Wojtass_nt Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 No,no oby tak dalej :jupi: Jeśli chodzi o pierdołki to w zasadzie nic mi już nie zostało. Teraz pora na walczenie z serwami na ogonie a później zrobienie zaczepu do holu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Żeby nie było, że się obijam Kadłub poszedł do kolejnego podkładowania. Statecznik poziomy i ster kierunku są już zamontowane- oczywiście zdejmowalne. Serwa również na miejscu. Zaczep do holowania wklejony. Owiewka będzie już pomalowana na wersję finalną. Zdjęć tego co wyżej na razie nie ma bo sobie zaspałem Zrobię jak kadłub wróci. No i to by było na tyle. Czekam sobie teraz spokojnie na skrzydełka. Jak będę je mieć to do kadłuba dorobię sklejkowe formatki, trochę szpachli, ostatnia warstwa podkładu i malowanie końcowe. Brzmi lekko ale jeszcze sporo czasu nim to się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Obiecywałem zdjęcia. Kabinka pomalowana na gotowo lecz jeszcze nie polerowana. Wszystko do sterowania ogonem- na ostatnim zdjęciu widać w jaki sposób będę zapinał popychacz do dźwigni steru wysokości- odchylam kierunek w bok i śrubokretem wpinam snap w dziurkę dźwigienki (to owinięte nitką i zalane CA). Duże zdjęcie- http://lh4.ggpht.com/_IFmqjZMwgHM/TOAhKrFRdxI/AAAAAAAACIU/y457sd-X4Pc/junior22.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Statecznik poziomy jeszcze bez końcówek :?: ,czy, ten typ tak ma :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Statecznik poziomy jeszcze bez końcówek :?: ,czy, ten typ tak ma :?: Ale o co chodzi? Edit: a już chyba wiem. Chodzi Ci o zaokrąglenia? Są lekkie- nie takie co prawda jak w oryginale ale są. Na fotce tego nie widać. Teraz będę się głowił czy nie ściągnąć folii i nie oszlifować ich po swojemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Chyba mnie zmyliła perspektywa zdjęcja :crazy: [/url Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Chyba mnie zmyliła perspektywa zdjęcja Chyba jednak nie. No to czeka mnie poprawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Znalazłem zdjęcie po którym widać (najlepsze chyba co wyszukałem) że zaokrąglenia na spływie nie ma, a z przodu jest delikatnie. Tylko boczne krawędzie są mocno wyoblone. http://picasaweb.google.com/mavericknowytarg/SMPClubStalowaWolaDzien1#5505546030621372898 Nawet na rysunku widać o co chodzi. jestem w trakcie robienia poprawek. Jak skończę to dam zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Na rysunku jest Jantar 1 ? Nie wiem co ma wspólnego z Juniorem Poza producentem EDIT: Tu masz, na stronie Piotra Piechowskiego, rysunek fajny: http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/gszd513d.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Nie Jantar 1, a Standard z pierwszej serii. Tu są ciekawe artykuły. http://www.smil.org.pl/ptl/wyklady/21_Szybowiec_Jantar.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Sorry pogmatwały mi się obrazki. Oczywiście chodziło o ten: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 jako ze nie raz ten szybowiec demontowałem i montowałem latałem i robiłem przeglady mowie ze jest na koncach statecznika poziomega zaokrąglenie - jednak jest ono delikatne ale jest (promien około 3cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 http:// Tak jest w planach,ja to trochę przyokrąglałem :devil: ,z potrzeby transportu itp. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Tak jest w planach,ja to trochę przyokrąglałem :devil: ,z potrzeby transportu itp. :twisted:Ha!Nic nie umknie memu oku Od dziś mów mi Sokół (od sokolego oka) W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz sobie dorobię imitacje trymerów na wysokości :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam Witku czy ten fragment planu to jest od Juniora produkcji DDR? Wielki, szary karton z nalepką na wierzchu, śnieżnobiały Junior na tle niebiesiutkiego nieba a po lewej stronie na pomarańczowym tle parametry szybowca. Rozp. 3000mm, dł. 1320mm, skala 1:5, kadłub włókno szklane i żywica reszta to deski i listwy balsowe, plastikowa imitacja kabiny z kokpitem oraz wytłoczonym pilotem, do którego doklejało się gumową głowę a całość zakrywało się "oszkleniem" z jakiegoć PCV. Składałem go w 1990r. ale nigdy nie oblatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Witku czy ten fragment planu to jest od Juniora produkcji DDR?To jest to :devil: Balsę wykożystałem na inne modele,a srzydełka zrobiłem styro,fornir i oblatałem :jupi: służył mi chyba ze trzy sezony na zboczu :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 No i po zmianach. Widać kilka niedoróbek w oklejaniu- to się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jeszcze jedna fotka mojego zaczepu do holowania, umiejscowienia pakietu do zasilania i włącznika. edit: Dostałem nowe kółko- o 6mm większe niż poprzednie, mięciutkie i z aluminiową felgą. Teraz jest fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Zrobiłem napis na kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Panowie, czy ktoś wie gdzie można kupić fornir abbachi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.