Gość horn3t Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Dobra robota miło patrzeć ..tak trzymaj
Wojtass_nt Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Odgrzeję trochę kotleta 2 tygodnie temu na wskutek problemów z wyczepem zgubiłem kabinkę. Mam nową, tymczasową ale zdecydowałem się już przykleić zawiasy i stalową linkę. Jak będę miał nową to tylko przekleję ramkę do nowej. Pojawiła się też apteczka. Martwiło mnie, że pilot nie ma spadochronu więc apteczka musi być już obowiązkowo
Wojtass_nt Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2011 A gdzie okulary ? Np. z dyskietki. Owiewka jest z filtrem UV więc nie potrzebuje
kesto Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ale kapelusik by się przydał . Bardzo ładny szybowiec. W locie prezentuje się jak prawdziwy. Gratulacje.
vowthyn Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Rozumiem, ze ta linka ma zapobiegać zgubieniu kabinki w locie, ale czy nie stwarza w ten sposób większego zagrożenia? Mam na myśli to, że taki element dyndający na lince może być kłopotliwy przy lądowaniu.
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Nie, nie ma zapobiec zgubieniu kabinki w locie, a być kolejnym elementem odwzorowania oryginału.
Wojtass_nt Opublikowano 31 Października 2011 Autor Opublikowano 31 Października 2011 Mam jeden filmik z lądowania moim Juniorem. Jak widać pomimo wagi 3200g można wylądować nawet robiąc ciasny i niski zakręt nad pasem KLIK
tytan12 Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 Jak z EPP :-) He,he,dobry stary profil :devil: ,pośmigać też można :jupi:
Wojtass_nt Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Przygotowania do zawodów na Czarnej Górze I ogon po naprawie gotowy do malowania:
Wojtass_nt Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Nieudany start przy 4ro holu, awaryjny wyczep, lądowanie i strzał prosto w środek natarcia wysokości w wykonaniu 3.70m Discussa Oprócz pękniętego ogona co już zalaminowane na fotce to jeszcze była wyrwana połówka wysokości z zawiasami i urwany kierunek. Straty małe ale malowania szkoda.
Wojtass_nt Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 Temat mojego Juniorka znowu jest aktualny. Kadłub zostanie gruntownie przebudowany. Do kabiny powędrują serwa z ogona. Kierunek będzie na linkach, a wysokość na bowdenie beż żadnych dźwigni kątowych. Kadłub zostanie oszlifowany z ważącego pół tony lakieru i szpachlówki natryskowej, a następnie zastąpiony szarym podkładem i białym sprayem. Zniknie również zaczep ze spodu kadłuba, a pojawi się- w nosie. Spowodowane jest to zużywaniem się mojego mechanizmu. Plan jest ambitny bo mam nadzieję zyskać około 300-400 gramów Pewnie ktoś zapyta- a co z kabinką którą tak pieczołowicie robiłem? Otóż na podstawie tego co jest- spróbuję zrobić laminatowy wyjmowalny kokpit. Jeśli się nie uda- to mówi się trudno. Fakt, że sporo latam tym modelem, w różnych warunkach powoduje, że muszę pomyśleć o prostocie i łatwości w używaniu. AKTUALIZACJA Kadłub ogołocony wewnątrz- zostały tylko serwa. Zdemontowany ster kierunku i częściowo wręga statecznika pionowego, zdemontowany kokpit (na podstawie którego robię laminatowy), wyciągnięty ołów, odbiornik i odkręcone kółko. W takim stanie kadłub waży 1040g. Ołowiu w dziobie było łącznie 415g + bardzo ciężka bateria. Kokpit ważył 130g. Jeśli dobrze pamiętam to 1850g ważył kompletny kadłub (z kabinką, bez statecznika poziomego).
Wojtass_nt Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzieło zniszczenia w toku Póki co zeszło 80g lakieru a została jeszcze połowa.
RenoFlo Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Nieudany start przy 4ro holu, awaryjny wyczep, lądowanie i strzał prosto w środek natarcia wysokości w wykonaniu 3.70m Discussa A tak to, mniej więcej, wyglądało: filmik jest zmodyfikowaną częścią nieco większego nakręconego tego dnia w N. Targu - wkrótce dostępny w "imprezach".
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 No z tego punktu widzenia to jeszcze nie oglądałem
Janusz Olszówka Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 No z tego punktu widzenia to jeszcze nie oglądałem Witam,szkoda tego czwórholu,Wojtek byłeś już w powietrzu.Myślę że na wiosnę to powtórzymy,model będziesz miał po remoncie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.