filip Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam. Mam zamiar pierwszy raz robić zakupy w Hobby King i zobaczyłem możliwość płatności przez Western Union, czy ktoś już wykorzystywał taki sposób płatności i mógłby w skrócie opisać co i jak :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam. Mam zamiar pierwszy raz robić zakupy w Hobby King i zobaczyłem możliwość płatności przez Western Union, czy ktoś już wykorzystywał taki sposób płatności i mógłby w skrócie opisać co i jak :?: Się Totalnie nie opłaca :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Nie zawracaj sobię głowy Western Union Przelew pieniędzy dużo kosztuje, opłata zależy od tego do jakiego kraju wysyłasz pieniądze i jaką kwotę wysyłasz. Ja kiedyś korzystałem z tej usługi robiąc zakupy w Chinach , za wpłatę ok 1000zł zapłaciłem ok. 60zł , z tym, że była promocja na wpłaty do Chin. Ogólnie funkcjonuje to tak jak napisał kolega wyżej. Paypal jest bezkonkurencyjny, po kilku minutach pieniążki już są, wpłata nic nie kosztuje , tyle, że przelicznik waluty jest trochę wyższy Także do zakupów za wodą- tylko PayPal, a do przekazów pieniężnych np. jeżeli wysyłasz kilka tysi rodzince z Anglii do Polski to tylko Western Union Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Jarek - w tym temacie zgadzam się z Tobą w 100%, jednakże WU ma pewną niezaprzeczalną zaletę w pewnych wypadkach / przypadkach / sytuacjach - nie pozostawia śladu ... :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Wchodzę dzisiaj na HK, loguję się na konto i sprawdzam stan mojej przesyłki. Jakież było moje ździwienie :shock: , gdy pisało Shipped, a wszczegółach zamówienia pisze, że jeszcze Reserved (pakują paczke) :shock: . Mieliście kiedyś taki paradoks jak ja mam, że niespakowaną paczke wysłano :shock: :mrgreen: :?: . a może przyjaciele z chin zapomnieli napisać, że spakowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jakież było moje ździwienie :shock: , gdy pisało Shipped, a wszczegółach zamówienia pisze, że jeszcze Reserved (pakują paczke) :shock:Jakież było moje zdziwienie, gdy przeczytałem to zdanie. Po pierwsze nie pisze, a jest napisane. Po drugie Reserved oznacza zarezerwowany.I nagle stała się światłość :evil: . EDIT: buwi777 był szybszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 a wszczegółach zamówienia pisze, że jeszcze Reserved (pakują paczke) :shock: . Wg Ciebie Reserved to "pakowanie ???? Sprawdź w słowniku co to znaczy - lub pomyśl z jakim polskim słowem Ci się to kojarzy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 I nagle stała się światłość . Reserved oznacza zarezerwowany. fakt, wasza racja, ale co w takim razie oznacza coś takiego CHECK4 (coś takiego co pisało kiedyś w szczegółach zamówienia, a teraz nie pisze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 a wszczegółach zamówienia pisze Po pierwsze nie pisze, a jest napisane coś takiego co pisało kiedyś w szczegółach zamówienia, a teraz nie piszeDługo jeszcze masz zamiar z takim uporem trzymać się tej błędnej formy 8) :?:.Nawet największy zapas cierpliwości kiedyś potrafi się wyczerpać :evil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ale co w takim razie oznacza coś takiego CHECK4 (coś takiego co pisało kiedyś w szczegółach zamówienia, a teraz nie pisze). Na pewno CHECK4 a nie CHECK $ ?? Może czekało na kasę ?? Jak nie zapłacisz to nie ma rezerwacji :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 fakt, wasza racja,Jak zawsze. No co poradzimy, że jesteśmy piękni? co w takim razie oznacza coś takiego CHECK4 (coś takiego co pisało kiedyś w szczegółach zamówienia, a teraz nie pisze).Zamówienie, po skompletowaniu a przed wysłaniem, jest sprawdzane - czy zgadzają się produkty i ich ilości. Po pozytywnym przejściu kontroli tak właśnie "pisze" w szczegółach. Oznaczenie znika po wysyłce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 słuchajcie przeczytałem ten cały wątek i chcem zamówić ładowarkę od nich teraz jak mam zapłacić? jedni paypal drudzy jakis western union to czym i jak moze ktos to mi przedstawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 chcem...chcę...jedni paypal drudzy jakis western union to czym i jak moze ktos to mi przedstawic?możesz płacić którym chcesz. Możesz zrobić tak:-jeśli nie masz konta na PAYPALu to załóż -wpłać na PAYPAL pieniądze np. przez przelew bankowy -załóż konto na HK -wrzuć co chcesz do koszyka -i zamów, wybierzasz tam rodzaj wysyłki (Air mail, EMS Ekspres, Air Parcel) -gdy dojdziesz do końca najprawdopodobniej wyskoczy komunikat, wciśnij OK i zostaniesz przeniesiony na PAYPAL -tam logujesz się i i płacisz można też kartą kredytową, ale to musi ci powiedzieć ktoś inny, bo ja płacę przez PAYPAL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intel1995 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Najlepiej załóż Pay Pal. Ja tez się z początku "cykałem" bo nie wiedziałem co i jak, ale jak złożysz pierwsze zamówienie to już 0 problemów. Tak jak pisał bartek1333, załóż Pay Pal i przelej kasę, a przy zamawianiu w HC to się sam połapiesz co i jak, nie ma tam niczego skomplikowanego. Albo jak chcesz to mogę ci zamówić co tam potrzebujesz, ale to już na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibabebe Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 w Chinach nowy rok :evil: ja sobie jeszcze poczekam na paczke... wie ktos ile oni tam swietuja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 ... wie ktos ile oni tam swietuja?? Święto trwa 15 dni, 3 dni wolne od pracy. edit: literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Właścicielem HK nie jest Chińczyk, więc nie świętują zbyt długo. Ja złożyłem zamówienie 7-go lutego a dzisiaj otrzymałem aviso, czyli czas doręczenie raczej normalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.