Kwazio Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Miałem dokładnie ten model P-51D Top Flite. Latałem nim z trzema silnikami ASP i określiłbym je tak: - .61 AII dźwięk jak motorynka, za mało mocy, - .91 AII dźwięk jak WS-ka, mocy w sam raz, ale silnik zaraz się rozleciał, - FS120 AR dźwięk coś jak kosiarka, mocy nadmiar (gdybym tylko umiał, na pewno by wisiał). Model był cudowny, istne Golden Edition. Niestety, wreszcie zaatakowałem nim drzewo... :cry:
merlin71 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Fokker, na tej angielskiej stronce znalazłem plany Mustanga ale nic mi sie tam nie odpala , klikałem w ten koszyczek z boku żeby je kupic i nic albo ja coś nie umiem znowu albo co ? pawel, jak mógł byś to proszę o plany na zales16v@wp.pl co do budowy to przyznam sie że zaczynam wątpić pomału, nie wiem jak bedzie ale plany chętnie bym podejrzał z ciekawości chociaż. Zbraku gotowych zacząłem sam wykreślać sylwetkę samolotu coprawda nie modelu ale w skali 1:7 : wykreśliłem też profil NACA 2415 długość przy styku z kadłubem, może nie az tak dokładnie do końca, ale orientacyjnie, tak narazie. Zirolli to potężne i piękne maszyny z tego co w necie wykukałem... :] Jeśli chodzi o wątpliwości to przyznam że skutecznie zgasiliście Panowie mój zapał, może nie do końca ale jednak Muszę przyznać że na początku wkurzyło mnie to trochę bo pytałem o sprawy techniczne, materiały, plany itd. Myslę sobie "loża szyderców" jakas ? :] ale po pewnym namyśle to jednak chyba macie rację, dłubiąc tak w wolnych chwilach w domu trochę conieco przy niewielkich możliwosciach finansowych to gdzie mi tam do realizacji... naprawie wicherka i może póżniej rwd-9 poskładam a na mustanga to chyba narazie jak z motyką na słońce... :] pozdrawiam wszystkich !
Leszek_K Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nie wiem czy ci to pomoze ale popatrz tu http://www.airwar.ru/other/draw_fw.html
Irek M Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 klikałem w ten koszyczek z boku żeby je kupic i nic albo ja coś nie umiem znowu albo co Następnie trzeba wejsć na stronę tego koszyczka i tam dopiero dokonujesz zakupu.
Marcin K. Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Leszek_K, Wzorowałem się na tym Mustangu z przed akcji malując mojego ESA
Leszek_K Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Cudo, Mustang to jest to. Malo jest samolotow na tym swiecie rownie eleganckich/pieknych jak Mustang, Spit, FW190, Moskito, P11. Jezeli chcesz zdjecia P-51 (tego samego) w innych ujeciach - daj znac.
mkrawcz1 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Malo jest samolotow na tym swiecie rownie eleganckich/pieknych jak Mustang, Spit, FW190, Moskito, P11.P-38 :-)
karlem Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tutaj jest sporo wydawnictw, od byle jakich do naprawdę cennych... http://www.farposst.ru/phpBB2/viewforum.php?f=34
Qbatus Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jeśli ktoś interesuje się amerykańskimi i brytyjskimi myśliwcami z okresu II WŚ polecam TĄ książkę. Dostałem na gwiazdkę i przeczytałem już 3 razy od początku do końca i spowrotem :devil: Jest naprawdę świetna.
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Karlem - pan Kaspersky mi sie na twoja stronke obraza, jakies "malicious URL" melduje, ostroznie. Mkrawcz1 - ktory P-38, polski czy amerykanski?
mkrawcz1 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mkrawcz1 - ktory P-38, polski czy amerykanski? Z mojej sygnatury - "Fork tail devil" :-)
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zrozumialem ze mowiles o amerykanskim :mrgreen:
mkrawcz1 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zrozumialem ze mowiles o amerykanskim :mrgreen: A ja wiedziałem, że Twoje pytanie padnie :-)
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 A ja wiedzialem ze tak odpowiesz
Irek M Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 ...no to panowie urzadzili sobie tutaj Air Caffe :rotfl:
karlem Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Karlem - pan Kaspersky mi sie na twoja stronke obraza, jakies "malicious URL" melduje, ostroznie.... Jak to rosyjskie strony; ściągnąłem sporo i (jak na razie - odpukać) do tej pory nic nie złapałem, albo nic nie wiem; żaden alarm się nie włącza
merlin71 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Opublikowano 19 Marca 2011 Podniosę troche temacik bo podupadł znacznie :mrgreen: jak pisałem wcześniej rozrysowałem częściowo P-51 w skali 1:7 to już dokońcony rysunek i cześciowo naniesione rozmieszczenie elementów i linie w modelu a że jestem uparty i chociaż wszyscy mówią "nie" ja dalej upieram sie na "tak" : wydłubałem statecznik pionowy i ster kierunku :mrgreen: profil klasyczny - NACA 0009, muszę jeszcze wyciąć miejsce i dorobic klapkę trymera... zaczołem też pomalutku kadłub : pokrycie boków - balsa 3mm wszystko na podstawie instrukcji zestawu "kit" z Top Flite mam już też kilka pomysłow na swoje zmiany i modyfikacje ... to narazie tyle. Pozdrowionka ! a i czekam na komentarze ... :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.