Skocz do zawartości

Zestaw do nowego PIĘKNISIA BV-141

pelikan1500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z WIELKICH NUDÓW przygotowałem nowy zestaw modelu ESA Blohm & Voss-141. Model NIETUZINKOWY :rotfl: ale takie właśnie LUBIĘ . Prace IDĄ pełną parą :evil: uff. Wieczorem wrzucę parę fotek tej PIĘKNEJ POKRAKI :mrgreen: .

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Surowy zestaw nie pokazuje CAŁEGO UROKU tego samolotu.

Opublikowano

Wow!

Trzymam mocno kciuki za ulotnienie tej maszynki i mam nadziję, że uda mi się zobaczyć to cacko w powietrzu.

To taki model który mi sie marzy zaraz po spitifre:)

Opublikowano

No i PO..............SKLEJENIU w CAŁOŚĆ . Wygląda TROSZKĘ ŚMIESZNIE :):D:lol: :mrgreen: ale jestem DOBREJ NADZIEI jeżeli chodzi o oblot . Postawiłem go na kancie linijki w połowie długości centropłata i ..............stał w poziomie :shock: to chyba nie będzie tak strasznie :twisted: .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano
  Cytat

przyznam ze wyglada komicznie ;)

ten wygląd jest uzasadniony:

bardziej oszklona kabina sprzyjała lepszemu rozpoznaniu terenu, a prawy płat poziomego statecznika został usunięty z bardzo prostego powodu - po prostu stwarzał martwe pole dla tylnego strzelca w którym mogły się ,,ukryć" myśliwce wroga. :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

He,he.To specjalny model combata dla zezowatych :devil: .Dzięki niesymetrycznemu położeniu silnika ze śmigłem łatwiej tną tasiemkę :jupi: .Pozdrawiam Wojtek.

P.S.Wygląda rewelacyjnie!!!!!

Opublikowano

Kurcze zostałem wyprzedzony :(

bardzo ładny modelik

jak mi się uda to na dniach zaprezetuja mojego brzydala :)

czekam na relacje z oblotu !!

Opublikowano

Ciekawi mnie lot tym samolocikiem. Obawiam się, że będziesz jednak musiał powiększyć stateczniki, sprawiają wrażenie za małych i mogą być problemy ze statecznością w locie. Wiesz, że pomniejszony model samolotu najczęściej wymaga powiększenia usterzenia.

Opublikowano

REWELACJA! Koniecznie wstaw filmik z latania:) W symulatorze tym modelem troche ciezko sie startuje ale potem juz leci ladnie - ciekawe jak w rzeczywistosci.

Opublikowano
  Cytat

pelikan1500 koniecznie przywieź go na niedzielne loty ! Tylko wstążki nie zapomnij!

He,he i jednego zezowatego :devil: .Pozdrawiam Wojtek.

P.S.W niedzielę o 12 jak zwykle latamy na Niskich Łąkach "przy kładce"

• 2 lata później...
Opublikowano

Postanowiłem trochę odgrzać temat.

Sstąd pytanie czy ktoś zna dalsze losy BV-141, czy ten model jest gdzieś osiągalny aby sie z nim zmierzyć, czy też miał tak słabe właściwości lotne iż padł i sie nie podniósł?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Qrde, temat prawie z przed 4 lat , a ja dopiero teraz go widzę... Mnie również interesują dalsze losy modelu. Mam jego plan konstrukcyjny chyba 160cm rozp na spalinę i co chwilę nachodzą mnie mysli by go zacząć robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.