rapier Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Kopiec Kościuszki Zamek nad jeziorem na trasie Kraków Nowy Sącz Pieskowa Skała Ojców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Drugie zdjęcie to Korzkiew. Reszta jak napisał Arek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Zgadza sie, drugie to Korzkiew. Z ziemi prezentuje sie znacznie lepiej niz z powietrza. Zepsuli wszystko blaszanym dachem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 No tak.... ktoś musi pracować aby urlop miał ktoś :-/ Siedzę w pracy i tylko mogę pomarzyć o lataniu w taka piękną pogodę... może z Rafikiem przed zachodem słońca zdążę na Czyżyny ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 A ja jako ciekawostkę zarejestrowałem lot motoszybowcem na Błoniach - telefon w kabinie z włączoną aplikacją Endomondo Sports Tracker: http://www.endomondo.com/workouts/262740819/6593817 Zawsze wydawało mi się, że latam wyżej i dalej niż to co zarejestrował GPS. Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Halo halo. Wczoraj na EPKC dużo się działo. Widziałem że ktoś robił zdjęcia - może się pojawią tutaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Co prawda to nie Czyżyny, ale też sie troche działo http://www.youtube.com/watch?v=14nOqeXDMq8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 W 47 sekundzie filmu widać piękny atak mojego Ił-a na ogon Adama i cięcie taśmy ..... ale było blisko Filmik świetny ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 A ja zakończyłem sezon na ten rok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja mam pytlko jedno pytanie: czy My modelarze zostawiamy po sobie porządek ? Oglądając zdjęcia powyżej i bywając np. na EPKC czasem da się zauważyć że jednak z tym bywa różnie. Nie raz widuje się wstążki, połamane GWSY, kabelki, balse, folie ... Żeby było jasne : F-150 nie rzucam tutaj absolutnie arugmentów do Ciebie (chociaż ciekawe czy ten popiół i resztki zostały sprzątnięte ... ) ale chciałbym zwrócić uwagę na temat. Dobrze by było żeby modelarska brać dbała również o tę stronę Naszego hobby i dawała młodym przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cracoos Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A ja zakończyłem sezon na ten rok Dokładnie tego samego dnia ubilem swoją małą Katanę. Przyczyną był "zwieszony" odbiornik Hiteca. Kilka lotów wcześniej zaobserwowałem coś jakby zakłócenia, tak jakbym latał na 35mhz, ale przecież latam na 2,4Ghz. Słyszałem, że Wojtek też rozbił model przez niereagujący odbiornik. To prawda? Zastanawiam się jak często takie rzeczy dzieją się na Czyżynach i może jednak ktoś lub coś nas tam zakłóca? Dobrze by było żeby modelarska brać dbała również o tę stronę Naszego hobby i dawała młodym przykład Popieram w 100% - kultura wymaga tego, żeby po sobie sprzątać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Skoro macie potwierdzone informacje o problemach na Czyżynach to trochę się Wam dziwie że nadal ubijacie tam swoje modele. Ominęła mnie niestety informacja o problemach z zasięgiem i z przykrością informuję że na skrzyżowaniu dwóch pasów straciłem swojego FUN FLY`ja. Po fakcie dowiedziałem się że ludziska wtajemniczeni omijają to miejsce... Masakra... Pomiędzy odbiornikiem a nadajnikiem była odległość około 30 - 40 metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Adam, zamiast narzekac i wyolbrzymiac problem zaklocen na pasie, pokaz zdjecie antenki odbiornika z jaka latales I jeszcze potwierdz ze wiedziales przed lotem jak wyglada ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Najwięcej "zakłóceń" powstaje "in situ" w nadajnikach i odbiornikach lub na styku TX-zasilanie i RX-zasilanie .ALE - najliczniejsza statystycznie grupa zakłóceń - to zakłócenia "na drążkach" przytrafiają mi się systematycznie i nie wiem skąd się biorą . Pozdr.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cracoos Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Najwięcej "zakłóceń" powstaje "in situ" w nadajnikach i odbiornikach lub na styku TX-zasilanie i RX-zasilanie .ALE - najliczniejsza statystycznie grupa zakłóceń - to zakłócenia "na drążkach" przytrafiają mi się systematycznie i nie wiem skąd się biorą . Pozdr.> Hehe, nie ulega wątpliwości, że zakłócenia drążkowe mogą się nam zdarzyć na każdym etapie rozwoju lotniczego, niemniej jednak tym razem to nie ja . Świadkowie potwierdzą, że nie miałem kontroli nad modelem w ostatnich sekundach lotu oraz fakt, że odbiornik nie reagował na polecenia z nadajnika na miejscu katastrofy. Po ponownym podłączeniu działał ponownie... Także ja obstawiam awarie odbiornika, albo zakłócenia. Spędziłem sporo czasu na Czyżynach ale to pierwszy raz kiedy miałem problemy z radiem 2,4 Ghz. Jeśli się okażę, że to odbiornik był walnięty to Was poinformuje, bo nie miałem intencji siania paniki, tylko dowiedzenia się czy poszkodowanych podobnymi historiami na naszym pasie jest więcej. I chodzi mi konkretnie o utratę kontroli nad modelem, bo to że na Czyżynach trup ściele się gęsto z różnych powodów to inna sprawa ...takie hobby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dla potwierdzenia, że coś jest "nie tak" spójrzcie na 0:55 i 2:45 minutę filmu W tych dwóch momentach model nie reagował na ruchy drążków i zdarzyło mi się to nie pierwszy raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 no risc,no fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 niczego podejrzanego na filmie nie widziałem. Faktem jest, że jedyne zakłócenia Futaby z FASST miałem na Czyżynach - nigdzie indziej. Objaw to kilkusekundowy brak reakcji na drążki. Na szczęście latałem wolno szybowcem EPP więc szczęśliwie tragedii nie było. Ewidentnie czasami coś zakłóca nadajniki wszeliego rodzaju. Trzeba by było jeździć z jakimś sprzętem pomiarowym to może udało by sie zarejestrować.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 W tych 2 momentach silnik uruchomił się bez poruszania drążkiem gazu, bo wtedy szybowałem i przez parę sekund nie reagowal ns stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi