robertus Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Maciek, po prostu nie odbierasz paczki. Sama wróci do nadawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam czy jest ktoś do kogo paczka doszła np. po 4 miesiącach ? .Bo ja już czekam prawie trzy i pół miesiąca i powoli tracę nadzieję w międzyczasie zamówiłem drugą ale teraz już będę pilnował okresu 45 dni na spór w Pay Pall-u. do tej pory wszystkie dochodziły ale jak zaczęli wysyłać przez Malezję to zaczął się jakiś dramat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Ja zamówiłem 21 z magazynu EU. 25 napisałem do supportu z zapytaniem o moje zamówienie. Po 10 minutach dostałem odpowiedź, że przepraszają i paczka zostanie wysłana jak najprędzej. Popołudniem 25 przyszedł mail z numerem przewozowym i paczka jedzie już do mnie :-) Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka P.S. Dzisiaj w trackingu mam już wpis: 28.02.2014 07:43 Paczka w doreczeniu Polska Bielsko Biala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam czy jest ktoś do kogo paczka doszła np. po 4 miesiącach ? .Bo ja już czekam prawie trzy i pół miesiąca i powoli tracę nadzieję w międzyczasie zamówiłem drugą ale teraz już będę pilnował okresu 45 dni na spór w Pay Pall-u. do tej pory wszystkie dochodziły ale jak zaczęli wysyłać przez Malezję to zaczął się jakiś dramat Pablos - ja mialem podobna sytuacje. Dla przypomnienia: Przesylka zamowiona i zaplacona 12 Gru 2013. Wyslana 13 Gru 2013 poczta malezyjska. Traking dlugo sie nie uaktualnial - ale w koncu w polowie stycznia pokazal 22 Gru 2013 - nadano do Royal Mail. Oczywiscie nie dopilnowalem 45 dni w Paypalu. Z HK Live Chat gadalem chyba z 10 razy. W koncu 25 Sty 2014 HK zalozylo spor z dostawca uslug pocztwowych w sprawie zaginionej przesylki ktory mial trwac 4-6 tygodni. Traking caly czas wskazywal ze przesylka dotarla do kraju docelowego - czyli UK. Pisalem do 3 dostawcow: Pos Malysia - twierdza ze paczka dostarla do kraju docelowego. ParcelForce w UK - bo traking wskazywal ze paczka jest "obrabiana" przez ich siec. Mily customer service z Parcel Force odeslal mnie do Royal Mail. Myslalem ze tylko claim form cos zdziala - ale napisalem zwyklego emila i o dziwo dostalem odpowiedz - i to nawet dwie. Jedna ze przepraszaja, ze paczka gdzies im sie zapodziala, ale po tak dlugim okresie nie sa w stanie okreslic gdzie ona jest. Druga ze powinienem zglosic sie do sklepu, a oni wystapia o odszkodowanie , bo firmy pocztowe sa zrzeszone w jakiejs miedzynarodowej organizacji pocztowej gdzie za zgubiona paczke z trakingiem przysluguje rekompensata. W czasie jednej z rozmow z HK live zalaczylem email z odpowiedzia z Royal Mail. W miedzy czasie zalozylem tez request w HK 24 support, na ktory dostalem odpowiedz, ze w przeciagu 30 dni od zlozenia claimu u dostawcy pocztowego dostane refund. W tym tygodniu minelo 30 dni od daty wszczecia postepowania z poczta. Wczoraj rozmawialem z pania na Live Chat, ktora zrobila refund request na moje konto Paypal. Podobno trwa to ok 7 dni (pewnie roboczych) - teraz w razie problemow mam sie kontaktowac z Paypalem. Za 2 tygodnie dam update czy pieniadze wrocily. Tak wiec po prawie 2.5 miesiacach jestem blizej wyjasnienia sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Dzieki japim za odpoweidż u mnie sprawa wygląda identycznie jak u Ciebie. Paczkę nadano do Royal Mail i to też było 22 grudnia może im sie ta partia paczek potopiła albo co .Paczka popłynęła do UK status jest cały czas tranporting pisałem do supportu w HK odpisali że bedą wyjasniać. Czyli nie mam raczej na co liczyć że paczka jeszcze dojdzie no to w takim razie bedę męczył HK niech wyjasniają co się stało .Trzeba się uzbroic w cierpliwość bo to będzię chyba długo trwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 witam do tej pory z zamówionych 4 paczek z HK przez poczte malezyjską dotarła jedna i kolejna jest juz na trackingu w PL (paczki po 100-200g) pierwsza prawie kilogramowa wysłana 16 stycznia do dzisiaj nie dotarła założony spór na PayPalu i zaraz po tym przekształcony w roszczenie w tej chwili PayPal bada sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Moje dwie paczki szły przez Malezę i obie dotarły z tym, że obie dotarły w okolicy 40 dnia od zapłaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam, ja czekam na paczkę od 15 grudnia. Przegapiłem termin założenia sporu i obecnie jestem w trakcie wyjaśniania sprawy przez Support Center. Z tego co mi napisali mają termin na wyjaśnienie do 27 marca. Paczkę wysłali przez Malezję, tracking kończy się na wyjściu z Malezji i cały czas ma status "transporting". Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 U mnie paczka z magazynu EU wczoraj zmieniała status na wysłane, tracking działa więc zobaczymy w ile dni dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ja całe szczęście dostałem paczkę która szła pocztą malezyjską. Szła około 25 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Paczki wysyłane z EU dochodzą do mnie w maks 4 dni. Nie liczę weekendów bo w tedy kurierzy nie pracują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Niestety nie wszytko jest w EUR większość interesujących mnie rzeczy (FrSky) jest w International... Do mnie właśnie leci przez Malezję oczywista ... doleciała do WER wawa i dostała zaparcia na zielonych krasnoludkach. Szła wg trackingu 10 dni wg realiów 30 dni. A tak w ogóle kino z tym trakingiem jest .. paczka idąca z Singapuru ma kraj nadania "Szwecja" .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Właśnie dostałem paczkę, któa szła przez poczte Malezyjską. Ostatni wpis. 26-Feb-2014 2049 Item arrived MPC PMIH (KLIA) MPC PMIH (KLIA) A dzisiaj paczkę dostarczył GLS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ten freipost to Malezja? Moja paczka wg. trackingu 3 marca została dostarczona z Warszawy na inną pocztę i od tej pory słuch o niej zaginął... Zamówiłem 17 marca i wybrałęm international express... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wojtek, dziś mamy 6 marca, chyba jeszcze nawet nie wiedzą, że zamówiłeś?! Ok. to żart. Z jakiej strony do trackingu malezyjskich paczek korzystasz? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wszystkietrackingi, gdy szukasz aczki z Malezji i tak łączą sie do malezyjskiej poczty. Skorzystaj z linku http://www.pos.com.m...arcelno=RCNUMER Podmień RCNUMER swoim numerkiem przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Czyli jednak nie malezja. Moje sprawdzam tutaj http://www.logicons.com/Tracking/TrackingItems.aspx a link pos.com nie pokazuje mi żadnego rezultatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Moje sprawdzam na www.17track.net można wklepać kilka na raz, aczkolwiek sledzenie.poczta-polska równie dobrze działa dla zagranicznych przesyłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 PP w ogóle też nie daje rezultatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wszyskie strony trackingowe opierają się na danych dostarczanych przez pocztę którą paczka została nadana. Jak nie znajdziesz informacji u źródła to na innych stronach trackingowych również nic nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.