Jump to content

Mini piłeczki do drewna do wiertarki.

Guest xxxxxx

Recommended Posts

Guest decodrew
Posted

Witam.

Może się orientujecie gdzie można dostać takie małe piłki przykręcane do uchwytu trzpieniowego o potem do wiertarki ?

Chodzi o taki system http://www.narzedziak.pl/wolfcraft-frez-pilkowy-do-drewna-45x1-2-mm-3270.html

Obecnie używam piłek globusa ale są one do metalu i z drewnem kiepsko idzie.

Potrzebuję piłeczki do drewna średnica ok 40mm grubość 0,5-0,6mm .

kulki drewniane i koraliki drewniane

Posted

Chyba cos takiego widziałem w Castoramie.

Ktoś to potwierdzi?

W Casto jestem bardzo często a czegoś takiego jeszcze nie spotkałem.

Ciekawe jak z żywotnością? Za tą cenę to powinna być niezniszczalna :roll:

Posted

Ciężko dostać cokolwiek ,nie ma na 100% ,nawet Ch**** kurcze piłek do włosnicówy nie mają :roll:

Taniej wyjdzie jak kupisz w Castoramie nową piłkę włośnicową. Dają gratis 10 brzeszczotów, a wychodzi taniej niż 10 brzeszczotów osobno ;)

Posted

Piłka włośnicowa to taki mały brzeszczot szerokości 5mm? Bo jeśli tak to u mnie tego jest sporo. Jeśli jeszcze coś cienszego to fakt- nie ma.

Posted

Może się orientujecie gdzie można dostać takie małe piłki przykręcane do uchwytu trzpieniowego o potem do wiertarki ?

Jeśli to jest to;

Dołączona grafika

lub mogłoby być tym :mrgreen: to kupowałem własnie w Praktikerze. Duża tarcza - ta z trzpieniem ma fi 45mm i 1mm grubości następna 35,5mm i 30,5mm.

Posted

A czy ktoś widział takie cudo lecz do stosowania w dremelach a nie wiertarkach? Bo tu istotnym elementem jest trzpień o mniejszej średnicy a przez to pewnie mniejszy otwór w tarczy.

Posted

Ja miałem takie tarcze ale z zestawu... wyglądają identycznie jak te z linku ii... beznadziejne... były za cienkie i się gięły... klinowały w sklejce jak za szybko się cięło, szybciej było wycinać zwykłą piłką ręczną... po za tym bardzo często bywało tak że trzpień się kręcił a tarcza nie, klinowała się w materiale...

Może jak by się jakoś na stałe połączyło trzpień z tarczą problemy by zniknęły...

Guest decodrew
Posted

Jeśli to jest to;

lub mogłoby być tym :mrgreen: to kupowałem własnie w Praktikerze. Duża tarcza - ta z trzpieniem ma fi 45mm i 1mm grubości następna 35,5mm i 30,5mm.

Akurat takie kiedyś kupiłem i podałem link na początku tematu.

Te są za grube potrzebuję takiej na 0,5mm

Posted

Piłka do drewna musi mieć "rzaz" czyli rozgięte naprzemiennie zęby, dlatego że drewno jest sprężyste i przy przecinaniu nieznacznie "puchnie" blokując tarczę. Dlatego np piłki do frezowania metalu które takiego rzazu nie mają, się zakleszczają.

Posted

RomanJ4,

Nie wiem, jak u Ciebie, ale w moich stronach "rzaz" to szczelina po przejściu piły, a to rozgięcie zębów to "szrank"... :wink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.