robraf Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 a ja mustanga zaliczam do Pół sportowych... jednak jest niby coupe ale taki do szybszego posmigania wiekszosc luidzi uzywa takich na codzien i nie mowie tutaj tylko o zabytkowych... bardziej o nowych 2005+
msegen Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Teraz moim innym hobby, po różnego rodzaju modelarstwie jest rachunkowość po 3 lub 4 zadania domowe , a łatwe to to nie jest. :?
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=gMzAKrVC_DM I nic do dodania
Ładziak Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Panowie, moment! Waszym hobby są samochody, czy marzenia o nich? Długo tak się będziecie przekomarzać? :shock:
robraf Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Panowie, moment! Waszym hobby są samochody, czy marzenia o nich? Długo tak się będziecie przekomarzać? :shock: hehe z malego ot zrobilo sie duze ot ale co tam jeszcze troszke:D wiedzialem Ertman ze dasz filmiki jak to dodge pokonuje mustanga czy cos:D ale ja jednak zostane przy swoim mam nadzieje ze obaj spełnimy marzenia i przyjedziemy na jakies prywatne spotkanie musclecar lub ride'n'roll
madrian Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Obiecałem zdjęcia moich figurek FT. Trumienka i Śmierć to weteranki, nie jedną śrucinkę połknęły. :wink: Sierżant Czopek jest na razie prawiczkiem. To najnowsza figurka. Malowanie się stopniowo niszczy pod ostrzałem, ale można zawsze je odmalowac. :wink: Dla laików. Figurki FT, to Oficjalne cele w konkurencji "Field Target" i jej pochodnych. Są tak skonstruowane, że tylko trafienie w środkowy otwór (tzw. Kill Zone) składa figurkę. Po pociągnięciu za sznurek, figurka "wstaje". Samą figurkę stawia się na odpowiednim dystansie i przybija śledziami do namiotów, żeby się nie przesuwała. KZ ma zwykle 40mm i jest to wymiar dla dystansu ok. 50m. Na bliższe dystanse stosuje się mniejsze KZ, zakładając odpowiednie przesłony pierścieniowe. Oficjalne figurki mają kształy zwierząt - Określony gatunek, na określony dystans. To taka tradycja. 100 lat temu, cele bywały żywe, dziś jest bardziej humanitarnie. :wink: Tego typu figurki jak moje, to coś w rodzaju modelarskich "dziwolongów" np. Czarownicy na miotle. :wink: Mam nadzieję, że się podobają. Trumienka i Śmierć, wystąpiły kiedyś na zawodach dla młodzieży szkolnej z pewnej szkoły z okazji dnia sportu. Cały dzień miały wielkie powodzenie, szczególnie śmierć, bo jej nawet zbicie farby nie przeszkadzało cieszyć oko. :twisted:
SiSon Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Nawet nie wiedziałem ze takie coś można robić! Niezłe !
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Problem z spełnieniem marzenia o Chargerze polega na tym że kosztuje tyle co 50m2 mieszkanie w moim mieście [miedzy 50 a 150tys PLN w zależności od wersji i stanu samochodu]... No i Robert mam nadzieje że marzy o szeregowym mustangu a nie GT500 rocznik 67 bo to już by apartament w stolicy kupić można było o ile ktoś zdecydowałby się go sprzedać :wink: Hobby to modele, takie samochody to marzenia na razie ... Chociaż ciekawym hobby jest marzenie i związane z nim planowanie, nie kosztuje nic poza czasem. Hobby może być "trucie dupy" - jako ojciec tej nowej nauki moge udzielić kilku lekcji jak robić to skutecznie. Lubię dyskutować na tematy które mnie interesują a jest ich może nie wiele ale za to moge o nich długo mówić ale i tez słuchać. Też bym pyknął sobie akwarium ale na to też potrzeba i miejsca i kasy bo już przerabiałem małe zbiorniki, teraz jak usiądę to co najmniej do 1000L ale raczej w holendrze niż w rafie ... Poza tym jak ktos obserwuje hydepark to widział moje "gry figurkowe" ale to nadal na modelach się opiera ... Na pewno dopiszę tutaj filmy animowane [nie avatara tylko animowane], czyli WG, disney, pixar, filmy krótko metrażowe. Może tutaj dodam jeszcze jako wrażenia wzrokowe kabarety i "kino amatorskie" z naciskiem na nonsens - patrz ZF Skurcz i Kartony B. Walaszka Oddzielnym tematem - hobby jest muzyka i to co się wokół nie kręci chociaż wolę starsze formacje albo te które nie wychodzą poza określany ramy - krótko, wsciekle, szybko i głośno, czasami z głebszym przekazem.
