dobiecki Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jak jest silny wiatr (ale bez przesady) to do końca wiatrowskazu przywiązuję tasiemkę i próbuję ją ściąć lecąc z bocznym wiatrem. Dobry trening jak nie ma sparingpartnera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jak zmieniłem napęd z dzwonka na emaxa co leżał w szufladzie to na śmigle apc9/3,8 na pełnym gwizdku w trakcie ostrej pętli pozbyłem się górnego skrzydełka, :shock: ale okazało się że na dolnym da się wyladować :mrgreen: co prawda dość strome podejście ale dało rade. A udała Ci się pętla pod wiatr ? no o czywiście o precyzyjnej akrobacji nie ma co marzyć :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Dobry trening jak nie ma sparingpartnera. To faktycznie dobry pomysł .... na szczęście w Krakowie po zawodach wzrosło zainteresowanie ESA i teraz łatwiej o partne_ra/rów do wspólnego latania. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Mirek nie wiem czy nei będę rano w Krakowie... może jakiś sparing? co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Esakdra spotyka się w niedzielę o 9.00 ale jeżeli będziesz jutro to dzwoń ... może się uda spotkać i polatać :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Nie uda mi sie wpaść do Krakowa -ale pamietaj o mnie (zawody) wrzuciłem a picassa zdjęcia z zawodów - fotki autorstwa Mariusza Weźranowskiego. Troche je pokadrowałem... link do całego albumu: http://picasaweb.google.pl/1marekR/ZAWODY_B_O_WAWEL2010?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 wracają wspomnienia .... Dziś oblatałem Albatrosa z nowym (wolniejszym) silnikiem i nieco większym (9x5) śmigłem - lata świetnie. Patrząc na zdjęcie powyżej, już widzę oczami wyobraźni swój model na ogonie Twojego SPAD-a w Bolesławcu ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 oj! chyba Cie zadziwię - polatałem dzisiaj Spadem - jestem ZACHWYCONY! po przesunięciu do przodu s.c. (te liczone były do kitu) model lata za ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ja mam pakiet tuż za wręgą silnikową a ść ok.3 cm od krawędzi natarcia. Wyznaczone doświadczalnie ale tak mi się dobrze lata .... podejrzewam, że to z obliczeniami nie ma nic wspólnego :lol2: Szykuje się ciekawa konfrontacja ..... ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Marek ja robię sam kółka do IWW z Epp , następnie dwie okładziny z balsy 1,5-2mm o mniejszej średnicy o 10mm od kółek z Epp . Wklejam jako tulejkę piasty rurkę mosiężną lub koszulkę z bowdena i kółka gotowe . Najlepsze jest czarne Epp ale też robiłem z białego i malowałem czarną PACTRĄ , SPAD VII - Wowy , S.E 5a - Wojtka , mój Czerwony Baron . i kółka masz jakie chcesz bez szukania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 wiem, wiem też zrobiłem z epp -ale za bardzo wyażurowałem sklejkę i krakowska murawa zjadła moje kółka zrobię nowe jak złapię oddech wyciąłem trochę Foczek i Hellcatów do pudęłek i na razie zbrojeniówka przestwiona na cywilną produkcję Ursusa i Wilgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dziwna sprawa z tymi Twoimi SPADami, mnie się trafiła wersja z lotkami na dolnym płacie i kanciastym wycięciem w górnym. Właśnie go buduję i mam nadzieję, że też jakoś poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 cos Ty to pokleił! nei ma takiej wersji lotki sa TYLKO na górze - jak w Spadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 No to dostałem skrzydło od innego modelu bo skoro lotki są na górnym płacie, to dolny nijak nie pasuje w wycięcie w kadłubie. O dziwo górny płat idealnie wchodzi na dół. Ale spokojnie, skrzydło dolne podcięte i może jury nie zauważy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 masz fotki tych skrzydeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Jasne Po podcięciu tych bez lotek jest ok, aczkolwiek podetnę jednak kadłub a nie skrzydło bo wygląda to słabo. To dolne skrzydło raczej nie jest od Spada bo ma nawet inny kształt końcówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.