pelikan1500 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Z WIELKICH NUDÓW przygotowałem nowy zestaw modelu ESA Blohm & Voss-141. Model NIETUZINKOWY :rotfl: ale takie właśnie LUBIĘ . Prace IDĄ pełną parą :evil: uff. Wieczorem wrzucę parę fotek tej PIĘKNEJ POKRAKI :mrgreen: . Uploaded with ImageShack.us Surowy zestaw nie pokazuje CAŁEGO UROKU tego samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor_kr Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wow! Trzymam mocno kciuki za ulotnienie tej maszynki i mam nadziję, że uda mi się zobaczyć to cacko w powietrzu. To taki model który mi sie marzy zaraz po spitifre:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Asymetryczny? jestem ciekaw jak to będzie latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 No i PO..............SKLEJENIU w CAŁOŚĆ . Wygląda TROSZKĘ ŚMIESZNIE :mrgreen: ale jestem DOBREJ NADZIEI jeżeli chodzi o oblot . Postawiłem go na kancie linijki w połowie długości centropłata i ..............stał w poziomie :shock: to chyba nie będzie tak strasznie :twisted: . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 zobaczymy jak bedzie latal przyznam ze wyglada komicznie na zawodach go moze zobaczymy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredinho Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 przyznam ze wyglada komicznie ten wygląd jest uzasadniony: bardziej oszklona kabina sprzyjała lepszemu rozpoznaniu terenu, a prawy płat poziomego statecznika został usunięty z bardzo prostego powodu - po prostu stwarzał martwe pole dla tylnego strzelca w którym mogły się ,,ukryć" myśliwce wroga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 START był dość dobry , ale potem trochę musiałem przystopować z pracami nad PIĘKNISIEM . W końcu pomalutku udało się GO pomalować . Model od razu przypomina COŚ co CHYBA kiedyś w oryginale latało :mrgreen: . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 aaale cudo! wg mojej logiki takie coś nie może latać - 16-letni mózg jeszcze tego nie ogarnia ale dalej kibicuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 He,he.To specjalny model combata dla zezowatych :devil: .Dzięki niesymetrycznemu położeniu silnika ze śmigłem łatwiej tną tasiemkę :jupi: .Pozdrawiam Wojtek. P.S.Wygląda rewelacyjnie!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancin Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Piękny ciekaw jestem jak lata;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Kurcze zostałem wyprzedzony bardzo ładny modelik jak mi się uda to na dniach zaprezetuja mojego brzydala czekam na relacje z oblotu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ciekawi mnie lot tym samolocikiem. Obawiam się, że będziesz jednak musiał powiększyć stateczniki, sprawiają wrażenie za małych i mogą być problemy ze statecznością w locie. Wiesz, że pomniejszony model samolotu najczęściej wymaga powiększenia usterzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor_kr Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 REWELACJA! Koniecznie wstaw filmik z latania:) W symulatorze tym modelem troche ciezko sie startuje ale potem juz leci ladnie - ciekawe jak w rzeczywistosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Jak się uda to oblot na weekend , ale filmik to dopiero jak się z D.J umówimy na filmowanie bo mam kilka modeli do sfilmowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 pelikan1500 koniecznie przywieź go na niedzielne loty ! Tylko wstążki nie zapomnij! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 pelikan1500 koniecznie przywieź go na niedzielne loty ! Tylko wstążki nie zapomnij!He,he i jednego zezowatego :devil: .Pozdrawiam Wojtek. P.S.W niedzielę o 12 jak zwykle latamy na Niskich Łąkach "przy kładce" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UZI39 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Postanowiłem trochę odgrzać temat. Sstąd pytanie czy ktoś zna dalsze losy BV-141, czy ten model jest gdzieś osiągalny aby sie z nim zmierzyć, czy też miał tak słabe właściwości lotne iż padł i sie nie podniósł? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Qrde, temat prawie z przed 4 lat , a ja dopiero teraz go widzę... Mnie również interesują dalsze losy modelu. Mam jego plan konstrukcyjny chyba 160cm rozp na spalinę i co chwilę nachodzą mnie mysli by go zacząć robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.