Rufio79 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Może coś takiego sobie razem zbudujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 :shock: rewelacja, cudo ! Nie mamy szans u nas las jest za blisko 8) no i ta cała reszta 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam Niezła zabawka 8) . Adam, co do sprzętu to nie jest tak źle. Jakby co to parę silników od FRANI się znajdzie ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 dziś pogoda dopisała było ładnie nie raz zero wiaterku :rotfl: był Wojtas,Tomek,Maciej,Adam 2 no i nasz duet ja z synem Kapim były atrakcje zrobione przez Wojtasa pokaz świec dymnych własnej konstrukcji :lol2: Maciej przed dotarciem na lotnisko zwodował swój ślizgacz ładnie się trzymał wody tylko potem jedna faza uciekła i w efekcie Maciej sprawdzał czy woda jest zimna na własnej skórze :devil: potem Maciej doszedł przyczynę zniknięcia jednej fazy a ta przyczyna to kabel pękł przy samym konektorze :cry: no ale dzięki temu wiemy że w jeziorze jest już zimna woda :devil: fotek brak bo latałem i nie miałem kiedy robić wolałem polatać póki była ładna pogoda a fotki może Adam2 wrzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 już powoli wiem o co w tym chodzi muszę jeszcze spróbować z większym śmigłem ale już jest dobrze http-~~-//www.youtube.com/watch?v=pPMty0oWQwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 :shock: świetny model. Sterujesz aparaturą lotniczą czy samochodową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 lotniczą dlatego tak kiepsko mi idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Maćku a jak by Ci zrobił "plum" na pleckach? Pływać w takiej zimnej wodzie brrrrrr :mrgreen: :mrgreen: :ble: :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 no mówiłem że będzie super widzę że świetnie ustawiłeś SC i że ją super opanowałeś :jupi: no i mówiłeś że lepiej by się pływało na samochodowej to jak na lotniczej tak świetnie ci idzie to na samochodówce to całkiem dobrze by szło a jak sprawdzałeś tym razem czy woda zimna ? myślę że nie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 coraz zimniej za chwile woda już będzie zamarzać więc próbuje jeszcze korzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 No pięknie. Coraz dalej odpływasz. Jak jutro temperatura nie spadnie poniżej +3 to jadę na latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 a nas nie będzie jutro nie planowany mamy wyjazd na Kaszuby w moje piękne strony rodzinne :jupi: w piątek byliśmy Kapi wylatał pakiety ja też i się spakowaliśmy do domku bo mocno zmarliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witam jak się wyrobię to wpadnę na lotnisko ,będzie chłodno ale słaby wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Zimno :? Dłubie w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 O której ktoś będzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Adamie tu gdzie jestem na Kaszubach jest w miarę ciepło i zero wiatru to może tu przyjedziesz po latać hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Panowie, co tam u was? Ja tutaj samotnie nową Barakudą staram się jak czas pozwoli latać, nie chwaląc się coraz lepiej mi to wychodzi. :shock: Na zdjęciach widać jak pięknie pomalowałem model w 3D(a tak starałem się aby był w obrazie 5D) .Tylko ja tak potrafię.Jak jest jakiś plastyk niech to oceni.np.( wygląda to jak wygnieciona szmata) A w rzeczywistości skrzydła wyszły mi naprawdę równo i gładko. Teraz w popołudniowe wieczory zabieram się za FREGATĘ. Gromadzę materiały i spróbuje to pokazać na forum.Mam nadzieje , że ludzie podpowiedzą mi jak z modelu nie robić obrazu 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jarek, za oknem mglisto,chłodno i wilgotno :? i dopadła nas jesienna ,,chandra,, . Aty w nowy sezon wejdziesz z nowym modelem . U mnie aktualnie +4 i slaby wiatr, więc ja wybieram się dzisiaj przewietrzyć. Tak ok. 14 będę na lotnisku. Czy ktoś się wybiera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Pogoda jak na tę porę roku dzisiaj była - bardzo dobra. Słabiutki wiaterek i +8 stopni więc polataliśmy sobie. Adam oblatał swego pierwszego motoszybowca. Jest to klon EG z HK o trochę powiększonej rozpiętości, z bardzo ciekawie rozwiązanym napędem lotek. Długim cięgłem i brakiem tradycyjnej dźwigni. Zamiast dźwigni jest mechanizm który zamienia ruch cięgła równoległy do krawędzi lotki na wychylenia lotki a cały mechanizm jest schowany w skrzydle i nic z niego nie wystaje :shock: . Loty Adama miały zróżnicowany przebieg ale każdy coraz lepszy i dzięki szybkiej pomocy Macieja było ich kilka. Jarek latał dwupłatem konstrukcji i produkcji Marka Rokowskiego. Ten mały sympatyczny modelik latał bardzo ładnie nawet z pakietem 3S 2200 mAh :shock: Skrzydełko Jarka straciło zasięg i zawisło na wysokim drzewie. I tylko dzięki rzutom kamieniami udało się je odzyskać. Nasze loty przebiegły bez większych sensacji . Odbój. Zmrok teraz tak szybko zapada :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 No elegancko, w końcu jakiś szybowiec się pojawił . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.