Ładziak Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Tylko teraz wypada zmienić temat, albo założyć nowy wątek Udanych lotów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Kurcze ale ty zmieniasz avatary.Trudno Cię rozpoznać.Zima jeszcze trwa,astronomiczna i kalendarzowa. Prawdopodobnie będę miał transport ale jeszcze się zdzwonimy rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Byłem na Orlej po 12 nie było jeszcze nikogo ale solidnie wiało więc posiedziałem chwile i pojechałem dalej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Kto rano wstaje....,ja polatałem od 9 do 11,potem zaczeło wiać.Teraz wybieram sie na drugą zmianę ok.18 :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Ja niestety dzisiaj nadrabiam zaległości - tak to jest jak się w ciągu tygodnia urywa z pracy, żeby polatać :roll: Ale widzę, że wieje więc chyba i tak bym nie polatał. Kuba (Qbatus) latałeś? Udało się dzisiaj skutecznie i w zadowalającym stopniu ulotnić Twój model? Jutro dla dzieci i młodzieży zawody modeli balonów na ogrzane powietrze. Jak nie będzie wichury, to zaczną się pewnie ok. 10:00 na błoniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Wy tutaj sie zgrać nie możecie, a na zboczu w Stradomce, było klika osób. Kilka szczytów wykręconych szybowcem, i klika wygranych walk z kumplem na ALULE Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Byłem na Orlej po 12 nie było jeszcze nikogo ale solidnie wiało więc posiedziałem chwile i pojechałem dalej :wink: Już nikogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Wstępnie było mówione kole 12 więc i wtedy się pojawiłem będzie jeszcze nie jedna okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Byliśmy koło obserwatorium z f-150 tak gdzieś po 11. Wiało potwornie to fakt więc postaliśmy chwilkę czekając czy ktoś nie przyjedzie i ruszyliśmy do Tyńca w nadziei, że tam będzie lepiej. Było. Ale tylko trochę ja jednak nie oparłem się pokusie i zdecydowałem się ulotnić moją czerwoną strzałę Efekt zobaczcie na filmie: Jakość okropna, ale sprzęt nie najlepszy. Coś tam widać Wiało potwornie. Ale model po walce z wiatrem i lekkim kretobiciu podczas lądowania na szczęście cały. Nie zdecydowałem się wystartować jeszcze raz ale pojechaliśmy na Czyżyny znów w nadziei, że tam będzie trochę lepiej. Było. Trochę :P Na lotnisku spotkaliśmy jeszcze jednego modelarza, przyjechał oblatać prawie 2 metrową spalinową Extre, ale zrezygnował ze wzgędu na wiatr. Uffff rozpisałem się, więc trochę zwięźlej. Wystartowałem jeszcze raz swoim modelem, ale znów była walka z wiatrem, a skończyło się wszystko lądowaniem na krzaku, z którego model spadł na beton (tak z 1,5m) i wyrwało wręge mocowania silnika. Skończyło się i tak dobrze, bo jak byłem w powietrzu zapowiadało się gorzej. W ogóle mieliśmy dziś pecha. Kolega Wojtek Cessny nie odpalił ze względ na zakłócenia a w drugim modelu zaraz po starcie poluzował się silnik. Miejmy tylko nadzieję, że w przyszłym tygodniu pogoda będzie bardziej łaskawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 i ruszyliśmy do Tyńca to sa Piekary,Tyniec jest po drugiej stronie Wisełki.Moja druga zmiana też się nie udała z tych samych powodów :twisted: a może jutro :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Tyniec jest po drugiej stronie Wisełki Jak bym był czepialski to bym napisał: "to jest Wisła a nie Wisełka" ale nie jestem więc nie napiszę No ja chyba nie dam rady, poza tym nie wiem czy skończę naprawiać model. Pewnie dam radę dopiero w przyszły weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 przyjechał oblatać prawie 2 metrową spalinową Extre To chyba jednak lekkie nieporozumienie. Latać takimi modelami, a zwłaszcza je oblatywać to moim zdaniem, nie powinno się w miejscu, które jest mocno uczęszczane przez spacerowiczów i niedorobionych rajdowców (jeżdżą tam tacy) i na dodatek w pobliżu ruchliwej drogi w środku miasta. Ale może się nie znam i przesadzam. Jutro raczej lepiej nie będzie, ale prawdopodobnie w wtorek rano (ok. 9:00 do 11:00) będziemy na Czyżynach z małymi (!) modelami. Do Stradomki niestety 50km więc to już musi być zaplanowana wyprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Wtorek powiadacie,będzie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Był wczoraj na Czyżynach . Wydostał model z 4 kółek , przeleciał 10 metrów i zrezygnował ze względu na wiatr :evil: . Po drodze spotkałem jeszcze 2 modelarzy ze śmiglakami . Dziś też ciut mocno wieje, więc z latania lipa. Czekam niecierpliwie do czwartku lub piątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 My jak na studentów przystało zaplanowaliśmy wyprawę w sobotę z rana, zapakowaliśmy modele i pojechaliśmy:) Warto było, polatałem pierwszy raz w tym sezonie:) Mam takie pytanie: Ktoś z was lata może na górce przy ulicy Godlewskiego na podejściu samolotów na balice? Czasami jak jem kanapkę w kuchni to widzę przez okno jak ktoś śmiga jakimś akrobatem:) Jako część zonk-team'u która stacjonuje w tej chwili w Krakowie rzucamy Wam wyzwanie chcąc zmierzyć się z Wami w bitwie alulami lub innymi tego typu wynalazkami. Macie tu jakichś śmiałków? Oczekujemy dobrej zabawy (wiadomo im więcej modeli tym lepiej). Jadąc na Stradomkę możemy zabrać jedna osobę z nami do samochodu. Pozdrawiam i zapraszam na www.zonk-team.prv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jeśli zagląda tutaj ktoś z Krakowa lub obeznany z tematem to niech mi spróbuje wytłumaczyć jak dojechać na zbocze w Tyńcu i na jaki wiatr jest ta górka? Bodzów znalazłem, Stradomkę też wytropiliśmy, ale tego nie jestem w stanie zlokalizować jakoś. Jedziesz za autobusem 112 do końca,czyli do pętli ul. Tyniecką i pod zbocze masz jeszcze ze 300m.Jest droga,autem też się dojedzie :jupi: Zbocze południowe,ew.połud.zach,ale ostatnio coś nam Górale nie podsyłają tego kierunku :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Dzisiaj były super warunki do latania. Kilka modeli przewietrzyło skrzydła: Wojtek (f-150) obiecał, że wieczorem będą filmiki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Latało jeszcze Twoje skrzydło którego nie widzę na zdjęciu Poniżej podejście Wojtka (f-150) lądowanie dużo lepsze niż zdjęcie jakie sie udało zrobić. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4417 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Latało jeszcze Twoje skrzydło którego nie widzę na zdjęciu Eeeee, to to nie jest samolot ;-) A widzisz, że zmieniłem tytuł postu? Teraz możemy latać cały rok :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Teraz możemy latać cały rok I tak latamy cały rok ale teraz możemy tu wklejac wiosenne zdjęcia :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi