Tomek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Najtańsze zawiasy to z Pet-a ,butelki, ale moje ulubione to z dyskietki komputerowej (ten czarny krążek w środku) , bardziej elastyczny od Pet-a, cieńszy i chyba bardziej wytrzymały na ciągłe zginanie, nawet w spalinie mam takie i jak do tej pory są nie zniszczalne. Wklejam na rzadkie Ca. Po 3 latach używania nie widzę sensu kupowania drogich (1 zł za szt) zawiasów w sklepach modelarskich. Ten patent na termokurczki opisany w instrukcji Extrima też stosowałem wcześniej w Beny3d i Benka już dawno nie ma ,a pręty (wyjęte z modelu) nadal ładnie pracują na tych termokurczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam, chce zamówić pakiet w sklepie i proszę o poradę. Mam w tej chwili: silnik WELGARD 22 12 15 regiel 15A albo 20A (nie pamietam bo piszę z pracy) 2x HS 81MG Chcę zamówić: 3E Model 11,1V 2200 mAh, 10C BEC + wyjściem do balancera (co to za złącze BEC?) 2x HS 81 (może dlatego ze mam już takie 2 sztuki) Czy ten pakiet jest wart czegoś?? Bo kosztuje 130 PLN. Jakie śmigło do tego silnika i pakietu?? 8*4 będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 co to za złącze BEC? To takie: http://www.rcabc.com/product_thumb.php?img=images/ladowarki%20baterie%20kable/kable%20002.jpg&w=230&h=158 http://www.rcabc.com/product_info.php?cPath=10_17&products_id=40 Ale to takie "niskoprądowe" trochę, raptem 3A... Pod silnik trzeba będzie chyba zmienić na goldy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Jak najbardziejn przelutuję na "banany". A reszta będzie ok?? Będzie współpracować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 2x HS 81 (może dlatego ze mam już takie 2 sztuki) to chyba przesada i trochę szkoda wagi 3E Model 11,1V 2200 mAh, 10C BEC + wyjściem do balancera (co to za złącze BEC?) :?: :?: wydaje mi się że BEC to przy regulatorze, a nie pakiecie wejdż na stronę rcsklep.pl znajdziesz pakiety wydajniejsze prądowo a i potargować się można 8*4 to chyba za małe śmigło pisałem wcześniej że na tym silniku latam na 9/5 i 10/6 gwshd i 10/5apc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=21_41&products_id=226 - np taki pakiet?? http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=31_38&products_id=241 - serwa takie starczą np na lotki???? edit: czy odbiornik może być zasilany z regulatora?? Tak jak miałem przy szczotkowym silniku?? czy do odbiornika trzeba ładować pakiet osobny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 czy odbiornik może być zasilany z regulatora? Jeżeli regulator ma wbudowany BEC to jak najbardziej. UWAGA - BEC to inaczej Battery Eliminator Circuit - czyli układ eliminacji baterii - w tym przypadku dodatkowej (poza "napędową") baterii dla odbiornika. Natomiast Złącze typu BEC to jeden konkretny rodzaj złącza niskoprądowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 tego typu serwa starczą do napędu wszystkigo w tym modelu poczytaj sobie opinnie na temat serw mini http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=205 a pakiet do tego silnika ja bym wziął 1800 np ten: http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=21_41&products_id=228 zawsze troche lżejszy wydajniejszy prądowo a czas lotu jaki uda się na nim osiągnąć będzie wystarczająco długi, 15min z zapasem bez problemu, przy założeniu że przecież nie cały czas latasz na maxa oczywiście jeśli regulator który posiadasz ma wyjście bec wiekszość posiada to taka wtyczka jak wtycza w serwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 jeśli regulator który posiadasz ma wyjście bec wiekszość posiada to taka wtyczka jak wtycza w serwie Wtyczka jak w serwie to jeszcze żaden dowód na BEC w regulatorze - przecież regulator tą wtyczką dostaje z odbiornika sterowanie. Czy tą samą wtyczką może zasilać odbiornik i serwa to zupełnie inna para