ahaweto Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Troszkę napisałem tutaj http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28188-zawody-wodniakow-ko-bialegostoku/ . Wnioski dotyczące modelu opiszę w temacie o Mentorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin15 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wracając do rozmowy o silnikach na zlocie myślałem nad takim napędem:silnik, ESC. Tak model latał przed włożeniem gratów FPV: http-~~-//vimeo.com/42938093 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Marcin, ten sam sprzedawca (od regulatora) ma podobny silnik (jak ten z twojego linku) w całkiem dobrej cenie. Za jedną przesyłką kupiłbyś silnik i regulator i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin15 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 ten czy ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ten drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin15 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dzisiaj byłem na polu i... lata! Środek ciężkości jest zbyt bardzo na przodzie-model opada 1-2m/s nawet przy pełnym gazie odejmę te 10-20g i będzie dobrze. Przy małej pomocy trymerów model lata jak po sznurku. Jedyny problem to silnik... poziome latanie jest możliwe przy 60-70% gazu silnik po 2 minutowym locie nagrzał się tak, że się poparzyłem, trochę śmierdział, ale uzwojenia są ok.(nie ściemniały). Teraz pytanie czy ten silnik z drugiego linku da rade? Może wziąć ten z pierwszego albo ten turnigy? Tu jest w dobrej cenie wysyłka 7zł jakoś przeżyje jeśli będzie on lepszy. Co do tego nieszczęsnego pakieciku to ma 1 cele walniętą przy obciążeniu(rozładowywanie ładowarką 0,5A) jest różnica 0,8v między jedną celą, a między drugą 0,5v.Raczej kupie nowy bo coś boję się na nim latać.Myślałem nad takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 W niedzielę 22 lipca na zaproszenie miejscowego Domu Kultury (już kolejny raz)uczestniczyliśmy w wiejskiej imprezie w Witrogoszczy k. Łobżenicy. Impreza nazywała się Modellot. Lotniskiem było boisko miejscowego klubu piłkarskiego, choć dwa boki graniczyły z polem wysokiej na dwa metry kukurydzy i musieliśmy lądować po przekątnej to szczęśliwie obyło się bez katastrof i wszystkie wystawione modele cało wróciły do domów. Największe zainteresowanie wykazywali najmłodsi. Pod opieką klowna (w którego postać wcielił się dyrektor DK i pomysłodawca imprezy) obserwowali loty modeli. Tomek w otoczeniu dzieciarni. Przygrywał nawet zespół ,,cygański,, . Impreza była przygotowana bardzo dobrze a my zapełnialiśmy lukę na niebie. Przyjechali również modelarze samochodowi z Łobżenicy. Było na co popatrzeć. Zdobyli sponsora i pod jego szyldem startują oraz wystawiają swoje modele. Ten piękny garaż zadziwiał szczegółami a wszystko to zostało wykonane od podstaw. Sprężarka której zbiornik został odwzorowany przy pomocy pojemnika od Kinder-niespodzianki zadziwiała szczegółami. Półka z podzespołami. Również pozostałe wyposażenie warsztatu było odzwierciedlone z najdrobniejszymi szczegółami. Wiertarka stołowa. Działająca ! Jako napęd wrzeciona został wykorzystany silnik od... wibratora Nie, nie tego o którym myślicie , jest to silnik od wibratora jaki jest stosowany w telefonach komórkowych . Obok palec wskazujący konstruktora dla pokazania wielkości. Jeździli najmłodsi samochodziarze, pod opieką dziadka. Jak również starsi. Było również takie monstrum. Impreza była bardzo udana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Lata ktoś dzisiaj ,pogoda jest super??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 O której będziesz ? ja ładuje baterie i będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Spakuje co trzeba i gdzies za godzinke bede. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Niestety byłem ,,wczorajszy,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Lata ktoś dzisiaj??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 To o której ktoś będzie latał??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Tu już bez sensu wchodzić i patrzeć bo nikt nic nie pisze więc szkoda klikania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Z Tomkiem umawiamy się na piątek ok. 17-stej na koszenie. Trawa porosła że aż strach. Po koszeniu możliwe loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 w piątek pracuje w sobotę też pracuje a po południu lat koło domu w niedziele też jak pogoda dopisze bo jeździć do Złotowa by samemu latać to bez sensu dlatego teraz latam tylko koło domu jak mam chęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Lotnisko wykoszone. Niestety po przyjeździe zastaliśmy nasze stoli i ławeczki przy nich porozbijane i nadpalone a na płycie koła od opon samochodowych. Startować i lądować się da. Również naszego lotniska nie ominął najazd ,,półgłówków,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 w niedziele jak odjeżdżałem były tylko dwie ławki połamane a lotnisko było całe jeszcze to musieli po niedzieli być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Wybieram się na latanie po południu ok. 17-nastej. Chyba że pogoda pokrzyżuje plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 ja jutro rano jadę do Piły na lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.