobiłem tam zakupy xD Mi też się nie odpala... ale nie panikuj to pewnie przejściowe kłopoty i raczej nie powinny mieć wpływu na dokonane już zakupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ale chyba w razie czego mogę cofnąć kasę wysłaną przez Paypala? Tak kiedyś słyszałem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolce Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 marijuz napisał/a: Wam też strona hobbyking się nie odpala? Może panikuję, ale wczoraj zrobiłem tam zakupy xD Człowieku, pewnie zrobiłeś za taką sumę, że szef zamkną biznes !!! Jeśli chodzi o zwracanie kasy. Na pewno nie chcą zwracać chętnie kasy jeśli w ogóle. Mam następujące doświadczenie, warto przeczytać. Wrzuciłem do koszyka przedmioty i zakończyłem transakcję. Po dwóch dniach przyszła informacja, że nie ma niestety na stanie zamówionych przeze mnie modeli silników i że już ich nie będzie. Zaproponowano mi albo wycofanie z zamówienia samego silnika albo wręcz całego zamówienia. Wycofałem całe całe zamówienie a oni automatycznie, bez pytania mnie o moje zdanie w sprawie moich pieniędzy przeliczyli całą przelaną przeze mnie PayPalem kwotę na punkty bonusowe (1$=1punkt). Po prostu zarządzili moimi pieniążkami/moja własnością tak jak chcieli. Nie spierałem się ponieważ wyczułem, że mogą być problemy a i tak miałem zamiar kupić jeszcze u nich akcesoria. Dokonałem ponownego zamówienia. Natomiast co jest jeszcze jedną nieuczciwością z ich strony - uzyskane wcześniej punkty bonusowe (z jeszcze wcześniejszego zamówienia), które zostały uwzględnione w niezrealizowanym zamówieniu mi odebrali. Po prostu. Nie doliczyli mi ich do ogólnej puli po "przewalutowaniu" dolarów na punkty bonusowe. Pisałem w tej sprawie nic nie wskórałem. Zrobili to po prostu po chińsku. Bujaj się Polaczku. Natomiast z zapłatą tymi punktami bonusowymi to w końcu wyszło przypadkiem bardzo dobrze. To jednak oddzielny temat. To z tych gorszych doświadczeń. Z lepszych jest takie, że wszystkie paczki doszły i to doszły dość szybko. Tylko taka dygresja. Paczki są pakowane byle jak i niechlujnie. Dobrze, że się nie rozsypały w drodze. Ogólnie jednak ryzyko zakupów w HK w moim przypadku się opłaciło. Udało mi się zaoszczędzić na kupionych taniej w HB podzespołach pokaźną sumkę. Jest więc z zakupami w HK mniej więcej tak jak powiedział kapitan John Patrick Mason w filmie pt. "Twierdza" : "tylko odważni rż.. królową" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A może te niechluje pakowanie to wcale nie wina Hk, a naszych celników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Ja mam pytanie co z "kodami" BuddyPrice Code ? Podawać tutaj, jakiś pożytek ktoś z tego będzie miał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolce Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A może te niechluje pakowanie to wcale nie wina Hk, a naszych celników? Raczej nie. Oni prześwietlają paczki rentgenem. Otwierając paczkę przekroczyliby prawo. Wątpię, żeby to robili standardowo Poza tym musieliby wydawać krocie na taśmę klejącą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam G. Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Raczej nie. Oni prześwietlają paczki rentgenem. Otwierając paczkę przekroczyliby prawo. Wątpię, żeby to robili standardowo Poza tym musieliby wydawać krocie na taśmę klejącą Wychodzi na to, że moim UC mają ten rentgen zepsuty. :roll: No chyba, że chińczyki używają do pakowania taśmę klejącą z napisem „Poczta Polska” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolce Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Możliwe, ze używają... A to ci dopiero ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Po wrzuceniu czegoś do koszyka wyskakuje takie okno Obrazek