wojcio69 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Gra-tu-la-cje pełna profeska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dobra robota miło patrzeć ..tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dzięki wszystkim za miłe słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Odgrzeję trochę kotleta 2 tygodnie temu na wskutek problemów z wyczepem zgubiłem kabinkę. Mam nową, tymczasową ale zdecydowałem się już przykleić zawiasy i stalową linkę. Jak będę miał nową to tylko przekleję ramkę do nowej. Pojawiła się też apteczka. Martwiło mnie, że pilot nie ma spadochronu więc apteczka musi być już obowiązkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 A gdzie okulary ? Np. z dyskietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 A gdzie okulary ? Np. z dyskietki. Owiewka jest z filtrem UV więc nie potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ale kapelusik by się przydał . Bardzo ładny szybowiec. W locie prezentuje się jak prawdziwy. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Rozumiem, ze ta linka ma zapobiegać zgubieniu kabinki w locie, ale czy nie stwarza w ten sposób większego zagrożenia? Mam na myśli to, że taki element dyndający na lince może być kłopotliwy przy lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Nie, nie ma zapobiec zgubieniu kabinki w locie, a być kolejnym elementem odwzorowania oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Mam jeden filmik z lądowania moim Juniorem. Jak widać pomimo wagi 3200g można wylądować nawet robiąc ciasny i niski zakręt nad pasem KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jak z EPP :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jak z EPP :-) He,he,dobry stary profil :devil: ,pośmigać też można :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Przygotowania do zawodów na Czarnej Górze I ogon po naprawie gotowy do malowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 A co się stało z ogonem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Nieudany start przy 4ro holu, awaryjny wyczep, lądowanie i strzał prosto w środek natarcia wysokości w wykonaniu 3.70m Discussa Oprócz pękniętego ogona co już zalaminowane na fotce to jeszcze była wyrwana połówka wysokości z zawiasami i urwany kierunek. Straty małe ale malowania szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Temat mojego Juniorka znowu jest aktualny. Kadłub zostanie gruntownie przebudowany. Do kabiny powędrują serwa z ogona. Kierunek będzie na linkach, a wysokość na bowdenie beż żadnych dźwigni kątowych. Kadłub zostanie oszlifowany z ważącego pół tony lakieru i szpachlówki natryskowej, a następnie zastąpiony szarym podkładem i białym sprayem. Zniknie również zaczep ze spodu kadłuba, a pojawi się- w nosie. Spowodowane jest to zużywaniem się mojego mechanizmu. Plan jest ambitny bo mam nadzieję zyskać około 300-400 gramów Pewnie ktoś zapyta- a co z kabinką którą tak pieczołowicie robiłem? Otóż na podstawie tego co jest- spróbuję zrobić laminatowy wyjmowalny kokpit. Jeśli się nie uda- to mówi się trudno. Fakt, że sporo latam tym modelem, w różnych warunkach powoduje, że muszę pomyśleć o prostocie i łatwości w używaniu. AKTUALIZACJA Kadłub ogołocony wewnątrz- zostały tylko serwa. Zdemontowany ster kierunku i częściowo wręga statecznika pionowego, zdemontowany kokpit (na podstawie którego robię laminatowy), wyciągnięty ołów, odbiornik i odkręcone kółko. W takim stanie kadłub waży 1040g. Ołowiu w dziobie było łącznie 415g + bardzo ciężka bateria. Kokpit ważył 130g. Jeśli dobrze pamiętam to 1850g ważył kompletny kadłub (z kabinką, bez statecznika poziomego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzieło zniszczenia w toku Póki co zeszło 80g lakieru a została jeszcze połowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Nieudany start przy 4ro holu, awaryjny wyczep, lądowanie i strzał prosto w środek natarcia wysokości w wykonaniu 3.70m Discussa A tak to, mniej więcej, wyglądało: filmik jest zmodyfikowaną częścią nieco większego nakręconego tego dnia w N. Targu - wkrótce dostępny w "imprezach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 No z tego punktu widzenia to jeszcze nie oglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Olszówka Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 No z tego punktu widzenia to jeszcze nie oglądałem Witam,szkoda tego czwórholu,Wojtek byłeś już w powietrzu.Myślę że na wiosnę to powtórzymy,model będziesz miał po remoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.