majula7 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ach ta młodzież, Maciek swojego też posłał w glebe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio_Ż Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 No ale jak sie okazalo nic sie nie uszkodzilo po za wygietym podwoziem.W weekend znowu bede meczyl yaka w powietrzu:D,albo moze wczesniej jak bedzie pogoda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 uuuu.. kabinka się wgieła, może da sie wyklepać Paweł za nisko poszedłeś na plecach czy zwarcie na drągach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Za nisko, pozowałem do zdjęcia hehe No kabinka pęknięta ale to dlatego że wcześniej ją nadepnąłem podczas kręcenia się koło modelu, albo zrobię z niej kopyto do formy i machnę węglową albo okleje folia carbon i będzie wyglądała podobnie a pęknięcia znikną. Ogólnie to tylko węglowy domek silnika sie delikatnie rozkleił i maska pękła Już wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Cześć, nieco inne pytanie. Rozwaliłem dzisiaj lewe skrzydło, podczas awaryjnego lądowania(urwało mi zawias -fabryczny od kierunku-nie złe wklejenie tylko rozdarty na 2 części:-( i musiałem awaryjnie lądować przy silnym podmuchu.Skrzydło jest mocno trzaśnięte,wiem ,że nowych nie dostanę w sklepie ,bo już pytałem.Ale mam prawe skrzydło!Profil jest symetryczny,czy mogę zamienić prawe na lewe(oczywiście do góry nogami,serwo na drugą stronę, nowa folia)? Jak myślicie? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ja też mam rozbite lewe skrzydło tak więc jesli ktoś ma takie nie zbyciu to pisać Jeśli profil jest identyczny to musisz jeszcze mocowanie serwa po drugiej stronie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja też mam rozbite lewe skrzydło tak więc jesli ktoś ma takie nie zbyciu to pisać Jeśli profil jest identyczny to musisz jeszcze mocowanie serwa po drugiej stronie zrobić. JUz kończe przeróbkę prawego na lewe, skrzydło jest symetryczne, oklejam folia podobnie jak prawe, zakleiłem otwór n aserwo ,zrobiłem półkę na serwo z drugiej strony. Napisałem do Haikong Models w sprawie części i dostałem odpowiedź :" please contact Lindinger company in Austria, they are our distributor in Europe."Szukam zatem Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Daj znac na forum po ile mają, skrzydła, maskę, kabinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Daj znac na forum po ile mają, skrzydła, maskę, kabinę. Czekam na odpoweidz,na razie sprawdzam czy sąto te same ,poniewaz Austriacy sprzedają je jako PLanet MOdel : http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=79032 a nie Haikong-wygląda tak samo,ale poprosiłem o porównanie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Mogę takiego Yaczka odsprzedać z kompletnym wyposażeniem lub cały pusty płatowiec. Organami podzielicie się według uznania . Jak ktoś zainteresowany pytać na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 cena w Austrii:kadlub,skrzydlo-114euro,maska,kabina-25euro. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Cześć, Czy kto s kto jeszcze ma tego yaczka z Haikonga móglby wy mierzyć dokladnie oslone silnika,aby na podstawie wymiarów mógł zrobic kopyto? Chodzi mi o : Srednice przy mocowaniu do kadluba,srednice przy smigle(te przed zgięciem), dlugość oslony (do zgiecia przy smigle) Dziekuje z gory...a moze ktos ma kopyto?czy ktoś tloczyl taką maske(takich wymiarów) z PET? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigBen Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Szerokość (patrząc z góry) w miejscu mocowania do kadłuba - 175mm, długość maski - 210mm. Szerokość w najszerszym miejscu maski (patrząc z góry) - 190mm. To najszersze miejsce wypada jakieś 55mm od czoła maski. O średnicach ciężko mówić, bo nie jestem pewien, czy przekrój wszędzie jest okręgiem. Raczej nie jest, bo wysokość maski (patrząc z boku) wydaje się stała, natomiast boki (patrząc z góry) się schodzą. Jeżeli coś niejasno opisałem - pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Szerokość (patrząc z góry) w miejscu mocowania do kadłuba - 175mm, długość maski - 210mm. Szerokość w najszerszym miejscu maski (patrząc z góry) - 190mm. To najszersze miejsce wypada jakieś 55mm od czoła maski. O średnicach ciężko mówić, bo nie jestem pewien, czy przekrój wszędzie jest okręgiem. Raczej nie jest, bo wysokość maski (patrząc z boku) wydaje się stała, natomiast boki (patrząc z góry) się schodzą. Jeżeli coś niejasno opisałem - pytaj. W miedzyczasie zrobiłem maskę z epp, troche za grube epp chyba wziąłem , brzydki jak k...pa:-) Ale przynajmiej jest ubrany:-) http://pfmrc.eu/index.php?/topic/45549-oslona-silnka-spalinowego-z-epp/?p=496695 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Witam .Mam pytanko czy ktoś z szanowanych kolegów orientuje się gdzie można dostać skrzydło jako część znamienną do yak-a 55 a może ktoś posiada takowe skrzydło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Może być ciężko. Ją do mojego swego czasu szukałem kabiny. Dzwonilem do modelarnia.pl bo mają w ofercie Haikonga i też nie wskoralem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 No to lipa ale spróbuje gdzieś jeszcze po pytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.