Gość Anonymous Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Cześć, Ja na szczęście nie przypominam sobie abym pisał aż takie głupoty... Ale ta pianka budowlana mnie dobiła :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 wojcio69, da radę ujawnic nick tego ktosia ?A co, chcesz się z nich pośmiać, czy nauczyć, co to jest logika, mózg i modelarstwo?? Ty lepiej proś, żeby Twoich cytatów nie powstawiali. Co do tematu... ze śmigłem rzeczywiście jest przerażające, ale pianka? Pamiętam, jak ciężko go przekonywaliście. I tu błąd, po jednym upomnieniu powinien wiedzieć, że jego model nie poleci, a jak nie dotrze to do niego, to niech zbiera na nowe wyposażenie. EDIT: dla niewtajemniczonych cytat z SB: [Wczoraj 17:41] Y/F-22: Kolin101, czy ty wiesz co to logika, mózg i modelarstwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Fakt z pianką to byłem ja i się nie kryje. Stecio co do przekonywania to Ci ludzie przekonywali mnie długo i ciężko to szło, ale przekonali mnie za co jestem im teraz wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Właśnie dlatego ja pisząc jakąś poradę, a przyznaję, że czynię to rzadko bo modelarstwem zajmuję się dopiero 4 lata i nie mam wiedzy bardzo bardzo bogatej, tak więc piszę ją tylko wtedy gdy jestem 100% pewny, że tak ma być jak piszę. Gdy tak nie jest po prostu milczę i oczekuję na wypowiedz bardziej doświadczonego modelarza, aby zobaczyć czy dobrze myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 witam Właśnie dlatego ja pisząc jakąś poradę, a przyznaję, że czynię to rzadko bo modelarstwem zajmuję się dopiero 4 lata i nie mam wiedzy bardzo bardzo bogatej, tak więc piszę ją tylko wtedy gdy jestem 100% pewny, że tak ma być jak piszę. Gdy tak nie jest po prostu milczę i oczekuję na wypowiedz bardziej doświadczonego modelarza, aby zobaczyć czy dobrze myślałem.dokładnie tak powinno się postępować... a nie pisać byle bzdury i licząc na kliknięcie "pomógł"... zresztą mój opis z tego szydzi...pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 MiQ - myślę że koledze chodzi o pewien punkt regulaminu: Regulaminowi dajcie spokój. Bo zrobi sie z niego Kodeks. 600 stron. Głupie posty nalezy kasować, albo przesuwać do działu "głupie porady" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 "pomyśl zanim pomyślisz"tak zacytowałem opis usera baczek (zapewne jak najbardziej trafnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 jak patrze kto się wypowiada w tym temacie to też trzebabyło by go przenieść do tego specjalnego działu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie żeby coś, ale ja pianką (nie do okien, inna, taka ci nie "rośnie") wypełniłem kratownicę w ogonie Easy Stara a potem nożykiem odciąłem naddatki, i według mnie bardzo wzmocniło to konstrukcję ogona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie żeby coś, ale ja pianką (nie do okien, inna, taka ci nie "rośnie") wypełniłem kratownicę w ogonie Easy Stara a potem nożykiem odciąłem naddatki, i według mnie bardzo wzmocniło to konstrukcję ogona... to masz prawie jak wągiel czy lamiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Już nawet nie chodzi o wytrzymałośc bo i tak ogon był by dobry tylko o to żeby kadłub był dobrze sklejony, tak to po prostu wylałem cały CA i przesmarowałem pędzlem po kadłubie , w ES SuperBeb-a ogon nie jest dośc dobrze sklejony i czuc jak się przesuwają połówki kadłuba pod palcami jak chodzi serwo ogonowe, ja tam mogę kleic model i rok ale ma byc to zrobione dobrze....nawet kołek ustalający z wykałaczki zrobiłem na ogonie żeby było równo sklejone :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 to masz prawie jak wągiel czy lamiat :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 bardzo wzmocniło to konstrukcję ogona... Jak sie dokładnie nie posmaruje klejem to jak sie ma dobrze skleić :?: A poza tym do sklejania takich dużych płaszczyzn zazwyczaj używa się jakiegoś kleju polimerowego a nie CA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Dlaczego przyczepiliście się akurat do pianki budowlanej?Bardzo dobry materiał,jak sie wykona porządną formę można bardzo ciekawe rzeczy odlewać,a i wcale pianka ta nie jest słaba....widziałem już model wykonany z pianki poliuretanowej wtryskiwanej do formy... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 witam mnie też ogarnia czasem przerażenie jak czytam posty kolegi Y/F-22, w dziale heli... często warto pomyśleć czy czasem nie udzielasz złych rad albo po prostu poczekać aż inni się wypowiedzą jeżeli nie jesteś czegoś pewny... poza tym ciekawi mnie kiedy zrobisz z kogoś lub z siebie kalekę przy pomocy helika... skoro masz takie podejście do samolotów to aż strach pomyśleć co może być napakowane w Twojego helika... pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 To w jaki sposób rozwja się ten wątek, świetnie pokazuje aktualne tendencje na forum Kolego Y/F-22, po pierwse uzupełnij swój profil. Po drugie zważ na kilka faktów: jak długo jesteś na forum, jak szybko dorobiłeś się ostrzeżeń. Wyciągnij wnioski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Kolega Y/F-22 był już kiedyś na tym forum i to wielkokrotnie pod innymi nickami ale zawsze wylatywał właśnie za pisanie postów które kompletnie nic nie wnoszą w nawet mogą zagrażć zyciu i zdrowiu innych. Niestety teraz tu jest amnestia i jakoś udało mu się tu utrzamać przez te 12 dni, ale zapewnie będzie tu dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Oto kolejny przykład "dobrej rady" Zdanie jest moje takie iż samoloty puszczane z ręki to nieporozumienie tzn. jezeli samolot jest oblatany, wyważony = czyli lata jak powinien to oczywiscie z reki jest ok ale nie w takiej sytuacji kiedy nie wiadmo jak samolot zareaguje. Dlatego następny samolot będzie na pewno z podwoziem. Co proponujecie ? Jeszcze raz Zefir tylko z podwoziem czy coś może jeszcze innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Cześć Wychodzi na to że kolega nie jest pewny swoich budowli/modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 A poza tym do sklejania takich dużych płaszczyzn zazwyczaj używa się jakiegoś kleju polimerowego a nie CA...Wiem że się używa ale nie ma takiego przykazania że trzeba tylko polimerem kleic, ja kleje kadłuby CA i przyśpieszaczem i trzyma, o ile się ma wprawę bo inaczej :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.