Janosik72 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ha a angielska tez mi nie sledzi paczek.Niestety . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 zamówiłem paczkę z HK kurierem EMS zależało mi na czasie przesyłka dotarła do Polski lecz niestety trafiła wczoraj do UC i wpis na stronie pocztexu się nie zmienia.W związku z tym mam pytanie czy oni powiadomią mnie o nałożeniu cła czy jak?Kwota jest niewielka wraz z przesyłką 110$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ja dziś zamówiłem paczuszkę z HK , mianowicie jedzie do mnie Pitts Special i kilka innych akcesoriów modelarskich .Ciekaw jestem kiedy dotrze, mam nadzieje, że w ciągu miesiąca będzie, tymbardziej, że większośc paczek które leciały do mnie z HK były po niecałych 2 tygodniach Wybrałem wysyłkę Air Parcel'em , gdyż nie zależało mi na czasie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Kolego robert73 wybierając kuriera EMS - zwiększa się prawdopodobieństwo znacznie, że paczka trafi do UC - znaczy to tylko tyle, że paczka wartościowa i UC tego nie ominie. Co do samego UC - jestem świeżo po sprawie ( wczoraj opłacałem ) - otrzymasz list z UC z Warszawy z dokumentami oraz czego dodatkowo wymagają i masz 2 możliwości : 1. Jechać osobiście do Warszawy konkretnie na Ursynów ul: Łączyny 8 i przedstawić wymagane dokumenty i wtedy ewentualnie poczekać ( ja poczekałem 4 godziny w Galerii Mokotów ) i płacisz w kasie kwotę - odbierasz paczkę. 2. Wysyłasz pocztą dokumenty - UC wysyła do ciebie paczkę i należności płacisz listonoszowi. Zauważyłem, że jesteś z Warszawy więc u ciebie pierwszy wariant korzystny - tylko najlepiej pojechać ok 9 rano - póżniej jest więcej paczek i nie będziesz mógł odebrać szybko przesyłki. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A co się dzieje z kwarcami? Wie ktoś może kiedy będą dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 bubi120 dzięki za informacje dokumenty z UC właśnie dotarły do mnie dzwoniłem i dowiedziałem się że trzeba przedstawić rachunek z HK.W moim przypadku będą to wydruki ze strony HK i wydruk transakcji.Dziwne tylko że to moja druga paczka zamówiona przez kuriera EMS poprzednia doszła bez oclenia i żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goleo7 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 bubi120 dzięki za informacje dokumenty z UC właśnie dotarły do mnie dzwoniłem i dowiedziałem się że trzeba przedstawić rachunek z HK.W moim przypadku będą to wydruki ze strony HK i wydruk transakcji.Dziwne tylko że to moja druga paczka zamówiona przez kuriera EMS poprzednia doszła bez oclenia i żadnych problemów. Jak jest w przypadku gdy ustawiona jest wartość paczki na 85% i trzeba przedstawić rachunek z HK dla UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0bek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Może niezbyt dobry temat ale czy możecie mi podać linka z HK ze zwykłym bowdenem, bo jakoś się nie mogę połapać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Kolego goleo7 jeżeli nie posiadasz faktury zakupu ( invoice ) - można ją dostać jeśli będziesz chciał po dokonaniu zakupu to wtedy przechodzi kwota z faktury jeżeli nie masz musisz dostarczyć wydruk z paypala. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam. Zamówienie złożyłem 4 stycznia, a dzisiaj otrzymałem przesyłkę . Bez przeszkód . Nie jest z nimi tak źle. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 ja również dzis otrzymałem zamówienie z 5 stycznia ale nie mam jeszcze paczki z 2 stycznia :roll: ...większa była pewnie utknęła w zaspie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Moje pierwsze zamówienie złożyłem 8 stycznia od razu z grubej rury za 200$ i już nie mam czego obgryzać. Paznokcie zjadłem z nerwów czy paka do mnie dotrze. Starzy klienci tego sklepu i nawet jeden przyszły tłumacz angielskiego zapewniają mnie, że wszystko jest OK. Już chyba wolę iść do dentysty niż czekać na tą paczkę- mniejszy stres... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goleo7 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jeśli paczka trafia do UC to na stronie ze śledzeniem paczki jest, że dotarła o Polski? Czy dopiero jak odbiorę ją to pojawia się? Paczka wyszła z HK 8 stycznia i jeszcze nie ma, że w PL jest :? http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/genresult.jsp?tracknbr=CP821530102HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jak dotrze do Polski będziesz miał to odnotowane. Ja mam pytanie do wszystkich którzy zamawiali towar w okresie świątecznym - jak długo czekaliście na swoje paczki? Zamówienia złożyłem 3 grudnia, paczka opuściła Hong Kong 23 grudnia i ślad po niej zaginął. Pisałem do nich ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie otrzymałem - napisali żebym się nie martwił, że paczka na pewno dotrze, poza tym jeszcze nie minął czas jaki mają na dostarczenie przesyłki - 49 dni!!! Niestety nie mam dokładnego śledzenia przesyłki ponieważ jest to przesyłka listowa z kodem RB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zamówienia złożyłem 3 grudnia, paczka opuściła Hong Kong 23 grudnia i ślad po niej zaginął. RB. złożyłem zamówienie 8 grudnia z HK wyszło 16 grudnia, w Polsce 4 stycznia, paczka oznaczona RB.Doszło ale jeden z odbiorników Corony niesprawny. Poza tym jakaś dziwna pomyłka miało być z podwójną przemianą http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6497 a dostałem z pojedynczą przynajmniej na obudowie nadrukowano "single" oznaczenie jak na zdjęciu RP6S1 dla podwójnej przemiany. Na dole przy gwiazdce coś pisze o złym napisie ale mój translator jakoś niezrozumiale to przetłumaczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Twoja szła 19 dni i w końcu dotarła, moja idzie już 23 dni! Zastanawiam się co zrobią po 49 dniach jak paczka nie dojdzie - wyślą mi nową czy zwrócą pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Mam nadzieję, że w końcu dotrze. Będę miał nauczkę na przyszłość żeby nie robić zamówień przed świętami. Musiał panować wielki bałagan i być może przesyłki powędrowały na drugi kraniec świata. :cry: Tak dla kontrastu - zamówienie złożone 5 stycznia zostało zrealizowane expresowo bo już 15 paczkę miałem w domu. Rekordowy czas od zamówienia do dostarczenia to 7 dni :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Na nic podobnego nie możesz liczyć. Jeżeli Hobby King ma potwierdzenie wysyłki jego odpowiedzialność się kończy - są w porządku. Winę ponosi poczta. Oczywiście jeżeli Twoja paczka zaginęła.No tak, ale jednak to wysyłający musi ruszyć temat z ewentualną reklamacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.