Skocz do zawartości

http://hobbyking.com/

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym ze nie zawsze obsluga hobbycity ma racje. Swego czasu czekalem na folie, i wg supportu folia miala pojawic sie za 2 tygodnie, wiec zrezygnowalem z zakupy. Nie minely jednak 2 dni i folia byla juz dostepna.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie! bulshit! Ja też waruje na te pakiety od początku roku prawie i jak nie ma tak nie ma :evil: Przy okazji myślę o taniej ładowarce turnigy żeby od czasu podładować coś sobie a tu stan magazynowy zbliża się już do -500 szt!!! Mam nadzieje że nie stracę połowy sezonu na radosnym oczekiwaniu... :roll:

Opublikowano

Panowie, o co się wściekacie? Ten sklep i tak działa milion razy lepiej niż połowa sklepów polskich w tej branży. Poza tym jak się komuś spieszy to nie kupuje w chinach, prawda? :)

Opublikowano

U mnie zazwyczaj po 2 tygodniach od złożenia zamówienia paczka jest na miejscu, tak więc czas realizacji zamówienia podobny do niektórych polskich sklepów ;) hehe

Miałem pisać i się pytać o te pakiety ale stwierdziłem że nie będę truł im gitary swoją niepełnosprawną angielszczyzną typu kali jeść kali happy :)

W Hobby Hingu powinni robić seminaria żeby nasi mogli tam jeździć na korki :rotfl:

Opublikowano

Nie wiem czy pobiłem forumowy rekord czekania na zamknięcie zamówienia ale dziś minęły 44 dni od kiedy je złożyłem.

No to nie jestem wiele gorszy :/ Zamówienie złożone 4 marca, wysłane wczoraj... Również 2 godziny czekałem żeby dostać się do supportu.. Masakra jakaś :x Mam nadzieje że paczka dojdzie do zawodów bo jest tam całe wyposażenie do kombatów :? :evil:
Opublikowano

na backordera można się zaczekać wiec nie ma się co dziwić są rzeczy które mieli na zamówienie a później znikły z oferty zestaw bezszczotkowy do samochodu 1:8 od roku nie pojawił się :/

ja zrobiłem zamówienie z rzeczy które mieli na stanie a na spakowanie tego w karton musiałem czekać 16 dni a jeszcze nie ma jej w systemie poczty

Opublikowano

Ja tez juz od dawna czekam na paczki. Kolega zamowil lacznie 5 paczek. Jedna niby wyslali, ale reszta wciaz siedzi u nich. Bylo to czesciowo jeszcze w marcu.

Opublikowano

Nie wiem czy pobiłem forumowy rekord czekania na zamknięcie zamówienia ale dziś minęły 44 dni od kiedy je złożyłem.

No to nie jestem wiele gorszy :/ Zamówienie złożone 4 marca, wysłane wczoraj... Również 2 godziny czekałem żeby dostać się do supportu.. Masakra jakaś :x Mam nadzieje że paczka dojdzie do zawodów bo jest tam całe wyposażenie do kombatów :? :evil:

Ja zamówiłem 6 serw 30 marca i dopiero 11 wyszły z HK :(

Jeżeli potrzebujemy coś pilnego warto zastanowić się 10 razy czy aby nie zamówić u nas na miejscu i mieć to na 100% w danym terminie.

Opublikowano

Z tym ze nie zawsze obsluga hobbycity ma racje. Swego czasu czekalem na folie, i wg supportu folia miala pojawic sie za 2 tygodnie, wiec zrezygnowalem z zakupy. Nie minely jednak 2 dni i folia byla juz dostepna.

Hehe... wykrakałeś :D Wczoraj zmieniłem zamówienie a dziś akumulatory Turnigy pojawiły się w ofercie. No ale nie ma tego złego... będę miał ciut lepsze akumulatory.
Opublikowano

Ja zamówienie złozyłem 25.3.2010 a potwierdzenie ze paczka została wysłana z magazynu 12.4.2010 tylko ze ja robiłem zmiane w zamówieniu i dlatego i jeszcze mieli przeprowadzkę do innego magazynu dlatego tak długo a przesyłka to air parcel.

Wie moze ktos jaki bedzie status lub jakies powiadomienie jak paczka będzie w Polsce ?

Opublikowano

Będzie awizo jak listonosz nikogo nie zastanie ;)

W momęcie kiedy przesyłka dotrze do Polski (Urzedu Celnego) zmienia się status na stronie spedycji.

Opublikowano

Ja zamówienie złozyłem 25.3.2010 a potwierdzenie ze paczka została wysłana z magazynu 12.4.2010 tylko ze ja robiłem zmiane w zamówieniu i dlatego i jeszcze mieli przeprowadzkę do innego magazynu dlatego tak długo a przesyłka to air parcel.

Wie moze ktos jaki bedzie status lub jakies powiadomienie jak paczka będzie w Polsce ?

ja miałem takie statusy w ostatniej paczce

7-Apr-2010 Hong Kong Item posted.

8-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure.

8-Apr-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 9-Apr-2010

10-Apr-2010 Poland Arrived and is being processed.

13-Apr-2010 Poland Arrived the delivery office and is being processed.

13-Apr-2010 Poland Delivered.

Opublikowano

W momęcie kiedy przesyłka dotrze do Polski (Urzedu Celnego) zmienia się status na stronie spedycji.

Nie całkiem :)

Często zdarza mi się, że najpierw do mnie dochodzi a dopiero później zmienia się status na Arrived i Delivered :)

Np dzisiaj tak było :)

Opublikowano

Mam pytanie, może nie na temat ale podobne pojawiały się w tym wątku.

Czy jeśli kwota na paczce będzie inna, a ja podam inną, wyższą(prawdziwą) to będą z tego jakieś problemy?

W sumie ja nie mam wpływu na to jaką wartość nadawca napisał w deklaracji. (oczywiście że jest taka możliwość ale oficjalnie chyba nie mamy na to wpływu :D)

Przeszedł komuś trick z zaniżeniem wartości na dowodzie zapłaty? Ile lat odsiadki czeka jeśli nie przejdzie? :D

Opublikowano

Mam pytanie, może nie na temat ale podobne pojawiały się w tym wątku.

Czy jeśli kwota na paczce będzie inna, a ja podam inną, wyższą(prawdziwą) to będą z tego jakieś problemy?

W sumie ja nie mam wpływu na to jaką wartość nadawca napisał w deklaracji. (oczywiście że jest taka możliwość ale oficjalnie chyba nie mamy na to wpływu :D)

Przeszedł komuś trick z zaniżeniem wartości na dowodzie zapłaty? Ile lat odsiadki czeka jeśli nie przejdzie? :D

Nic nie grozi oprócz ew. zapłacenia VAT'u od owej kwoty. Skośnoocy przysyłają faktury ..... kwotę i to akceptuje ten - mało lubiany - Urząd :)

Opublikowano

[...] i to akceptuje ten - mało lubiany - Urząd :)

Nie wiem jak to jest w Polsce ale w Szwecji jest ustalona kwota graniczna powyżej której należy odprowadzić podatek i cło (albo tylko cło... nie kojarzę dokładnie)
Opublikowano

Mam pytanie czy wie ktoś moze czy sa odwołane loty z hk do Polski z powodu pyłu wulkanicznego :| bo tak długo czekam na ta paczke a statusy mam takie

14-Apr-2010 Hong Kong Item posted and is being processed.

15-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure.

16-Apr-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 16-Apr-2010

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.