pawel66 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 pokaż zdjęcie bo nie wierze ze się nie da zdjąć najlepiej zaopatrz się w najlepsze narzedzie do ściągania modeli z drzew :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 pokaż zdjęcie bo nie wierze ze się nie da zdjąć jutro jak po 15 wróce ze szkoły to porobię fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 najlepiej zaopatrz się w najlepsze narzedzie do ściągania modeli z drzew :lol2: Polecam! Siekiera super, ale ostrzałka do kitu. Ale jak model będzie tyle czasu na zewnątrz to jest to też zagrożenie dla pozostałej elektroniki. Chyba że nie pada i temperatura jest cały czas poniżej zera. Jakie to drzewo? Nie da rady na nie wejść? Lina, haki i wspinaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ostrzałka jest świetna, ale do noży kuchennych Na tym zdjęciu, albo to jest siekierka kieszonkowa, albo nie są zachowane proporcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 To nie jest siekiera do wycinki ale do rozłupywania już pociętych klocków - nie te katy ostrza do wycinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 To nie jest siekiera do wycinki ale do rozłupywania już pociętych klockówDokładnie, służy mi taka już trzeci sezon, można powiedzieć że sama rąbie, jest ekstra. Do wycinki to najlepiej piła motorowa. Nie wiem o jakie tutaj drzewo chodzi, ale może być potrzebne zezwolenie na wycięcie. Oczywiście byłby to już absurd wielce nieetyczny, aby wycinać drzewo tylko po to by ściągnąć model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Jeżeli drzewo ma ok 30m wysokości, to średnicę raczej powyżej kilkunastu centymetrów, a do takiej wolno wyciąć drzewo bez zezwolenia. A dokładnie to starsze jak 5 lat (przelicza się z obwodu) No chyba, że to bambus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 na 30 m jest model drzewo jest dużo wyższe . jest to topola o średnicy może z 1-1,5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Poszukaj w okolicy alpinistów. Najlepiej skontaktuj się z lokalną strażą pożarną. Powinni ci dać namiar na kogoś przeszkolonego we wspinaczce. Choć pewnie nie za 10zł... Bo się nawet za benzynę na dojazd nie zwróci. :wink: Dla Alpinisty ze sprzętem, takie drzewko to tylko przyjemna rozrywka na półgodzinki. Ewentualnie skontaktuj się z bartnikami. Mają sposoby na włażenie na bardzo wysokie drzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 dzisiaj ok południa mocno zawiało i spitfire wylądował bezpiecznie w zaspie pakiet nie wygląda na spuchnięty a ma nawet napięcie 2,88v(po 5 nocach :shock: ) regulator wyciągnąłem z koszulki,a odbiornik z obudowy. przedmuchałem wszystko i odstawiłem na ręcznik papierowy jutro spróbuję naładować pakiet i przetestować wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Moze lepiej sprobuj już dzisiaj naładować pakiet, im szybciej tym lepiej. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 No, to nie tak źle. Pewnie da się uratować. Napisz co wyszło, będzie do statystyki rehabilitowanych li-poli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Moze lepiej sprobuj już dzisiaj naładować pakiet, im szybciej tym lepiej. :mrgreen: i tak oddałem pożyczoną ładowarkę a za swoją już zapłaciłem tylko jutro muszę odebrać wszystko osuszyłem podłączyłem i działa. wszystko działa na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.