Skocz do zawartości

Latanie na Zboczach F3F w okolicach BYDGOSZCZY

malinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krzysztof super foty.

Dzisiaj naprawdę były czaderskie warunki i dobrze, że pozostali uwierzyli w prognozy i przepowiednie górali z F3F CB Teamu :)

Bywało ciasno, wielokrotnie robiliśmy uniki, żeby uniknąć kolizji.

Nie raz mocno rzucało przy lądowaniu, no ale na zboczach to często norma.

• Odpowiedzi 434
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja przez pół dnia chciałem "spotkać" Damianowe Cudo Jednej Nocy ale ciągle się chował w trawie ;)

I nie KICHAŁ!! :D

Opublikowano

Dzięki Wam za pokaz, podpowiedzi i miłe powitanie. Pozwolenie na zakup szybowca na zbocze dostałem od mojej żonki :D, teraz tylko wybrać :rolleyes:. Pozdrawiam Jacek

Opublikowano

Na koniec jak wszyscy pojechali latałem z "glajciarzem" ;) i widać wszyscy się wylatali aż miło bo na łące dziś były pustki ;)

post-3269-0-12708800-1376333230_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po ostrej walce na mocno zafalowanej wodzie, zająłem 3 miejsce w klasie mono 1 . Zawody odbyły się w Chełmży w klubie KST Włókniarz. Warunki były bardzo trudne, fala do 15 cm i wiatr 3-4Bf. 3 modele utonęły a mnóstwo zostało zalanych i uszkodzonych. Były to zawody z cyklu Grand prix Polski.

Pozdrawiam Michał H.

Nie pomyliłeś przypadkiem tematów? :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało się dziś skorzystać z warunków do lotów na zboczu w Strzelcach na ‘Bloczku” szału nie było ale udało się Damianowi oblatać pół-makietę szybowca GRUNE POST z sukcesem.

Drugi Damian natomiast pośmigał małym szybkim SPRINTEM dla, którego warunki były dość zadowalające.

Kilka zdjęć z tego harcowania niestety dzień już coraz krótszy.

c2s0.jpg

mvmx.jpg

mnm2.jpg

qbvv.jpg

f146.jpg

hzt4.jpg

x77p.jpg

33rp.jpg

t9h7.jpg

Opublikowano

Aaaa ,,teraz wiemy dlaczego Was dzisiaj nie było na łączce .. :rolleyes:

My też trochę polataliśmy z Piotrem , odwiedził nas Smyk ubrany w ciepłą kurtkę i czapkę, trochę poźniej zmarzły nam łapy i trzeciej baterii nie wylatałem ! :huh:

Jak słońce zajdzie to robi się syberia ....Brrrr .

Peter123 dał mi za to trochę polatać swoim nowym akrobacyjnym depronem - całkiem fajnie toto śmiga !!

A Damka szybolek to jest nowy czy po liftingu ten co kiedyś był oblatywany na łączce ? Fajnie wygląda , szkoda że nie ma zdjęcia w powietrzu bo to "kultowe drewno" :)

Pozdrowienia !

Opublikowano

Szybowiec Damiana po liftingu dostał płócienne pokrycie jak pierwowzór niestety nie dało rady zrobić zdjęcia ponieważ warunki nie pozwoliły na dłuższy lot. Ale przyjdzie pora i czas bedzie zdjęć do znudzenia :)

I zapraszamy do wspólnego latania na zboczach zaczyna się sezon macie przecież szybowce z Piotrem potrzeba więc tylko ciepłe gacie i latanko na żaglu :D

Filmik wspominkowy Manaqa z zeszłego roku dla zachęty :)

http://www.youtube.com/watch?v=CY73Ev0bYDY&feature=share&list=UUssgJpFCkaOkdhcameqbFzg

Opublikowano

Sobota na 'bloczku' w Strzelcach Dolnych dmuchało delikatnie szału nie było ale dopisało towarzystwo i frekwencja zboczo(N)wych lataczy :D

DSC_0360_zps7cd1a2a9.jpg

DSC_0353_zps9e73dac3.jpg

DSC_0332_zps1deceb0d.jpg

DSC_0326_zpsdd394ffe.jpg

DSC_0312_zpsdce77505.jpg

DSC_0311_zps987c56e1.jpg

DSC_0304_zps57bc13d4.jpg

DSC_0299_zps33edd61a.jpg

DSC_0283_zpsc28bf8bc.jpg

DSC_0274_zps852e6a84.jpg

DSC_0272_zps18e51cdb.jpg

DSC_0258_zps50d501da.jpg

DSC_0254_zps8e109b40.jpg

DSC_0253_zps06b409ce.jpg

DSC_0247_zpsb9323e3a.jpg

Opublikowano

... i kolega Jacek widzę, że też poleciał :) .

A co miałem zrobić jak Damian rzucił fregatą? Złapałem za radyjko i wio :D

Druga górka zaliczona ;)

Opublikowano

Fajnie zalatane szkoda tylko, że nie mogłem być wcześniej, co byśmy razem polatali.

Jutro lata ktoś w Nowym? (warunki słabe, no i nie wiem, czy uda mi się tam zajrzeć, bo będę niedaleko)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.