dziobak Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Model super. Kiedyś robiłem May Flawer ,prace trwały prawie rok, a na koniec papuga pogryzła maszty :roll: .Choć jako wrak ,też dobrze się prezentował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 papuga pogryzła maszty Znam ten ból, bo moja plastikowe redukcyjne modele z półek zrzucała i bezczelnie patrzała jak lecą na dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Władku i Olku a te Wasze papużki mają jeszcze piórka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Moja już odeszła, ale wredne ptaszysko było strasznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Moja już odeszła, ale wredne ptaszysko było strasznie Tak jak moja ;D , tyle, że mojej weterynarz bardzo w tym pomógł :evil: :evil: :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 jeśli temat jest mało interesujący mogę na wasze życzenie usunąć :oops: Chyba sobie kpisz No więc pytam. Czy te patyczki po lodach to najlepsze co wymyśliłeś? :mrgreen: Wyglądają kiepsko. Z czego te zielone coś? A to chyba z lodów dla goliata :mrgreen: to coś wycięte ze sklejki 2mm zerknij do MM poręcze przedniej nadbudówki tak wyglądają. To coś to gówno dawno usunięte, no cóż co można wypiłować na zwykłej szlifierce. Wiem modelik to kicz no ale weź pod uwagę że to mój początek. Obecnie moja papranina ruszyła trochę do przodu, sorki za kijowe fotki no ale mam tandetną kartę w aparacie. Wygląda to mniej więcej tak : Apropo twojego cacuszka wrzucił byś mi fotkę na wp bardzo bym chciał zerknąć pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Kawał drewna . Fajnie się prezentuje. Przy tej wielkości olinowanie porządnej dratwy było by dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Kawał drewna . Fajnie się prezentuje. Przy tej wielkości olinowanie porządnej dratwy było by dobre. Bardzo przepraszam szanownego kolegę chciałem zacytować, nie trafiłem i niechcąco dodałem do listy ignorowanych teraz mam problem bo nie wiem jak to odkręcić :oops: Co do linek to sobie ukręcę koledzy z kogi pokazali mi jak zrobić takie urządzonko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Co do linek to sobie ukręcę No, może być ciekawy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zmianie uległa też szalupa ratunkowa, dzięki pomocy kolegów wpadła mi w łapy anatomy. Wywaliłem podłogę, zrobiłem więcej żeberek, imitację smołowania. Prawidłowo ułożyłem gretingi, nowe worki i parę drobiazgów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 ..no, no całkiem fajnie to wszystko wygląda:) Z czego zrobiłeś zawiasy steru okrętu, można zobaczyć z bliska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 ..no, no całkiem fajnie to wszystko wygląda:) Z czego zrobiłeś zawiasy steru okrętu, można zobaczyć z bliska ?Na twoje zawołanie mówisz i masz: Wykorzystałem starą puchę z farby. Rozrysowałem sobie szablony w corelu, przykleiłem na polimerze.Wstępnie wyciąłem nożyczkami reszta za pomocą mini frezarki kamyczkiem do cięcia. wyszlifowałem drobnym papierem ściernym, ta imitacja gwoździków to nic innego jak pozłocona szpilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Świetne, model nabiera kształtów; nawet maczeta jest. Dzięki za fatygę Widzę, że naraziłem model na demontaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Świetne, model nabiera kształtów; nawet maczeta jest. Dzięki za fatygę Widzę, że naraziłem model na demontaż Dzięki za uznanie ależ nie nie demontowałem fotkę miałem wcześniej. Jeżeli masz zamiar budować pytaj o co chcesz , jeżeli będę mógł chętnie pomogę. O statku dowiedziałem się masę rzeczy mam nawet anatomy of the cristofel columb w pdf jak chcesz mogę ci podesłaćpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jak narazie nie planuję powrotu do modelarsrwa redukcyjnego, ale sentyment pozostał. Obecnie dłubie to http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=351193#351193 Wcześniej z tego typu modeli żaglowych skleiłem kogę, niestety uległa kilku wypadkom, a poza tym nie jest tak ładna jak Twój model - mała, kartonowa, zakurzona, uszkodzona:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jak narazie nie planuję powrotu do modelarsrwa redukcyjnego, ale sentyment pozostał. Obecnie dłubie to http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=351193#351193 Wcześniej z tego typu modeli żaglowych skleiłem kogę, niestety uległa kilku wypadkom, a poza tym nie jest tak ładna jak Twój model - mała, kartonowa, zakurzona, uszkodzona:) Obrazek A co ty pitolisz koga na 6! Ten drugi to też kawał porządnej roboty. wrócę i ja do rc tylko poduczę się latać na depronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 A co ty pitolisz koga na 6! Ten drugi to też kawał porządnej roboty. wrócę i ja do rc tylko poduczę się latać na depronie Dzięki za pochwały:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 obserwując twoje postępy w budowie muszę stwierdzić że jak na początki to nieźle tobie idzie udaje sie tobie ładnie postarzać model, w dalszym ciągu czekam na olinowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 obserwując twoje postępy w budowie muszę stwierdzić że jak na początki to nieźle tobie idzie udaje sie tobie ładnie postarzać model, w dalszym ciągu czekam na olinowanieBardzo dziękuję panu za uznanie, bardzo się to dla mnie liczy, mobilizuje mnie do dalszego dłubania. Modelik może nawet spoko wychodzi, niestety jak zaczynałem budowę byłem całkowicie zielony mając starą sklejkę, piłkę do metalu nożyk łamany i papier ścierny. Każdy zapewne doświadczony szkutnik patrząc na to kazał by mi to do pieca włożyć, gdybym wcześniej wiedział jak się wykonuje poszycie i z czego na pewno zrobiłbym to o niebo lepiej. No ale każdy uczy się od raczkowania. Z tego co widzę po sobie modelarstwo to jest to, na pewno nie zaprzestanę na SM. Co do olinowania to w mm jest ono bardzo uproszczone zanim do tego dojdę musi pan jeszcze troszeczkę poczekać. obecnie zająłem się kosmetyka modelu, kołkowanie pokładów i takie tam rzeczy. W moim klocku będzie mnóstwo szczegułów, chciałbym chociaż uchwycić jego klimat. Niedługo wstawię dalsze fotki tylko jak coś troszkę przybędzie na statkuP.S. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 zapomniałem dodać że Tobie bardzo szybko idą prace przy modelu, zaczęty w grudniu a już tyle zrobione, aż mi wstyd, bo ja w tym czasie nic nie wystrugałem /lotniczego/ a projekty zaczęte i co gorsza graty uzbiernane i się kurzą :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi