ZARZU Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 W moim 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dzięki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 W moim 10% Znaczy sie jak? Super akrobat do "neutralnosci" potrzebuje mixów? Ja się, kurna, nie znam, ale jak to tak ? Latałem kiedyś Qwik fly i szlo jak po sznurku, minęło jakieś 35 lat i co ? trzeba mixerów żeby dało sie latać? Coś tu nie gra... Marketing jakiś, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Co w tym dziwnego? Jedni mają odruch, że sami wychylają drążek żeby model nie uciekał w żyletce a inni mixują. Po to jest nadajnik komputerowy... Chyba każdy model potrzebuje mixów i to nie jednego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ja się, kurna, nie znam, ale jak to tak ?Nie znasz się 10% przy max. wychyleniu steru kierunku 45-50st. to nie jest taki zły wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 No to może jeszcze jedno pytanie. Jak jest z powtarzalnością wykonania takich fabrycznych modeli, chodzi mi o kąty zaklinowania skrzydeł i stateczników, ewentualne powichrowania itp pomiędzy różnymi egzemplarzami tego samego modelu? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jest idealnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Te konkretne Yaczki miałem w rękach 3. W każdym było idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Są wycinane przez komputer to muszą być idealne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam. Trochę odkopuję temat ale co tam. Mógłbym prosić o zwymiarowanie modelu? Chodzi mi o każdy wymiar. To co należy podać w programie win_schwer_pl plus dystans od natarcia skrzydła przy kadłubie po koniec owiewki(nie licząc kołpaka śmigła). A no i jeszcze wysokość statecznika pionowego. Jeżeli jest to możliwe to proszę także o podanie jakiego profilu jest skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ktoś (nie wiem kto) prosił mnie o wykonanie kabinki do tego Yaka. Kabinka grzecznie leży i czeka Niestety, nie mam PW i nie pamiętam kto to był. Proszę o kontakt Może to nie za dobre miejsce, ale chyba lepsze niż giełda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 http://www.youtube.com/watch?v=1Qsohn_EMIs&feature=youtu.be tak sobie latał Paweł tydzień temu w czwartek:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 15 minut śmigania jaczkiem im dalej tym lepiej. Wreszcie go w miare wyważyłem i zaczął dobrze latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Mówiłeś, że Ty się czymś takim jak wyważenie nie interesujesz i jest Ci to obojętne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 W pewnych granicach tak... wcześniej przegiąłem pałę po prostu ^^ teraz jest max tylne na jakim da się jeszcze latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Na filmie z 16-go masz wyważenie bardziej na przód czy tył w porównaniu z tym z dzisiejszego filmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Bardziej na tył ale chcę jeszcze przesunąć sc do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 teraz jest max tylne na jakim da się jeszcze latać Nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Na pierwszym filmie wydaje się, że model ma bardziej przednie. Natomiast w drugim filmie jest nerwus i tak jak by było za bardzo na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Bo w 2 lepiej go czułem chodził tak jak chciałem za ręką więc i bardziej szalałem ;DD ps. poza tym latam na różnych pakietach na początku 2 filmiku ida 2x 2450 5s a później 3700 5s więc pod koniec filmiku sc jest mocniej z przodu. A jak było w 1 filmie to nie wiem... Edit: Sie lata sie kraszuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.