Gość decodrew Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam. Może się orientujecie gdzie można dostać takie małe piłki przykręcane do uchwytu trzpieniowego o potem do wiertarki ? Chodzi o taki system http://www.narzedziak.pl/wolfcraft-frez-pilkowy-do-drewna-45x1-2-mm-3270.html Obecnie używam piłek globusa ale są one do metalu i z drewnem kiepsko idzie. Potrzebuję piłeczki do drewna średnica ok 40mm grubość 0,5-0,6mm . kulki drewniane i koraliki drewniane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Masz podpis niezgodny z regulaminem. Proszę o jego poprawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Chyba cos takiego widziałem w Castoramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Chyba cos takiego widziałem w Castoramie. Ktoś to potwierdzi? W Casto jestem bardzo często a czegoś takiego jeszcze nie spotkałem. Ciekawe jak z żywotnością? Za tą cenę to powinna być niezniszczalna :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Wojtass_nt Ciężko dostać cokolwiek ,nie ma na 100% ,nawet Ch**** kurcze piłek do włosnicówy nie mają :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ciężko dostać cokolwiek ,nie ma na 100% ,nawet Ch**** kurcze piłek do włosnicówy nie mają :roll: Taniej wyjdzie jak kupisz w Castoramie nową piłkę włośnicową. Dają gratis 10 brzeszczotów, a wychodzi taniej niż 10 brzeszczotów osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Piłka włośnicowa to taki mały brzeszczot szerokości 5mm? Bo jeśli tak to u mnie tego jest sporo. Jeśli jeszcze coś cienszego to fakt- nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Piłka włosowa ma 1 mm !!!!!! pytaj w sklepach narzędziowych a nie w budowlanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ale temat nie jest o piłkach włośnicowych, tylko o mini-tarczówkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Może się orientujecie gdzie można dostać takie małe piłki przykręcane do uchwytu trzpieniowego o potem do wiertarki ? Jeśli to jest to; lub mogłoby być tym :mrgreen: to kupowałem własnie w Praktikerze. Duża tarcza - ta z trzpieniem ma fi 45mm i 1mm grubości następna 35,5mm i 30,5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A czy ktoś widział takie cudo lecz do stosowania w dremelach a nie wiertarkach? Bo tu istotnym elementem jest trzpień o mniejszej średnicy a przez to pewnie mniejszy otwór w tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A czy ktoś widział takie cudo lecz do stosowania w dremelach a nie wiertarkach? Bo tu istotnym elementem jest trzpień o mniejszej średnicy a przez to pewnie mniejszy otwór w tarczy. http://allegro.pl/tarcza-do-pilowania-trzpien-do-dremel-gratis-i1267931315.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 http://allegro.pl/tarcza-...1267931315.html Dzięki! No i ostatnie pytanie z mojej strony. Ktoś czegoś takiego używa do cięcia sklejki modelarskiej? Jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ja miałem takie tarcze ale z zestawu... wyglądają identycznie jak te z linku ii... beznadziejne... były za cienkie i się gięły... klinowały w sklejce jak za szybko się cięło, szybciej było wycinać zwykłą piłką ręczną... po za tym bardzo często bywało tak że trzpień się kręcił a tarcza nie, klinowała się w materiale... Może jak by się jakoś na stałe połączyło trzpień z tarczą problemy by zniknęły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 z 3mm radzi sobie dobrze z klinowaniem problemów nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 to może ja miałem jakieś badziewie :evil: co prawda kosztowała właściwie połowę tego i była kupiona w markecie ale wyglądała identycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość decodrew Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Może się orientujecie gdzie można dostać takie małe piłki przykręcane do uchwytu trzpieniowego o potem do wiertarki ? Jeśli to jest to; lub mogłoby być tym :mrgreen: to kupowałem własnie w Praktikerze. Duża tarcza - ta z trzpieniem ma fi 45mm i 1mm grubości następna 35,5mm i 30,5mm. Akurat takie kiedyś kupiłem i podałem link na początku tematu. Te są za grube potrzebuję takiej na 0,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Kolego, prosiłem Cię o poprawienie podpisu. :| EDIT: Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Piłka do drewna musi mieć "rzaz" czyli rozgięte naprzemiennie zęby, dlatego że drewno jest sprężyste i przy przecinaniu nieznacznie "puchnie" blokując tarczę. Dlatego np piłki do frezowania metalu które takiego rzazu nie mają, się zakleszczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 RomanJ4, Nie wiem, jak u Ciebie, ale w moich stronach "rzaz" to szczelina po przejściu piły, a to rozgięcie zębów to "szrank"... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.