fischer8 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 http://www.javascripts.pl/javascript/matematyczne-zabawy/obliczanie-pola-powierzchni-trapez.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Oczywiście połówka całego płata czyli rozpiętość/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 No,z tym że skrzydło u Juniora jest dwu trapezowe :devil: ,to jest ciężko zauważyć,ale tak jest :jupi: Powierzchnia wychodzi ok.52dcm2,no to tyle,pozdrówko ,dodam jeszcze profil to E214 :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Tylko jak zrobić rdzeń ze styro na ploterze dwutrapezowy w jednym kawałku. Oto jest pytanie. :shock: A jeśli skrzydło rzeczywiście byłoby dwurapezowe to liczy się tak samo tylko wymiary z innych miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Tylko jak zrobić rdzeń ze styro na ploterze dwutrapezowy w jednym kawałku. Rdzeń nie musi być w jednym kawałku. W bielsku powstał model Diany 2, chyba 5 metrów, jedna połówka płata składało się z 22 trapezów albo ciut więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Raczej w jednym kawałku sie nie da :twisted: ,płyta styro.to 1000*500,pierwszy trapez to dł.880,drugi 550 w sumie 1430 :devil:Piszę o Juniorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Aha faktycznie. wiem, ze mozna wycinać niezloczoną ilośc trapezów na skrzydło, ale myślałem że te od juniora są w 1 kawałku, ale chyba nie ma takiego styro. Dzięki za uśwaidomienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 W bielsku powstał model Diany 2, chyba 5 metrów, jedna połówka płata składało się z 22 trapezów albo ciut więcej. Tutaj jest pare zdjęć http://www.orlik.sacz.pl/giganty_2010.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zamówiłem 1kg ołowiu w granulacie 2-3mm. Przetopię sobie część na stożkowy balast do dzioba. A miejsca jest sporo. Na pakiet zasilający też się znajdzie. Zaszpachlowałem łączenie skrzydeł aby nie było szpary: Jest też mocowanie na wkręcany hak do strzelania z gumy. Ten pewnie będzie używany sporadycznie dlatego zdecydowałem się na odkręcany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A tam takie arcydzieło i szpachla. Było zestawić skrzydło z kadłubem i w szparę piankę budowlaną. Zebrać co wypłynie przy pęcznieniu i po ptakach. ....żartowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A tam takie arcydzieło i szpachla. Było zestawić skrzydło z kadłubem i w szparę piankę budowlaną. Zebrać co wypłynie przy pęcznieniu i po ptakach. ....żartowałem Już chciałem klikać CYTUJ aż zauważyłem, że żartowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Tyle że hak do strzelania z gumy powinien być trochę przed środkiem ciężkości a nie na nosku modelu...? http://www.tomek.blog.bielsko.pl/blogi/obrazki/46/119237629184667200.jpg EDIT: Mój błąd... Pewnie chodziło ci o start z procy gumowej. W Krakowie strzelanie z gumy potocznie nazywamy startem na holu gumowym. Sorry, śliczny model:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Dokładnie. To hak do procy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Jak widzę masz dosyć duzo miejsca w środku kadłuba. Wobec czego IMO zrób małe pudełko, które możesz dopasować kształtem do wnętrza, dzięki czemu później dokładnie regulować balast, oczywiście jeżeli balastem jest śrut. Otworek na śrut zalepisz scotchem, albo wklejasz całe wieczko. Ile tego balastu masz zamiar wsadzić do środka? Może zamiast tego podejdź przy okazji do wędkarskiego i poproś o odważniki, najcięższy który odpowiadał mi ciężarem to było 250 g jeden. TzS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Będę dokładnie wiedział jaki balast po pomalowaniu. Ale po wstępnych przymiarkach to będzie jakieś 250-300g. Śrut już kupiłem. U mnie w mieście w wędkarskim za 100g odważników chcą 27zł. Za tyle to mam 1kg z aukcji + wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 A nie przypadkiem 2.70 zł ? U mnie w wędkarskim ołów 100 gram kosztował dokładnie 2.70.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 27.50zł.... Dokładnie tyle zapłaciłem rok temu za ciężarki ołowiane różnej wielkości w pudełeczku... Potrzebne mi były na gwałt. Nie sprawdzałem w internecie i nie wiedziałem ile powinny kosztować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 A,jak tam skrzydełka :?: Przy trzech serwach standard na przodzie,dawałem jeszcze ok.400g na przód :twisted: ,waga wychodziła około 2800-2900 :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Skrzydełka oklejone i czekają na malowanie podobnie jak kadłub. Ja mam jeszcze pilota w kabinie który swoje waży. Ale liczę po cichu, że malowanie nie doda więcej niż 400g więc waga wyjdzie w granicach 3000g do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Serce bije mi szybciej ponieważ właśnie przed chwilą model pojechał do malowania. Teraz kilka dni oczekiwania w niepewności i wyprawa na ploter. Nie mogę się doczekać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.