ECO400 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 oki, tutaj masz fotke ale nie wiem czy się połapiesz jak te kable idą https://picasaweb.google.com/Dawid.eco400/Smietnik#5650660299987726178 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Tak to wygląda u mnie; mało ostre bo spieszyłem się. Jest to tylko wycinek przewodów sygnału video połączonych ze sobą; na lewo idą do kamerki, na prawo do nadajnika. Teraz przecinam "plusowy" - żółty - przewód; do lewej końcówki podpinam górny z OSD jak na wczesniejszym schemacie, a do przewodu z prawej - nadajnik - dolny z OSD. Do czarnego -masa - dolutuję czarny z OSD - też masa i wsio :?: EDIT Próba odpalenia całości przebiegła częściowo pomyslnie - znaczy nic nie wybuchło... Po ponad 2minutach nacisnąłem przycisk w OSD i pokazało się; Chyba czegoś nie aktywowałem w ustawieniach gdy podpięty był do kompa bo GPS az do końca czyli przez ponad 6min nie wykrył żadnego satelity. zmieniały sie tylko wartości na podle przy tej antence i przy symbolu AV. Pakiet silnika nie podpięty ale dlaczego pakiet zasilania wskazuje na 18V ? skoro to 3s... rozumiem, że nie wyświetli mi ani predkości ani wysokości aż do czasu gdy GPS pokaże "złapane " satelity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Irek, nie ogarniam zrób tak jak u mnie i będzie działać, nie ma bata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Edytowałem - patrz wyżej. Myślę, że mamy tak samo poączone :mrgreen: Wszystko działa tylko coś pewnie pominąłem bo po 6 min GPS nie pokazał satelity - na różnych stronach piszecie o 10 minutach(?). Czasem jeszcze prędkosć szalała ale to w ustawieniach pewnie cos pominąłem. to samo pisałes kiedyś - żle ustawione GAIN czy cos takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 rozumiem, że nie wyświetli mi ani predkości ani wysokości aż do czasu gdy GPS pokaże "złapane " satelity?dokładnie tak łapałeś satelity w domu? jak daleko była odstawiona antena GPS od nadajnika video? czy dałeś podkładkę z folii alu pod antene GPS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Tak, łapałem w domu na parapecie ale połowę widocznej podstwy wysunałem na zewnątrz okna. Odległość GPS od nadajnika jak widać 60 cm. Myślę, że to przeoczenie jakiś ustawień chociaz położenie w stopniach zmieniało się gdy lekko przemieszczałem GPS. Na dolnej fotce( ekranu TV) wyświetlone jest słowo Test; pewnie nie powinno być w tym momencie? EDIT: Chyba jednak jest wszystko OK bo po wyniesieniu na balkon po jakieś 7 min miałe 5 czy 6 satelitów. W którym momencie mam wcisnąć przycisk zapisania pozycji? Zaraz gdy tylko włączam OSD czy gdy popracuje trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 W którym momencie mam wcisnąć przycisk zapisania pozycji? Zaraz gdy tylko włączam OSD czy gdy popracuje trochę?samo automatycznie się zapisze jak złapie 8 satelit. jeśli nie zapisze automatycznie to wciskasz home save (przy 8 lub więcej satelitach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIFI Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 W opisie piszą że nie ma w zestawie antenki. Gdzie taką kupić? byle tanio... a może jest tylko kłamią :mrgreen: (wątpie) http://www.bestofferbuy.com/av-wireless-transmission-combo-p-15758.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zastanów się czy nie taniej (doliczając koszty przesyłki) będzie kupić ten zestaw : 1.2 GHz 800mW na sąsiednich specjalizowanych forach zbiera pozytywne opinie lub: SUNSKY 1.2GHz 800mW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Mam do Was, obeznanych w FPV pytanie. Czy jeżeli zasilałbym cały model z FPV jednym pakietem (o ile wogle tak można) to do nadajnika daję 12V- to samo napięcie co na silnik, a co z kamerą, czy jest ona zasilana przez nadajnik video. Nie mogę znaleźć żadnego schematu takiego zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Poczytaj ten temat: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=67745&sid=1a85f41bcabe4aa78e2de2f070f5f593 pozdrawiam, jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Jeżeli kamera i nadajnik są zasilane na 12V, to podajesz im zasilanie bezpośrednio z pakietu, przed regulatorem. Oczywiście mile widziane filtry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.