Mi też takie coś wyskoczyło ale że nie miałem zamówienia powyżej 100$ więc musiałem to zamknąć a teraz gdzie to jest by dodać do koszyka z 0.00$ ? Edit; Wczoraj czyli w piątek złożyłem zamówienie a dzisiaj już jest status Shipped :rotfl: Ciekawe jak szybko dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Raczej nie. Oni prześwietlają paczki rentgenem. Otwierając paczkę przekroczyliby prawo. Wątpię, żeby to robili standardowo Poza tym musieliby wydawać krocie na taśmę klejącą Wychodzi na to, że moim UC mają ten rentgen zepsuty. :roll: No chyba, że chińczyki używają do pakowania taśmę klejącą z napisem „Poczta Polska” Niejednokrotnie uznawali moje paczki jako niezgodne z przepisami UE a nigdy żadna z nich nie była otwierana i jestem tego na 100% pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Zmienię trochę temat... Zamówiłem paczkę z HK, ale przez moje roztargnienie bez "trackingu". Mam się bać, że po drodze gdzieś zginie ? W sumie kwota niewielka (19$), ale zawsze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Jak bez trackingu, to nie paczkę, a list (i to nie polecony) :-) Powinno dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Jak bez trackingu, to nie paczkę, a list (i to nie polecony) :-) Powinno dotrzeć. Czyli odpowiednik naszego zwykłego listu. Teoretyzując jakby nie dotarł, a płaciłem paypal`em to mam szanse odzyskać pieniądze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Jeżeli zdążysz w terminie złożyć reklamację w PayPal - to tak. Ja już 2x odzyskałem w ten sposób pieniądze za zakupy na eBay'u - w tym momencie wysyłający na własne ryzyko oferuje Ci przesyłki nierejestrowane (dlatego HK ma ograniczenie kwotowe dla takich wysyłek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Jeżeli zdążysz w terminie złożyć reklamację w PayPal - to tak. Ja już 2x odzyskałem w ten sposób pieniądze za zakupy na eBay'u - w tym momencie wysyłający na własne ryzyko oferuje Ci przesyłki nierejestrowane (dlatego HK ma ograniczenie kwotowe dla takich wysyłek). Rozumiem dziękuję. Czyli teoretycznie nie ma problemu :wink: Kupiłem 2 odbiorniki 3 i 6 kanalowy do turnigy i mam nadzieję, że dojdą :wink: Teraz mam problem, bo szukałem dzisiaj w Bydgoszczy w sklepach elektronicznych jakiś miękkich przewodów które nadają się na przedłużacze do serw, ale nic nie znalazłem (wtyczki udało mi się kupić) Gdzie tego szukać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolce Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Na przykład u tego człowieka poprzez Allegro : Allegro Kupowałem u niego kilka rzeczy. Ma trochę drożej ale jest z nim dobry kontakt i wysyła szybko. Czy możesz podać linki do odbiorników, które kupiłeś w HK ? Również mam Turnigy 9x i chciałbym dokupić kompatybilne odbiorniki, niekoniecznie ten 9 kanałowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Na przykład u tego człowieka poprzez Allegro : Allegro Kupowałem u niego kilka rzeczy. Ma trochę drożej ale jest z nim dobry kontakt i wysyła szybko. Czy możesz podać linki do odbiorników, które kupiłeś w HK ? Również mam Turnigy 9x i chciałbym dokupić kompatybilne odbiorniki, niekoniecznie ten 9 kanałowy. Dzięki za link :wink: Proszę: 6ch 3ch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 hey. czy ktoś coś będzie zamawiał HK? chciałbym połączyć siły i partycypować w koszcie przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolce Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dzięki za linki do tych odbiorników. Mam pytanie. Dlaczego wybrałeś te odbiorniki a nie Turnigy : turnigy Rx Czy kierowałeś się wyłącznie tym, że są tańsze oraz tym, że 3 kanałowy jest lżejszy czy też jeszcze jakimiś innymi względami ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.