AdamRC Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Myślę że 20m wystarczyło by z lekkim zapasem. Długo zastanawiałem się nad wykonaniem linii podziału i metoda ta jest chyba najskuteczniejsza i zarazem najbardziej przyjazna w wykonaniu, sen z powiek zganiały mi tylko te paski folii :wink: . Model to Mitsubishi A6M2 Zero, wersja na wodę (mam nadzieje wystartować nim w tegorocznej edycji zawodów wodnosamolotów). Pozdrawiam Adam Tomaszewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Hej karlheinz A dowiedz się jaka to była folia dokładnie (podejrzewam, że biała błyszcząca lub matowa z klejem łatwousuwalnym). Może mnie się uda w pracy zrobić na nocnej zmianie trochę to oddam za połowę tej ceny a też w firmie drukującej reklamy robię. Czy paski były wyplotowane czy wycięte razem z podkładem? W sumie to mogli nie chcieć ciachać mniej niz 2mm tylko dla tego, aby zachować sobie margines bezpieczeństwa i nie dostać "reklamacji". Jak by sie uparł to by i 0.25 poszło ;> kwestia ostrego noża i prędkości plotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Adam ,niestety po podzieleniu sie z kolegą zostało całkiem niedużo ,a musi mi starczyć na Panthera. Mam nadzieje że bh91 Ci pomoże... bh91 folia to Oracal 631 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Metodą "folii" równie ładnie robi się nity i śruby. Kiedyś było opisywane gdzieś przez kolege z Czech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jeśli pomoc będzie potrzebna to nie będzie problemu - ale dopiero po 3maja . Plotował bym na folii właściwościami odpowiadającymi Oracal 631, czyli Oracal 3164M lub Avery 3041 . A jak metodą folii robi się nity? Mogę przy okazji wyplotować odpowiedni szablon i przekazać komuś do testów (oczywiście gratisowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Kokpit w końcu (po dwóch miesiącach) wyjęty z formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Kokpit w końcu (po dwóch miesiącach) wyjęty z formy A jak mówiliśmy "użyj rozdzielacza do form" to mówiłeś "A po co?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 W zasadzie skrzydła gotowe do malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 W sobote pomalowałem płaszczyzny nośne ,pogoda niestety była dość kiepska ,ale jakoś poszło ( przepraszam za tło ) Pare słów o samym malowaniu matem.W brew pozorom dobrze położyć mat nie jest prosto.Ja posługuje się pistoletem pseudo niskociśnieniowym ten typ wymaga dostarczenia dużej ilości powietrza ,a z tym u mnie niestety cienko jednak powierzchnie ,które maluje nie są duże więc daje radę.Farbę nakładam 3 razy rzadkim uważając na ew zacieki. Taka metoda wg mnie daje bardziej satynową powierzchnię Radek odnośnie szpachlówek to dokładnie te: Myślę że w tej skali modelu który budujesz szerokość pasków podziału blach powinna wynosić ok 1mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Malowania ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Model pomalowany pozostało wykończyć i dopasować kabinę , nanieść kalkomanie ,oraz ślady eksplatacyjne bo wygląda jak z fabryki :rotfl: Muszę tez pobawić się jeszcze z dyszami, od tygodnia czekam na zakupione metalizery :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Piękna robota. Mógłbyś dodać więcej zdjęć? Jestem ciekaw jak to wygląda z innych stron:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Ślicznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Napisze krótko, niezły jesteś w te klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Dopasowałem kokpit z kabiną ,niestety zadowolony nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dopasowałem kokpit z kabiną ,niestety zadowolony nie jestem Dlaczego? Według mnie jest ok, chyba, że chodzi o kształt owiewki. Robisz wersję jednomiejscową a owiewka na zdjęciu podchodzi pod dwumiejscową. Jest jak by z tyłu bardziej wypukła. Przynajmniej tak mi się zdaje (może perspektywa fotki powoduje pewne przekłamania). Tak po za tym model - rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dopasowałem kokpit z kabiną ,niestety zadowolony nie jestem Nie narzekaj, jest super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A co to to to takie brązowe (beżowe) :shock: , dyskoteka??? :twisted: pomaluj to w kolor nadwozia jak było w pierwszej wersji :rotfl: :rotfl: :rotfl: no chyba, że ten typ tak ma poza tym OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Myślę, że ten miedziany to po to aby zrobić imitację nitów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi