Jet Ranger Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dzień dobry ! "W Środzie Wlk skradziono model samolot Yak 54 wszystkich widzących ten model lub wiedzących coś na ten temat proszę o kontakt telefoniczny 790-440-712 begin_of_the_skype_highlighting 790-440-712 end_of_the_skype_highlighting lub na gg 13226558 przewidywana wysoka nagroda" był bym bardzo wdzięczny jeśli ukaże sie ta wiadomość na innych forach modelarskich zdj. http://yfrog.com/f/mqskradzionomodelggp/
Jet Ranger Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 wkradli sie do garażu zabrali trochę kabli i gniazdek i model i innym radiem wiec radio mam rowery po 2000 zostawili wzieli model i te kable i to wszystko
radek872 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Złodzieje pewnie też mają internet i czytają forum.Teraz juz lipa trzeba było nic nie pisać i obserwować portale
Irek M Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Złodzieje pewnie też mają internet i czytają forum.Teraz juz lipa trzeba było nic nie pisać i obserwować portale Mi to co skradli bezpośrednio wystawili na rynku. Czyli np. nie zjeli kamieni szlifierskich z wiertarki, a by6ły to tak charakterystyczne cechy, że nie było najmniejszego problemu z identyfikacją.
Jet Ranger Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 mają model ale bez radia wiec i tak nic nie zrobią
Marcin Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 mają model ale bez radia wiec i tak nic nie zrobią :rotfl: :lol2:
Bartek2220 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 mają model ale bez radia wiec i tak nic nie zrobią Mylisz się kolego :?
Jet Ranger Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 wiem ze mogą wymienić odbiornik i bedzie gotowy do lotu ;(
madrian Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 wiem ze mogą wymienić odbiornik i bedzie gotowy do lotu ;( Od czego zacząć. Poczytać raz jeszcze. Dokładnie. :twisted:
ECO400 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Nie muszą nawet wymieniać odbiornika. Wystarczy że mają aparaturę na taką samą częstotliwość :wink:
pawel4090 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Czy warto rozpisywać się czy mogą czy nie mogą...najważniejsze, aby znalazł się model.
Jet Ranger Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 tak jak pawel4090 powiedział ważne żeby model sie znalazł a co do aparatury to 2,4 GHz była i radio lezało w samochodzie w tym samym garażu i nie wzięli a mi sie wydaje ze to ktoś chciał na złość zrobić bo jak by to byli "prawdziwi" złodzieje to by ukradli samochód za 100 tyś albo rowery za 2 tyś
qba Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 tylko że rowery sprzedadzą raz dwa trzy a samochód to już gruba sprawa nie dla cienkich
Jet Ranger Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 to dlaczego rowerów nie zwieli? to ktoś znajomy musiał być
RomanJ4 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Z tego co pisze nasz kolega nasuwa mi się wniosek, że były to jakieś dzieciaki, po prostu ukradły zabawkę(dla nich zabawkę). Co nie umniejsza charakteru tego czynu, oczywiście. I to na pewno nie z drugiego końca Polski, tylko z tego osiedla, czy co to tam jest. Może warto rozpuścić wici? A czy nie interesowały się ostatnio jakieś nadmiernie? Gdyby to byli"modelarze" (uchowaj Boże przed takimi), to wzięli by i inne modelarskie rzeczy. "Fachowcy" natomiast wzięli by dużo więcej cennych rzeczy, a model akurat jest dość charakterystyczny, zwracający na nich uwagę i raczej mało chodliwy.
TooM Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Nie poddawaj się szukaj .Koledze Mirkowi ukradli z samochodu model kombata i radio. Dopiero po ok. dwóch miesiącach przynieśli do jedynego w mieście sklepu modelarskiego i chcieli sprzedać. Model został odkupiony za symboliczną kwotę od bandy dresów która wzięła go za zabawkę, a potem znudzili się i próbowali sprzedać.Niestety koledzy nie byli przygotowani na odebranie siłą lub prawem. Dlatego nie należy się poddawać w poszukiwaniach bo może zabrał go inteligentny inaczej i jeszcze bawi się nim .Trzeba czasem czasu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.