Gość horn3t Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Bardzo fajnie łapało się komin z Bielikiem, Krzysiek super ujęcia udało Ci się uwiecznić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Wyprawa przedstawicieli F3F CB TEAM'u na Klif. Wiaterek 15-20m/s, temperatura około -3 -4'C (trzeba by dłużej mierzyć, aby pomiar był dokładniejszy, ale że tak powiem było chłodno). Padający śnieg podczas lotów i wiatr przybierał na sile, widoczność spadała, więc niewiele fotek, ale nie poddawaliśmy się naturze. Pomimo tego, że mój model Phoenix nie powinien latać w wietrze powyżej 2m/s (według producenta), pomimo tego, że miejscowi modelarze ostrzegają, ze powyżej 10m/s silne turbulencje przy lądowaniu, pomimo tego, że niewskazane, bo czytałem, że "Klif … tylko dla MOCNYCH". No ale co mi tam, postanowiłem zabawić się w pogromce mitów, kamikadze, czy jak zwał tak zwał. Po prostu chciałem to sprawdzić, "jak nie polecisz, to się nie przekonasz". Nie będę pisał, ze było łatwo, ale prostu da się i myślę, ze było warto spróbować. Modele jak i piloci przetrwali bez uszczerbku na zdrowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Zajadlaki!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 http://youtu.be/BG2GpXFLD5g Podziwiam! Gratuluję ekipy! Zazdroszczę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Zazdroszczę i gratulacje z lotów na kutowym klifie w bardzo trudnych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dzisiaj rano byłem (niestety bardzo krótko) na zboczu w Nowym nad Wisłą. Warunki idealne. Prędkość wiatru ok 5m/s z kierunku SE. .... i nawet zimno nie było mimo, że termometr pokazywał -7*C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 ... ale na słońcu w zaciszu było super. Wiem, bo też byliśmy na zboczu w Strzelcach. Warunki były wyśmienite, a temperatura, no to mogliśmy sobie regulować, w zależności gdzie się stanęło Na skraju stoku można było się schłodzić do zamarznięcia na kość lub litą skałę włącznie, a w słońcu w zaciszu cieplutka wiosna Lada chwila, dłuższy moment... i pojawi się nasze Video-sprawozdanie na ten temat. Nie chcę żeby ktoś żałował, że nie latał, ale było extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Oto i owe "Video-sprawozdanie": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 ...pachnie komercją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Raczej chęcią zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Raczej chęcią zmian To bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Oto i owe "Video-sprawozdanie": http://youtu.be/eNk_oapeFcA Dodam jeszcze kilka skromnych fotek z minionej soboty. Niby nas było dwóch, a jednak więcej Atak rekina Na kolizyjnym x3 Latanie bezstresowe "W asyście do bazy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dziś na zboczu latało się super, a że słabo wiało to trzeba było mieć odpowiedni model na takie warunki. Kućak się dziś nalatał grubo ponad godzinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W oczekiwaniu na warunki zboczowe wspominki z 2010 r. warto obejrzeć do końca http://youtu.be/AaWzz5_ooWs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Ogladałem filmy Shocka z oblotu FALKONA z Mechelinek kultowego miejsca / że Wam się tak udało bez wiedzy Kierownika !/ z marca i podziwiam sposob ladowanie od "dupy strony"...nie ma regoly ale wszyscy lokalni i przyjezdni mistrzowie ląduja od frontu -torpeowni...trzeba to wypróbować może to sposob na ominięcia miejsc z "korami" DOBRE..!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Janku ...coś namieszałeś. Ja nie mam Falkona więc nie mogłem zamieścić filmu a dodatkowo mieszkam na przeciwległym końcu Polski . Edytuj posta ,dając właściwego nicka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 W piątek lub w sobotę w Gniewie ktoś z Was był? Śmigacze z zagranicy dawali popisy szybkich lotów na zboczu. Warto było pooglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 W piątek lub w sobotę w Gniewie ktoś z Was był? Śmigacze z zagranicy dawali popisy szybkich lotów na zboczu. Warto było pooglądać. ...niestety ekipa miała inne zajęcia mniej lotne co się odwlecze nie uciecze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ostatnie loty na zboczu: Może jutro uda się jeszcze poszaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.