Jump to content

Zestaw do nowego PIĘKNISIA BV-141

pelikan1500

Recommended Posts

Z WIELKICH NUDÓW przygotowałem nowy zestaw modelu ESA Blohm & Voss-141. Model NIETUZINKOWY :rotfl: ale takie właśnie LUBIĘ . Prace IDĄ pełną parą :evil: uff. Wieczorem wrzucę parę fotek tej PIĘKNEJ POKRAKI :mrgreen: .

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Surowy zestaw nie pokazuje CAŁEGO UROKU tego samolotu.

No i PO..............SKLEJENIU w CAŁOŚĆ . Wygląda TROSZKĘ ŚMIESZNIE :):D:lol: :mrgreen: ale jestem DOBREJ NADZIEI jeżeli chodzi o oblot . Postawiłem go na kancie linijki w połowie długości centropłata i ..............stał w poziomie :shock: to chyba nie będzie tak strasznie :twisted: .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

przyznam ze wyglada komicznie ;)

ten wygląd jest uzasadniony:

bardziej oszklona kabina sprzyjała lepszemu rozpoznaniu terenu, a prawy płat poziomego statecznika został usunięty z bardzo prostego powodu - po prostu stwarzał martwe pole dla tylnego strzelca w którym mogły się ,,ukryć" myśliwce wroga. :D

• 3 weeks later...

START był dość dobry , ale potem trochę musiałem przystopować z pracami nad PIĘKNISIEM . W końcu pomalutku udało się GO pomalować . Model od razu przypomina COŚ co CHYBA kiedyś w oryginale latało :mrgreen: .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ciekawi mnie lot tym samolocikiem. Obawiam się, że będziesz jednak musiał powiększyć stateczniki, sprawiają wrażenie za małych i mogą być problemy ze statecznością w locie. Wiesz, że pomniejszony model samolotu najczęściej wymaga powiększenia usterzenia.

pelikan1500 koniecznie przywieź go na niedzielne loty ! Tylko wstążki nie zapomnij!

He,he i jednego zezowatego :devil: .Pozdrawiam Wojtek.

P.S.W niedzielę o 12 jak zwykle latamy na Niskich Łąkach "przy kładce"

• 2 years later...

Postanowiłem trochę odgrzać temat.

Sstąd pytanie czy ktoś zna dalsze losy BV-141, czy ten model jest gdzieś osiągalny aby sie z nim zmierzyć, czy też miał tak słabe właściwości lotne iż padł i sie nie podniósł?

Pozdrawiam.

Qrde, temat prawie z przed 4 lat , a ja dopiero teraz go widzę... Mnie również interesują dalsze losy modelu. Mam jego plan konstrukcyjny chyba 160cm rozp na spalinę i co chwilę nachodzą mnie mysli by go zacząć robić.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.