Lucjan Opublikowano 4 Maja 2023 Opublikowano 4 Maja 2023 Wywołałeś mnie Robercie do tablicy , więc odpowiadam : latając moim Pantherem nie zauważyłem aby zbiorniki skrzydłowe zakłócały lot.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 8 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Października 2023 5
jetfan Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 W dniu 8.10.2023 o 19:49, RobertK napisał: Piękna kabina ale opis raczej ubogi napisz coś o niej pls, np: rozmiar, z jakiego materiału, grubości, jak ją zrobiłeś itd.
pawkar Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 Przychylam się do sugestii Zbigniewa. No i ogólnie mógłbyś Robercie napisać jaki progress.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 5 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 Marca W dniu 1.03.2024 o 18:04, pawkar napisał: Ktoś chyba planował oblot wiosną tego roku ? : ) Jak się nic nie wydarzy to będzie próba ulotnienia. Model w pierwszej lekko przeszlifowanej warstwie podkładu, z zainstalowanymi serwami i okablowaniem. Obecnie strugam podwozie bo tak z rąsi to ciężko by było ? A pływaków nie planuję ? W dniu 11.10.2023 o 07:58, jetfan napisał: Piękna kabina ale opis raczej ubogi napisz coś o niej pls, np: rozmiar, z jakiego materiału, grubości, jak ją zrobiłeś itd. Zbyszek, spotkamy się wkrótce (mam nadzieje) to powiem co i jak. 8 2
pawkar Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca Piękny ! Rewelacyjnie wyprofilowałeś przejscie kadłub usterzenie pionowe.
RobertK Opublikowano 6 Marca Autor Opublikowano 6 Marca 1 godzinę temu, pawkar napisał: Piękny ! Rewelacyjnie wyprofilowałeś przejscie kadłub usterzenie pionowe. Dzięki Paweł. Wiem że między innymi dlatego ten samolot Ci się tak podoba ? : 2
paulusr Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca O kurde. Kawał drzwi garażowych! Pamiętam, że Panther mignął mi kiedyś w Twojej modelarni. Stąd wiem co mòwię. Super sprzęt.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 26 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Kwietnia Pomimo problemów z jedną z obrabiarek udało mi się zakończyć pracę nad goleniami podwozia i felgami. Podwozie nie jest makietowe ,ale i model nie jest makietą. Pozostało dopasować lub wykonać hamulce. 8
RomanJ4 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Piękna robota, podobnie jak sam model, gratuluję! Na pewno jest bardzo solidne, wytrzyma niejednego kangura... Pozdrawiam, Roman 1
RobertK Opublikowano 2 Maja Autor Opublikowano 2 Maja W dniu 29.04.2024 o 20:42, RomanJ4 napisał: Piękna robota, podobnie jak sam model, gratuluję! Na pewno jest bardzo solidne, wytrzyma niejednego kangura... Pozdrawiam, Roman Dziękuję Roman za dobre słowo. Podwozie rzeczywiście jest solidne (stop 7075+stal) mogłem je wykonać bardziej filigranowo ,ale nie bardzo pasowało by to do gabarytów modelu. Odnośnie kangurów to w jetach są szczególnie niebezpieczne i lepiej jest nie dopuszczać do takich sytuacji.
japim Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Super wykonanie. Jak wykonujesz piny i clipsy? Toczysz rowki na tokarce? Jakis konkretny materiał? Czy zwykly pręt nierdzewny?
RobertK Opublikowano 2 Maja Autor Opublikowano 2 Maja 36 minut temu, japim napisał: Super wykonanie. Jak wykonujesz piny i clipsy? Toczysz rowki na tokarce? Jakis konkretny materiał? Czy zwykly pręt nierdzewny? Dzięki Przemek. Piny wykonałem z drutu stalowego utwardzonego 3mm średnicy. Odnośnie rowków to ciężko by było wykonać je w tak twardym materiale klasycznie na tokarce. Wykonuję je więc jak widać na zdjęciu. Clipsy to typowe zapinki sprężysty (płytki osadnicze) 3
pawkar Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Hej Robert,dobrze widzę wrzeciono frezarki zamontowane do imaka tokarki? Sprytne Wstawiałeś tuleje prowadzące miedzy stalą a duralem ? Jeśli zamierzasz skazić model drukiem 3D wyposazenia kabiny ,to mogę coś pomóc w tym temacie
RobertK Opublikowano 6 Maja Autor Opublikowano 6 Maja W dniu 3.05.2024 o 13:17, pawkar napisał: Hej Robert,dobrze widzę wrzeciono frezarki zamontowane do imaka tokarki? Sprytne Wstawiałeś tuleje prowadzące miedzy stalą a duralem ? Jeśli zamierzasz skazić model drukiem 3D wyposazenia kabiny ,to mogę coś pomóc w tym temacie Dokładnie tak jak piszesz. Tak na marginesie, o ile folią można zabezpieczyć prowadnice i część suportu, to trochę problematyczne jest później usunięcie opiłków z uchwytu tokarskiego. Wbrew opinii co niektórych uważam wstawianie tulejek za niezasadne, aczkolwiek jest to w pewnym sensie ułatwienie. Dla mnie dużym wyzwaniem było wykonanie pasowanego otworu pod wałek na znacznej długości, bez luzu i odpowiedniej gładkości co dało efekt tłoka w cylindrze... Jeśli chodzi o druk 3D to raczej odpada, w mojej ocenie każdy taki element obniża rangę modelu.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 17 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 Lipca Ciągle jeszcze w podkładzie ,ale gotowy do wyjazdu na Warbirds 😀 12 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 4 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Września Panther oblatany 6 2
paulusr Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Gratulacje Robert. Piękne kształty. Jak lata?
RobertK Opublikowano 4 Września Autor Opublikowano 4 Września Dzięki Paweł, Jeśli chodzi o własności lotne są bardzo dobre, pilotaż przyjemny Nic nie zmieniam. Przez zimę zamierzam upodobnić go do półmakiety. Masz pomysł na malowanie ? Mój faworyt:
Rekomendowane odpowiedzi