robraf Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 a ja mustanga zaliczam do Pół sportowych... jednak jest niby coupe ale taki do szybszego posmigania wiekszosc luidzi uzywa takich na codzien i nie mowie tutaj tylko o zabytkowych... bardziej o nowych 2005+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Teraz moim innym hobby, po różnego rodzaju modelarstwie jest rachunkowość po 3 lub 4 zadania domowe , a łatwe to to nie jest. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=gMzAKrVC_DM I nic do dodania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Panowie, moment! Waszym hobby są samochody, czy marzenia o nich? Długo tak się będziecie przekomarzać? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Panowie, moment! Waszym hobby są samochody, czy marzenia o nich? Długo tak się będziecie przekomarzać? :shock: hehe z malego ot zrobilo sie duze ot ale co tam jeszcze troszke:D wiedzialem Ertman ze dasz filmiki jak to dodge pokonuje mustanga czy cos:D ale ja jednak zostane przy swoim mam nadzieje ze obaj spełnimy marzenia i przyjedziemy na jakies prywatne spotkanie musclecar lub ride'n'roll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Obiecałem zdjęcia moich figurek FT. Trumienka i Śmierć to weteranki, nie jedną śrucinkę połknęły. :wink: Sierżant Czopek jest na razie prawiczkiem. To najnowsza figurka. Malowanie się stopniowo niszczy pod ostrzałem, ale można zawsze je odmalowac. :wink: Dla laików. Figurki FT, to Oficjalne cele w konkurencji "Field Target" i jej pochodnych. Są tak skonstruowane, że tylko trafienie w środkowy otwór (tzw. Kill Zone) składa figurkę. Po pociągnięciu za sznurek, figurka "wstaje". Samą figurkę stawia się na odpowiednim dystansie i przybija śledziami do namiotów, żeby się nie przesuwała. KZ ma zwykle 40mm i jest to wymiar dla dystansu ok. 50m. Na bliższe dystanse stosuje się mniejsze KZ, zakładając odpowiednie przesłony pierścieniowe. Oficjalne figurki mają kształy zwierząt - Określony gatunek, na określony dystans. To taka tradycja. 100 lat temu, cele bywały żywe, dziś jest bardziej humanitarnie. :wink: Tego typu figurki jak moje, to coś w rodzaju modelarskich "dziwolongów" np. Czarownicy na miotle. :wink: Mam nadzieję, że się podobają. Trumienka i Śmierć, wystąpiły kiedyś na zawodach dla młodzieży szkolnej z pewnej szkoły z okazji dnia sportu. Cały dzień miały wielkie powodzenie, szczególnie śmierć, bo jej nawet zbicie farby nie przeszkadzało cieszyć oko. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Nawet nie wiedziałem ze takie coś można robić! Niezłe ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Problem z spełnieniem marzenia o Chargerze polega na tym że kosztuje tyle co 50m2 mieszkanie w moim mieście [miedzy 50 a 150tys PLN w zależności od wersji i stanu samochodu]... No i Robert mam nadzieje że marzy o szeregowym mustangu a nie GT500 rocznik 67 bo to już by apartament w stolicy kupić można było o ile ktoś zdecydowałby się go sprzedać :wink: Hobby to modele, takie samochody to marzenia na razie ... Chociaż ciekawym hobby jest marzenie i związane z nim planowanie, nie kosztuje nic poza czasem. Hobby może być "trucie dupy" - jako ojciec tej nowej nauki moge udzielić kilku lekcji jak robić to skutecznie. Lubię dyskutować na tematy które mnie interesują a jest ich może nie wiele ale za to moge o nich długo mówić ale i tez słuchać. Też bym pyknął sobie akwarium ale na to też potrzeba i miejsca i kasy bo już przerabiałem małe zbiorniki, teraz jak usiądę to co najmniej do 1000L ale raczej w holendrze niż w rafie ... Poza tym jak ktos obserwuje hydepark to widział moje "gry figurkowe" ale to nadal na modelach się opiera ... Na pewno dopiszę tutaj filmy animowane [nie avatara tylko animowane], czyli WG, disney, pixar, filmy krótko metrażowe. Może tutaj dodam jeszcze jako wrażenia wzrokowe kabarety i "kino amatorskie" z naciskiem na nonsens - patrz ZF Skurcz i Kartony B. Walaszka Oddzielnym tematem - hobby jest muzyka i to co się wokół nie kręci chociaż wolę starsze formacje albo te które nie wychodzą poza określany ramy - krótko, wsciekle, szybko i głośno, czasami z głebszym przekazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Teraz moim innym hobby, po różnego rodzaju modelarstwie jest rachunkowość po 3 lub 4 zadania domowe , a łatwe to to nie jest. :? Rachunkowość czy matematyka - bo to raczej różne dziedziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ertman oczywiscie ze w nowego celuje XD wszystko jest opisane na www.mustangklub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 buwi777, Rachunkowość. :wink: , a raczej jej początki : bilans , zaksięgowanie , otwieranie kont , zamykanie kont ...... jednym słowem łatwo nie jest hehe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 buwi777, Rachunkowość. :wink: , a raczej jej początki : bilans , zaksięgowanie , otwieranie kont , zamykanie kont ...... jednym słowem łatwo nie jest hehe . Zrób bilans metodą kasową a potem porównaj z bilansem zrobionym metodą kalkulacyjną z dwoma metodami amortyzacji - liniową i progresywną - to wtedy pogadamy co jest trudne. :devil: :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Obiecałem zdjęcia moich figurek FT.Rewelwcja :mrgreen: Też trochę sztrzelam z wiatrówki, ale takich celów FT jeszcze nie widziałem :!: Ja mam poczciwego Hatsana 55 po full tuningu (sprzężyna, uszczelki tłoka, prowadnica i nawet tłumik...) Ale i tak ma spust twardy jak fix...Ty pewnie strzelasz z PCP 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zrób bilans metodą kasową a potem porównaj z bilansem zrobionym metodą kalkulacyjną z dwoma metodami amortyzacji - liniową i progresywną - to wtedy pogadamy co jest trudne. :devil: :faja: Ło mamuńku, że co ? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 że oddaj księgowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Najłatwiejsze wyście ,ale co będzie jak czas testu przyjdzie ?...... strach pomyśleć hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 BNBP potrafią czasami cuda tylko skąd je brać :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 ooo Wiatrówki:D ja jak kupiłem pierwszą wiatrówkę to musiałem czekać aż mama wyjedzie:P bo nigdy mi pozwolić nie chciała;/ a tak poza tym Rybki:D, wszelakie sporty wodne,zimowe i motorki (yamaha r1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Moim hobby oczywiście poza modelarstwem jest: KOLARSTWO (na tym zdjęciu jestem na maratonie z cyklu Mazovia MTB) FOTOGRAFIA Sport zwany LANDKITING-iem (na tym zdjęciu odmiana zimowa SNOWKITING) i film przedstawiający co to jest http://vimeo.com/5138201 z moim udziałem w roli głównej ;D Więc ja nie mogę powiedzieć że się nudzę :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090714/MOTO/874145153 :shock: Zaczynam chyba składać kase, ten samochód może nie najbardziej ekonomiczy czy też komfortowy ma gwarancje na dostępność względnie tanich części a do tego jak widzimy potrafi działać bez problemów 30 lat o ile trafimy na dobrą zmianę w fabryce :wink: Jeszcze co by w combi był to bym sie nawet nie zastanawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.