kaloszy. Większość posiada - zgoda - ale trzeba sprawdzić ten nasz konkretny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Mam ten pakiet WOW-RC 2200mah od około 2 tygodni i juz ma za soba ok. 50 ładowan i juz delikatnie spuchł a pobur pradu nie przekraczał 15A. Ja bym ci radził zafundowac w jakies Fullymaxy 1700mah bo sa ta akumlatory bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wtyczka jak w serwie to jeszcze żaden dowód na BEC w regulatorze :? to fakt troche się rozpędziłem, jak masz instrukcje to poczytaj opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 mam 3 komplety fulymaxów 1350 około pół roku i dwa troche spuchły a jeden jak nowy wszystkie są mniejwięcej tak samo eksploatowane myślę że czasem to zależy od konkretnego egzemplarza, a pozatym nic nie jest wieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Chcę zamówić:3E Model 11,1V 2200 mAh, 10C Dwóch znajomych kupiło te pakiety rok temu. Jeden z nich nadal lata, drugiemu rozjechało się napięcie i spuchła jedna cela. Fakt, że ten spuchnięty był ładowany bez balancera. Trudno powiedzieć po ile lotów wykonali. Mam ten pakiet WOW-RC 2200mah (...) ma za soba ok. 50 ładowan i juz delikatnie spuchł Te WOWy są spuchnięte od nowości :wink: miałem 2 takie w ręce i wydają się bardziej miękkie od innych. Możliwe, że cele są twarde a tylko osłona nadaje im miękkości. Ciężko mi stwierdzić bo nie rozbierałem pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Czy ktoś zna/zmierzył/potrafi wyczytać z fusów powierzchnię nośną exTRIMA? :shock: :? - bo my tu gadu, gadu, a ja nie znam obciążenia powierzchni mojego modelu. Tak, jestem leniwy i mam nadzieję, że ktoś inny wykona czarną robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 przeca to trapez . Pole to 1/2 (a+ h chyba się nie trzeba specjalnie męczyć zmierz cięciwy (a i i długość płata (h) dorzuć 7% coś za kadłub i statecznik i będzie git ps. mi też się nie chce mierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 oki, wróciłem do domu, po drodze zakupiłem pakiet. Regulator, silnik i pakiet na zdjęciu: Proszę o opinie o tym pakiecie, dodam że nie ma żadnych naklejek na nim była tylko nazwa na opakowaniu - Leon Power. Śmigieł chyba mam już 7 więc coś wybiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Chcę zamówić:3E Model 11,1V 2200 mAh, 10C Dwóch znajomych kupiło te pakiety rok temu. Jeden z nich nadal lata, drugiemu rozjechało się napięcie i spuchła jedna cela. Fakt, że ten spuchnięty był ładowany bez balancera. Trudno powiedzieć po ile lotów wykonali Małe sprostowanie : Miałem ten pakiet wylatał cały rok i był naprawdę dobrym pakietem. Ładowany był cały czas bez balancera. Po roku nagle jedna z celek straciła napięcie. Miernik pokazywał na niej O V. Celka nie spuchnęła !! Została taka jak zawsze czyli płaska i twarda. Pakiet nadal żyje tyle że z 11.1 zrobiło się 7.4 V. Jedyna wada tych pakietów to waga. Mam jak najbardziej dobrą opinie na temat firmy 3E. A co do WOW RC ... hmm radze unikać miałem dwa pakiety obydwa beznadziejnie miękkie i w ogóle nie trzymały napięć. Nawet ładując balancerem nie było różnicy. Mam jeszcze pytanie : Czy te dwa pakiety to to samo ?? : 1 http://www.rcabc.com/product_info.php?cPath=10_53&products_id=331 2 http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=34_195_121&products_id=1428 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Mam jeszcze pytanie : Czy te dwa pakiety to to samo ?? http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2452 - czyli TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Dzięki Wielkie !! Nie raczyłem poszukać moja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Hey Można prosić o fotki waszych rozwiązań mocowania pakietu ? Nie wiem jak zamocować swój dlatego proszę o rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.