wichercat Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dzisiaj wypaliłęm pierwszy zbiornik .... ładnie to DA pracuje....dlasze docieranie w Kraśniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dasz się przelecieć? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 no ba pewnie a masz może kołpak aluminiowy fi 90 około bo tak byśmy dociążyli go do oblotu...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 mam biały fi 100 (laminat+podstawa duralowa) Ile masz śrubek i jakie w śmigle , bo ten przykręca się tak jak śmigło. edit: Widzę , że na 4 śruby , 4, czy 5 bo nie chce mi się opisu się szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 5 mi się zdaje albo 4 weź sprawdzimy na miejscu..... mam kłopot bo z tym podstawowym tłumikiem brakuje mu na dziobie duużo gramów pomimo aku na przodzie...mam a raczej miałem ten alu z yaka 54 i on wyważał ślicznie model ale go popsułęm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam, Wczoraj na Chobocie oblatałem Yaka 55M złożonego dla naszego Klienta. Wyposażenie : DLE55 tłumik canister śmigło Vess 22B i 23A serwa 5 x JR DS8911 1x HS 945 MG Dźwignie SWB PowerBOx Sensor Power Box Digi Switch na zapłon Pakiety 3 szt Li Ion 2600 mAh Przepaliłem 2 zbiorniki paliwa na ziemi, na mocnym przelaniu. Sprawdzenie połączeń, śrub i w górę ! W pierwszym locie o dziwo ZERO trymowania ! Pomimo lekkiego przeważenia na ogon, co sprawdziłem na wznoszeniu 45% w odwrotnym locie, model nie wymagał trymowania. Wybacza naprawdę wiele , szczególnie przy lądowaniu. Model ma duży potencjał możliwości. Żyletka bardzo stabilna w zasadzie bez miksów. Pięknie trzyma się w poziomych pętlach na nożu. Stabilny w przeciągnięciu bez "wing rocka". Zrobiłem tylko 2 loty i Klient też. Może jeszcze będę mógł polecieć :wink: Więcej zdjęć wrzucę na stronę w dziale Hangar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jakubie pierwsze loty od razu z maską ? Pod karnistrem wycinaliście otwory wentylacyjne ? 5 serw DS8911 jestem pod wrażeniem precyzji i szybkości działania tego serwa u mnie tylko :cry: na ogonie ale juz widzę że z czasem na lotki warto będzie w nie zainwestować bo Hitec 5645MG od skrajnego wychylenie do drugiego długo mu schodzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam, Pewnie ,że z maską. Jak bez maski latać. Ani wygląd , ani wyważenie. Pod canister otworzyłem dwa pola z tyłu tłumika. W masce wycięcie od dołu. Silnik na przelaniu, więc nie grzeje się specjalnie, a i latanie takie "lewo-prawo". Potem może trzeba będzie wyciąć więcej wentylacji i zasłonić wlot. Jeszcze jeśli chodzi o wrażenia , to ten model zachowuje się porównywalnie z samolotami Extreme Flight, którymi latałem. Sama przyjemność ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Model piękny jednak zwróciłem uwagę na jedną rzecz opaski zaciskowe na aparacie zapłonowym.W moim Yaku poluzowały sie po około 10 lotach dociągniete zrobiły to samo po kolejnych paru lotach zdecydowanie lepiej dać tam rzepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Radek skąd ty masz te opaski? Z odzysku? :rotfl: W Ultimacie zapłon wylatał 1,5 sezony i nic nie dociągałem. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Ja mam opaski angielskiej firmy hellermann tyton stosujemy je w produkcji foteli samochodowych i powiem że można się na nich powiesić i dokończyć żywota a one nie puszczą :mrgreen: :devil: [proszę nie traktować tego jako sposobu skończenia ze sobą] :devil: Co do maski to fakt bez niej model wygląda nijak :? ale ja muszę zaczekać na tłumik z niemcowa...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Chyba trafiłem na jakieś z serii typowo dla Castoramy :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Poproszę jeszcze o fotki sposobu mocowania tłumika (termosu) Witek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Prosze http://www.ef3m.pl/instalacja-tlumika-typu-canister-w-modelu-benzynowym,91.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Model po oblocie który odbył się w Kraśniku na pikniku..... model bardzo fajnie w kółko lata :devil: i sam ląduje i tyle wrażeń jak na razie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Kiedy poleciałeś i dlaczego ja przy tym nie byłem? Oj bo się będziemy gniewać;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 i zmiękcza nóżki pilota :rotfl: :jupi: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 No i dzisiaj polatałem yakulcem..... kilka fotek: Jestem bardzo zadowolony z modelu i z wydatku na DA pali od pierwszego kopnięcia :rotfl: w sumie wykonałem 5 lotów. Pod koniec tygodnia powinienem mieć tłumik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Mordę mu załóż bo wygląda jak pół :ass: zza krzaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Co do maski to fakt bez niej model wygląda nijak :? ale ja muszę zaczekać na tłumik z niemcowa...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.