tede1408 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 najlepiej farbą w spreju firmy motip, akrylem, lub dowolną farbą która nie wyżera depronu.
madrian Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Motipy żrą depron. Motylasty malował nimi modele dopiero po ich pokryciu papierem na Wikol i wyszpachlowaniu. Potrzebne są farby na bazie mało żrącego rozpuszczalnika. Np. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1674,rc-styro-farba-w-sprayu-ghiant Sprawdza się jednak farma akrylowa do ścian, rozcieńczona nieco alkoholem (spirytus, denaturat biały - fioletowy farbuje) lub wodą destylowaną. Zawsze należy zrobić próbę na jakimś ścinku pianki.
Sir P Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 W Castoramie za 19 zl spray akrylowy Aqua (chyba produkowany przez wymieniony Mo Tip), sprawdza się świetnie akurat puszka schodzi na Toto-0. Na spray'u jest adnotacja, ze nadaje się do styropianu. Rozpuszczalnikiem w 90% jest woda. Allegro, ale cena ciekawa http://allegro.pl/hit-lakier-farba-spray-na-bazie-wody-350-ml-i1391616040.html
fifi0125 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 Dziękuję Wam bardzo. ) Tak zamierzałem się do wyważenia Totka... ale jakoś niechętnie się do tego zabieram.. tyle tam kabli..-za mało miejsca.. Odbiornik musi być jak najdalej regla tak ? Czyli wszystko wskazuje jednak że ma być pod półką na serwa... ale w tedy nie bd miejsca na akumulator, bo w moich przypadku, żeby model był dobrze wyważony, AKU musi być jak najdalej na końcu.. W takim razie gdzie zamontować odbiornik aby był bezpieczny ?? Wspomnę, że okleiłem go z boku jedną warstwą depronu 5mm, a z góry dwoma warstwami piątki.. POMOCY :D Pozdrawiam
mkrawcz1 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Do boku rzepem, przed albo nad LiPo. Akumulator dobrze przymocuj.
fifi0125 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Dziś kupiłem ładowarkę E-sky i GOTOWY zasilacz. Właśnie próbuję się doczytać, przez ile mam ładować mój pakiet. Mam małe pytanie.. Byłem dziś w sklepie na Bitwy Warszawskiej i zapytałem o interfejs do aparatur RADIOLINKA, a sprzedawca odpowiedział, że pierwszy raz słyszy o takiej firmie... Hmm... Okay. Moje pytanie brzmi: Czy inne interfejsy, np.: E-Sky, pasują do RADIOLINKA ?? Czy mam szukać konkretnego interfejsu do apek RadioLinka ?
fifi0125 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Aku ładuje się już grubo ponad 3h.. (
fifi0125 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Proszę o szybką odpowiedź apropo tego interfejsu do RadioLinka bo już się zbieram, a jutro zamierzam tam ponownie pojechać ) Pozdrawiam
buwi777 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Proszę o szybką odpowiedź apropo tego interfejsu do RadioLinka bo już się zbieram, a jutro zamierzam tam ponownie pojechać ) Pozdrawiam No to szybko odpowiadam - możesz tam pojechać ... ps. A na ile MHz ten Radiolinek ??
fifi0125 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 2,4 .. będzie pasował kabel od E-Sky ?
fifi0125 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 Dobra jakoś sobie poradzę.. Mam tylko problem ... Dziś szykując się do oblotu dokręcałem piastę.. i poszła śrubka.. niestety gwint został tam a piasty nie da się wyjąć. Znam jeden sposób od kolegi na jedną śrubkę, ale wolałbym pozbyć się tej piasty i kupić nową. Jak to zrobić ?? Słyszałem, że jest tu gdzieś taki temat, ale nie mogę znaleźć.. Pomocy Pozdrawiam
madrian Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 ale wolałbym pozbyć się tej piasty i kupić nową. Jak to zrobić ?? Po takim zapytaniu powinienem powiedzieć, że wystarczy wyrzucić starą piastą i pójść do sklepu i poprosić sprzedawcę o nową, w zamian za bilety płatnicze Narodowego Banku Polskiego. :twisted: Ale mam akurat natchnienie i domyślam się o co ci biega. Jak masz mikroszlifierkę (np. Dremel lub jakąś podróbkę) możesz założyć tarczę do cięcia, i nadciąć głęboko piastę. To aluminium więc tnie się łatwo. Potem w cięcię wbić płaski szeroki śrubokręt i piasta się rozejdzie. Wtedy ją tylko ściągnij. Inny sposób to wiertło ø3 i wywiercić złamaną śrubkę.
fifi0125 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 O tym nie pomyślałem. Pewnie to dlatego, że ja nie mam dziś "natchnienia" :PP Dzięki A mam jeszcze takie pytanie, korzystając z Twojego natchnienia: Czy śmigło na jednej śrubce długo wytrzyma?? I czy wgl wytrzyma ??
DeJot95 Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Mi jak się ukręciła śrubka w prop saverze to odkręciłem drugą i mocno pociągając ściągnąłem piastę, a z szlifierkami to można zniszczyć wał silnika.
madrian Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Nie wytrzyma. Piasta nie będzie wyważona i będziesz miał potężne bicie, które może nawet wyrwać wręgę z silnikiem. Albo trzeba rozwiercić obie śrubki i dać nowe (w tym samym rozmiarze), albo wymienić piastę.
fifi0125 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 Yhym.. rozumiem. Dziękuję Ci Mam jeszcze jedno bardzo ważne pytanie. Naładowałem AKU i sprawdzałem moc silnika (wcześniej nie było problemu i wchodziło na najwyższe obroty.. może to dla tego, że AKU nie był do końca naładowany), ale jak włączam silnik i stopniowo dodaje mocy, to pod koniec tak gdzieś 3-5 kliknięć do końca kanału gazu, silnik się krztusi i traci moc, dopiero jak troszkę zmniejszę moc, tak gdzieś do tej granicy przy której się krztusi to obraca się normalnie. Od czego to zależy?? O co chodzi?? I co mam w taki wypadku zrobić ?? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.