sławek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Napęd i timing zostaje,skoro sie nieda inaczej.Ponoć to norma a po drugie domyślam sie że te silniki tak na prawde sa tylko do 2S i z tąd problemy. A na razie upały i nie bardzo mam wene na dłubanie -ale coś drobnego -czemu nie i tak oto zrobiłem "klapke" na pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 hehehe aleś poleciał z tą"klapą" extra! chylę czoła! jaki jest wzrost pilotów? (zmierz od siedzenia do głowy) być może będę miał coś dla Ciebie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Od siedzenia 7,5 - 8cm ,a właśnie dumam z czego by tu zrobić pilotów -najlepiej w stroju pilotów śmigłowców ale jak coś masz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 no to trzymaj kciuki żeby udało mi się zrobić formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 No i zlewa sie z otoczeniem A jak Marek "ludziki"? widziałem twój temat w INNE,mogą być bez nóg i z wąsami A tak po za tym to gratuluje s/wpienionych pilotów-super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 wooo! superowy model! ależ go dopieszczasz! Sławek wyślij mi na priv adres - taki model MUSI mieć pilotów - więc dwójka leci do Ciebie mam nadzieje że nie okażą się za małe... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dopieszczanie dopieszczaniem ,ale waga rośnie i jak nic przekroczę 1 kg to niestety nie lotny i makietowy za razem Hellcat kolegi Prawdopodobnie start raczej z ziemi ale tu powraca temat sterowania przedniego kółka-dodatkowe serwo? stałe? luźne ?(śmigła mam przeciwbieżne ) A najgorsze jest to że nie jestem zadowolony z silników, ich ciąg wspólnie to nie całe 800g ale nie on mnie martwi a ich temperatura.Przerywanie silników zlikwidowałem timingiem na HIGH jak pisałem wcześniej,i na tym ustawieniu na testach niemal palą wręgę i nie wiem jakie temperatury są w stanie znieść silniki 3f (tyle co cyna? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zapraszam do Krakowa w ten weekend OV-10 Bronco bedzie mozna poogladac na tegorocznym pikniku lotniczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Ja wpadnę zobaczyć w niedzielę ten duży odpowiednik tylko że prognozy póki co nie są zbyt obiecujące :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Dzięki Markowi Bronek nie bedzie "latającym holendrem" Test małego akcentu by zmienić "starego" pilota na nowego (okulary) Piloci są odrobine za mali ale to sie da wyciągnąć-dodam coś w pasie,może dodam szyje.....sie coś wykombinuje 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignacy Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam Panowie. Z zainteresowaniem przeczytałem post o Bronco, ponieważ mój znajomy jakiś czas temu kupił taki model na aukcji ale wycięty ze styroduru. Co ciekawe można podłączyć kamerkę. Oglądaliśmy film z lotu, coś niesamowitego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 "Bronek" to jedna z moich ulubionych maszyn. Przyznam, że ten model coraz bardziej mi się podoba. Czekam na ciąg dalszy i trzymam kciuki za powodzenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Wracam po przerwie do budowy. Pierwotnie zniechęcony przyrostem wagi i rozczarowaniem silnikami przyhamowało mój zapał ale skoro zacząłem to trzeba dokończyć. Z pakietem 1300mAh waży okrągły kilogram a docelowy pakiet powinien być cięższy ,silniki okazały się być na pakiet 2S a nie 3S co skutkuje na jednym pakiecie za małą mocą a na drugim usmażeniem silników (dla tego silniki ze zgrzytem się zatrzymywały o czym pisałem wcześniej) ale mam nadzieje ze na śmigłach 7x4 dramatu nie będzie na 11v . zostało mi wytłoczyć kabinę i dokończyć malowanie i detale . "ludziki" od Marka (za które jeszcze raz dzięki) troszkę przymałe ale podniosę siedziska foteli i będzie OK. Statycznie ciąg jest pozytywnie zaskakujący ale mniejszy od wagi modelu ,ale ta waga nie wiem czy nie pozwoli mi na star z ręki a z kółek jakoś nie mam gdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Ja z ręki puszczałem modelik 1,5kg i 1,8m. I to bez rozbiegu, ale trzeba było z parą rzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 ale przy jakim obciążeniu powierzchni? u mnie to jest niecałe 40G/dm i na szczęście profil clarc Y 12% (na szczęście bo większa siła nośna od symetrycznych i dwuwypukłych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Rzucałem z ręki model o masie 2,3 kg, z obciążeniem powierzchni nośnej 66 g/dm. Nie ma problemu. Tu jest dowód: A masa 1kg, przy rozpiętości 1,2m to jest bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Zostało czekać na bateryjkę....... PS kabina tak duża że musiałem wreszcie sobie zrobić vakuforme bo kopyto nie wchodziło do żadnej butelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Ładna prawie makieta 8) Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 SUper. Też mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Z takimi umiejętnościami czarowania z depronu trzeba się urodzić :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi