Skocz do zawartości

http://hobbyking.com/

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi emsy dochodzoa do tygodnia i nie zdazylo sie zeby bylo dluzej , ale tez nie mialem tak ze skladam zamowienie i nastepnie jest 4 dni wolnego ,

Spokojnie Ems od nich to fajna sprawa jak zalezy na czasie ,no i kupuje sie

towar co jest na stanie magazynu

Jan

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Janosik :)

Do szczęscia brakuje mi tylko tych nieszczesnych łopatek do EG pro :P Wiesz jak to jest z tym czekaniem juz powinno być a nadal tego nie ma ;/

Eski.

Opublikowano

A ja myślałem wczoraj, że azwizo i napis na nim "1,2kg + protokół", oznaczać będzie VAT. A tutaj okazuje się, że rozducyli moją paczkę i przepakowywali i muszę potwierdzić czy wszystko jest :evil:

A że z domowników nikt się nie zna, a ja w innym mieście, paczka poczeka do weekendu. Ale czarno widzę, bom ponoć zapisali tylko, że są 4 baterie, paczka przewodów (przedłużacze), paczka opakowań z gumy (rurki termo) i paczka wyrobów metalowych (czyżby piasta?). A gdzie silnik za 20$, serwa za 40$, ŚMIGŁA (ciężko nie pozjnać co to ), regulator za 20$ :evil: :evil: :evil:

I co z tego, że mogę spisać reklamację, PP i tak mi nie zwróci, a Addiction czeka i się doczekać nie może.

Opublikowano

Właśnie wczoraj tez odebrałem paczkę z PP. Wyglądała jak by ktoś dupą na niej usiadł !!! Przepraszam za słownictwo, ale pierwsze co mi chodziło po głowie, to czy nie jest coś rozwalone w środku, lub czegoś nie brakuje, bo na poczcie mnie pocieszyli że paczka jest poklejona przez urząd celny bo się rozleciała (o zgrozo!). Na szczęście Chińczycy wszytko dobrze zabezpieczyli i chwała im za to. Poza tym w środku były same kable, koła i inne pierdoły. Mam nadzieje że druga paczka z pakietami li-pol dojdzie nie naruszona :/ Taka to prawda że paczka przez pół świata potrafi przelecieć i jej się krzywda nie dzieje, a jak trafi do naszego pięknego kraju to zaraz jakiś cieć musi ja rozwalić :evil:

P.s.

A jak to jest w końcu z tym Vat-em? Też są jakieś widełki jak w przypadku cła, że jak się ich nie przekroczy to nie trzeba się bać złego celnika? Macie jakieś skuteczne sposoby aby się uchronić?

Opublikowano

Właśnie wczoraj tez odebrałem paczkę z PP. Wyglądała jak by ktoś dupą na niej usiadł !!!

Wulkan Panie! Wulkan!!! :D

[...] a jak trafi do naszego pięknego kraju to zaraz jakiś cieć musi ja rozwalić :evil:

Czy Ty zdajesz sobie sprawe ile kosztują nożyki do przecinania taśmy klejącej? :P ...żeby rozpakować pudełko po ludzku
Opublikowano

...jakiś cieć...

Coś się czepił tego biednego gospodarza domu? Ciężko pracująca jednostka, a Ty se uważaj, bo Cię Kojot ścignie... :wink:

Opublikowano

No właśnie tak sobie przeglądałem hobbystycznie :D ich ofertę i stany magazynowe mają kiepskie. Gdyby system nie pokazywał produktów, które są na minusie to praktycznie oferta zmalałaby o 70%

Czy w ogóle jest jeszcze jakiś inny chiński rc-sklep wysyłkowy w którym warto kupować?

Opublikowano

Złożyłem 4 maja 2 zamówienia na 170$ i 180$. To późniejsze zamówienie już jest na poczcie i jutro ma opuścić HK, a to wcześniejsze dalej nie zostało odnotowane na poczcie w HK.

HobbyCity potrzebowało 6 dni na nadanie mojej paczki. Tą szybszą wysłali w ciągu 4 dni.

Dopiero co obiecywali, że wszystkie zamówienia w ciągu 48h zostaną wysłane. Obiecanki cacanki.

Opublikowano

Faktycznie muszą mieć tam jakiś bajzel bo to nie jest tak, że wszystkie paczki są opóźnione. Np. ja zamówiłem 8.05 a dziś (11.05) paczka czeka na odbiór (po pracy podejdę)

Opublikowano

Wojtek rozumiem na ochotnika dla modelarskiego dobra ogólnoświatowego pojedziesz do Hong-Kongu i pomożesz im realizować zamówienia :?: Trochę konsekwencji panowie, chcemy taniej to poczekajmy, to nie jest śmieszne kilkadziesiąt zamówień dziennie, do tego są to paczki bardzo zróżnicowane ... U mnie rekord wysyłany listem to 6 dni. Rozumiem że twoja ostatnia paczka to jakiś EMS :?:

Sklep potężnie się rozwija, gorszy jest fakt że do PL nie ma możliwości wysyłki z DE i tutaj należało by pokazać nasze niezadowolenie wspólnie.

Opublikowano

[...] gorszy jest fakt że do PL nie ma możliwości wysyłki z DE [...]

A to ciekawostka... czy mam rozumieć, że reszta Europy jest opbsługiwana z DE bez problemu?
Opublikowano

[...] gorszy jest fakt że do PL nie ma możliwości wysyłki z DE [...]

A to ciekawostka... czy mam rozumieć, że reszta Europy jest opbsługiwana z DE bez problemu?

Nie - to teoretycznie tylko dla klientów z DE i blokują jak jesteś spoza DE :twisted:

Opublikowano

Szkoda że nie zrobią (raczej, trzeba byc dobrej myśli :twisted: ) PL, i byłoby tylko dla kliientów z polski.

W każdej biedronce powinno być stoisko HK! Lecę do szefa!!! :P
Opublikowano

Wojtek rozumiem na ochotnika dla modelarskiego dobra ogólnoświatowego pojedziesz do Hong-Kongu i pomożesz im realizować zamówienia :?:

Czy to nie Ty bawisz się ostatnio w społecznika? :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.