Kwazio Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Miałem dokładnie ten model P-51D Top Flite. Latałem nim z trzema silnikami ASP i określiłbym je tak: - .61 AII dźwięk jak motorynka, za mało mocy, - .91 AII dźwięk jak WS-ka, mocy w sam raz, ale silnik zaraz się rozleciał, - FS120 AR dźwięk coś jak kosiarka, mocy nadmiar (gdybym tylko umiał, na pewno by wisiał). Model był cudowny, istne Golden Edition. Niestety, wreszcie zaatakowałem nim drzewo... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Fokker, na tej angielskiej stronce znalazłem plany Mustanga ale nic mi sie tam nie odpala , klikałem w ten koszyczek z boku żeby je kupic i nic albo ja coś nie umiem znowu albo co ? pawel, jak mógł byś to proszę o plany na zales16v@wp.pl co do budowy to przyznam sie że zaczynam wątpić pomału, nie wiem jak bedzie ale plany chętnie bym podejrzał z ciekawości chociaż. Zbraku gotowych zacząłem sam wykreślać sylwetkę samolotu coprawda nie modelu ale w skali 1:7 : wykreśliłem też profil NACA 2415 długość przy styku z kadłubem, może nie az tak dokładnie do końca, ale orientacyjnie, tak narazie. Zirolli to potężne i piękne maszyny z tego co w necie wykukałem... :] Jeśli chodzi o wątpliwości to przyznam że skutecznie zgasiliście Panowie mój zapał, może nie do końca ale jednak Muszę przyznać że na początku wkurzyło mnie to trochę bo pytałem o sprawy techniczne, materiały, plany itd. Myslę sobie "loża szyderców" jakas ? :] ale po pewnym namyśle to jednak chyba macie rację, dłubiąc tak w wolnych chwilach w domu trochę conieco przy niewielkich możliwosciach finansowych to gdzie mi tam do realizacji... naprawie wicherka i może póżniej rwd-9 poskładam a na mustanga to chyba narazie jak z motyką na słońce... :] pozdrawiam wszystkich ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nie wiem czy ci to pomoze ale popatrz tu http://www.airwar.ru/other/draw_fw.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 klikałem w ten koszyczek z boku żeby je kupic i nic albo ja coś nie umiem znowu albo co Następnie trzeba wejsć na stronę tego koszyczka i tam dopiero dokonujesz zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Leszek_K, Wzorowałem się na tym Mustangu z przed akcji malując mojego ESA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Cudo, Mustang to jest to. Malo jest samolotow na tym swiecie rownie eleganckich/pieknych jak Mustang, Spit, FW190, Moskito, P11. Jezeli chcesz zdjecia P-51 (tego samego) w innych ujeciach - daj znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Malo jest samolotow na tym swiecie rownie eleganckich/pieknych jak Mustang, Spit, FW190, Moskito, P11.P-38 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 P-38 :-)Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tutaj jest sporo wydawnictw, od byle jakich do naprawdę cennych... http://www.farposst.ru/phpBB2/viewforum.php?f=34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jeśli ktoś interesuje się amerykańskimi i brytyjskimi myśliwcami z okresu II WŚ polecam TĄ książkę. Dostałem na gwiazdkę i przeczytałem już 3 razy od początku do końca i spowrotem :devil: Jest naprawdę świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Karlem - pan Kaspersky mi sie na twoja stronke obraza, jakies "malicious URL" melduje, ostroznie. Mkrawcz1 - ktory P-38, polski czy amerykanski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 No a P-40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mkrawcz1 - ktory P-38, polski czy amerykanski? Z mojej sygnatury - "Fork tail devil" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zrozumialem ze mowiles o amerykanskim :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zrozumialem ze mowiles o amerykanskim :mrgreen: A ja wiedziałem, że Twoje pytanie padnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 A ja wiedzialem ze tak odpowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 ...no to panowie urzadzili sobie tutaj Air Caffe :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Przynajmniej nie jest nudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Karlem - pan Kaspersky mi sie na twoja stronke obraza, jakies "malicious URL" melduje, ostroznie.... Jak to rosyjskie strony; ściągnąłem sporo i (jak na razie - odpukać) do tej pory nic nie złapałem, albo nic nie wiem; żaden alarm się nie włącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Podniosę troche temacik bo podupadł znacznie :mrgreen: jak pisałem wcześniej rozrysowałem częściowo P-51 w skali 1:7 to już dokońcony rysunek i cześciowo naniesione rozmieszczenie elementów i linie w modelu a że jestem uparty i chociaż wszyscy mówią "nie" ja dalej upieram sie na "tak" : wydłubałem statecznik pionowy i ster kierunku :mrgreen: profil klasyczny - NACA 0009, muszę jeszcze wyciąć miejsce i dorobic klapkę trymera... zaczołem też pomalutku kadłub : pokrycie boków - balsa 3mm wszystko na podstawie instrukcji zestawu "kit" z Top Flite mam już też kilka pomysłow na swoje zmiany i modyfikacje ... to narazie tyle. Pozdrowionka ! a i czekam na komentarze ... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.