buwi777 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Teraz moim innym hobby, po różnego rodzaju modelarstwie jest rachunkowość po 3 lub 4 zadania domowe , a łatwe to to nie jest. :? Rachunkowość czy matematyka - bo to raczej różne dziedziny
robraf Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ertman oczywiscie ze w nowego celuje XD wszystko jest opisane na www.mustangklub.pl
msegen Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 buwi777, Rachunkowość. :wink: , a raczej jej początki : bilans , zaksięgowanie , otwieranie kont , zamykanie kont ...... jednym słowem łatwo nie jest hehe .
buwi777 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 buwi777, Rachunkowość. :wink: , a raczej jej początki : bilans , zaksięgowanie , otwieranie kont , zamykanie kont ...... jednym słowem łatwo nie jest hehe . Zrób bilans metodą kasową a potem porównaj z bilansem zrobionym metodą kalkulacyjną z dwoma metodami amortyzacji - liniową i progresywną - to wtedy pogadamy co jest trudne. :devil: :faja:
Gość Anonymous Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Obiecałem zdjęcia moich figurek FT.Rewelwcja :mrgreen: Też trochę sztrzelam z wiatrówki, ale takich celów FT jeszcze nie widziałem :!: Ja mam poczciwego Hatsana 55 po full tuningu (sprzężyna, uszczelki tłoka, prowadnica i nawet tłumik...) Ale i tak ma spust twardy jak fix...Ty pewnie strzelasz z PCP 8)
msegen Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zrób bilans metodą kasową a potem porównaj z bilansem zrobionym metodą kalkulacyjną z dwoma metodami amortyzacji - liniową i progresywną - to wtedy pogadamy co jest trudne. :devil: :faja: Ło mamuńku, że co ? :shock:
msegen Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Najłatwiejsze wyście ,ale co będzie jak czas testu przyjdzie ?...... strach pomyśleć hehe
ertman_176 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 BNBP potrafią czasami cuda tylko skąd je brać :roll:
jedrekxxd Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 ooo Wiatrówki:D ja jak kupiłem pierwszą wiatrówkę to musiałem czekać aż mama wyjedzie:P bo nigdy mi pozwolić nie chciała;/ a tak poza tym Rybki:D, wszelakie sporty wodne,zimowe i motorki (yamaha r1)
filip Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Moim hobby oczywiście poza modelarstwem jest: KOLARSTWO (na tym zdjęciu jestem na maratonie z cyklu Mazovia MTB) FOTOGRAFIA Sport zwany LANDKITING-iem (na tym zdjęciu odmiana zimowa SNOWKITING) i film przedstawiający co to jest http://vimeo.com/5138201 z moim udziałem w roli głównej ;D Więc ja nie mogę powiedzieć że się nudzę :devil:
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090714/MOTO/874145153 :shock: Zaczynam chyba składać kase, ten samochód może nie najbardziej ekonomiczy czy też komfortowy ma gwarancje na dostępność względnie tanich części a do tego jak widzimy potrafi działać bez problemów 30 lat o ile trafimy na dobrą zmianę w fabryce :wink: Jeszcze co by w combi był to bym sie nawet nie zastanawiał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.