Norman Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Panowie , przecież wystarczy udeżyć do sklepu w którym kupiliście aparature i poprosić o instrukcję, jeżeli była to aparatura z Riku to nie będzie problemów. Każy kto u mnie kupił aparature i się zgłosił taką instrukcję dostał . no to sprawa się rozwiązała sama , bo pierwszą aurorke kupiłem u Ciebie Radku 8) już się zgłaszam po instrukcję
smootny Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Ja kupowałem w PerfectHobby - dziś dzwoniłem i obiecali wysłac na wskazany adres - bo już też mają od 2 tygodni.
waldi9999 Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Ja od wakacji używam Aurory. To bardzo ciekawy sprzęt, ale jest wiele niejasności. Najzabawniejszy jest dla mie opis wyjść w odbiorniku, a pokazana jest strona przeciwna. Mam wrażenie, że znaczna część instrukcji powstałą aby spełnić wymagania zasadnicze dla procesu certyfikacji. Praktyczne uwagi i wskazówki tu są pominięte. Dlatego mam sugestię o stworzenie własnego wątku użytkowników Aurory 9 JAK CO ustawiać Co Panowie na to
specyfick Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Generalnie można. Tylko po co jak już to jest. Na RC GROUPS jest taki zbiór. TU MASZ LINK Właściwie można pisać własne wątki, zakładać i podlinkować główny. Ale już wiele jest.
ahaweto Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam. Ale nie każdy zna angielski ( mówię o sobie ). A taki temat pomógłby w podjęciu decyzji o zakupie.
miros18 Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Panowie w Nastiku pojawiła się polska instrukcja która jest dołączana do aparatury, wysłałem maila z zapytaniem o udostępnienie mi instrukcji jako, że tak ją kupiłem i cisza, brak odpowiedzi na maila.
franc Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam. Jestem już posiadaczem po tak długim czasie przetłumaczonej instrukcji do Aurory , a kupowałem w Helipadzie :mrgreen:
smootny Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 mi niestety gorzej idzie, 5.11 dzwoniłem do perfecthobby obiecali szybko wysłać... Dziś ich ponagliłem, niby znów "dziś" wyslą :] poczekamy zobaczymy. :evil:
specyfick Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 O helipad też mi obiecał instrukcję, muszę się przypomnieć.
Norman Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam. Jestem już posiadaczem po tak długim czasie przetłumaczonej instrukcji do Aurory , a kupowałem w Helipadzie :mrgreen: trzeba było kupić u Radka w http://www.modelarski.com/ , wysłał mi już dawno , za co bardzo dziękuje W zasadzie chciałem się upewnić co do niektórych funkcji i ustawień bo mój angielski jest trochę kulawy chyba za długo nas opasali ruskim językiem w szkołach . Szkoda tylko że nic nie zostało wspomniane o telemetrii.
franc Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 trzeba było kupić u Radka Witam gdybym wiedział to pewnie tak bym zrobił ,ja swoją kupowałem w 2009 roku w grudniu także to była jedna z pierwszych i obiecywali że góra za 3 miesiące będzie po polsku no ale cóż mały poślizg każdemu może się zdarzyć :rotfl:
smootny Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam gdybym wiedział to pewnie tak bym zrobił ,ja swoją kupowałem w 2009 roku w grudniu także to była jedna z pierwszych i obiecywali że góra za 3 miesiące będzie po polsku no ale cóż mały poślizg każdemu może się zdarzyć :rotfl: Ja kupowałem w listopadzie 2009 na początku miesiąca - twierdzili, że niewiedzą czy będzie instrukcja ;D a tu niespodzianka ... :rotfl:
Swift Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Opublikowano 30 Listopada 2010 Szkoda tylko że nic nie zostało wspomniane o telemetrii. Dokumentacja, którą dostałem do przetłumaczenia, nie zawierała ani słowa o telemetrii. Kilka miesięcy temu, nawet angielskiej dokumentacji do modułu telemetrycznego jeszcze nie było. Sprawdzę w sieci jak to teraz wygląda. PP PS Sprawdziłem na stronie Hitec i rzeczywiście już jest, raptem 12 stron, żadnych rewelacji, nie mniej podtawowe informację są.
Ben Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 Sprawdziłem na stronie Hitec i rzeczywiście już jest, raptem 12 stron, żadnych rewelacji, nie mniej podstawowe informację są. Czy jest wzmianka o sygnalizacji utraty sygnału na pełnej mocy nadajnika?
Swift Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Opublikowano 30 Listopada 2010 Nie ma wzmianki i wygląda, że tej funkcji, przynajmniej na razie, nie ma. To co jest w telemetrii to: GPS Poziom Paliwa Obroty silnika - czujnik magnetyczny lub opto. Temperatura Poziom napięcia akumulatorów w modelu, z możliwością określenia progu właczenia alarmu. PP
specyfick Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 Ta funkcja jest, ale opisana w 3 zdaniach w instrukcji od Modułu Optima. U mnie wszystko działa jak trzeba na zmniejszonej mocy. Na full mocy też. Klucz do zadziałania funkcji tej jest to że model nie traci zasięgu momentalnie ale zmniejsza się stopniowo moc odbieranego sygnału, wraz ze wzrostem odległości od modelu, co nieodebrana ramka jest pisk, a gdy poziom sygnały odbiorczego spadnie do minimum pojawia się ciągły sygnał. Sygnał wydobywa się z modułu. Funkcja nie zadziała jak odłączysz zasilanie odbiornika. Tak odcina to odbiornik i funkcja nie działa poprawnie, taki mój wniosek. Należy zmniejszyć moc do sprawdzenia zasięgu i odchodzić na większą odległość. Moment błędnych ramek sygnału będzie sygnalizowany piknięciami a koniec zasięgu ciągłym piskiem. Tak też jest na full zasięgu, ale oczywiście na innej odległości. Jak mówiłem, wydaje mi się że strata natychmiastowa zasięgu nie aktywuje tej funkcji poprawnie. Utrata powolna, odlot za daleko, lub zła pozycja modelu lub anteny aktywuje to. Powyższe na podstawie lektury instrukcji modułu oraz własnych doświadczeń. Swoją drogą nikt tego nie zauważył podczas sprawdzania zasięgu przy instalacji odbiornika do modelu. Tak jak radzi instrukcja ?
tomnow95 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Odświeżam temat. Mam pytanie odnośnie aurory bo ją posiadam i chciałbym wiedzieć: Jak odbio i aparatura stracą zasięg i model podleci bliżej to zpowrotem się połączą(tak jak w modułach frsky)?
smootny Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Odświeżam temat. Mam pytanie odnośnie aurory bo ją posiadam i chciałbym wiedzieć: Jak odbio i aparatura stracą zasięg i model podleci bliżej to zpowrotem się połączą(tak jak w modułach frsky)? W trybie "normal mode" u mnie działa ponowne "zbindowanie/połączenie" jak zwał tak zwał.. w scan mode już nie....
Norman Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Odświeżam temat. Mam pytanie odnośnie aurory bo ją posiadam i chciałbym wiedzieć: Jak odbio i aparatura stracą zasięg i model podleci bliżej to zpowrotem się połączą(tak jak w modułach frsky)? tak , jeśli są sparowane w trybie normal .
tomnow95 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 A czym jeszcze różnią się te mody i jak je przełączyć? Nie umiem się dogadać z modułem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.