Skocz do zawartości

Gdańsk, Gdynia i Sopot.

Podem89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pi razy drzwi to zaznaczone na czerwono.

600-800m od tego miejsca jest ze 6 BTSów (w okolicach kościoła). Może w tym miejscu jest jakaś fajna interferencja.

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A kto wie... bez aparatury pomiarowej nikt się nie dowie... Pozostaje tylko uważać na to miejsce, albo po prostu latać bokiem :P

Opublikowano

Czesc :-)

Hej jutro jesteśmy na klifie w Mechelinkach jak masz czas to zapraszam  :)

Dzieki za zaproszenie. W Mechelinkach bardzo chcialbym sie znaleźć i stąd to pytanie, naczytałem się jednak że lądowanie jest tam trudne a warunki często takie że tam już trzeba umieć latać. 

Naogladalem sie filmikow miedzy innymi niejakiego PawłaB, od pol roku mam model, w ostatnich miesiacach uzywam znaczaco mniej kleju, ale do Mechelinek to mi raczej ciagle daleko.

Także chętnie bym się podpiął, ale najpierw chce poćwiczyć w łatwiejszym miejscu.

Dzieki !

Tą stronke widziałem, ale nie wiem gdzie na początek najlepiej i jak stwierdzic ze beda odpowiednie dla poczatkujacego warunki danego dnia.

Jakby ktoś mnie oswiecil, bede wdzieczny.

G.

Opublikowano

Tą stronke widziałem, ale nie wiem gdzie na początek najlepiej i jak stwierdzic ze beda odpowiednie dla poczatkujacego warunki danego dnia.

Jutro będą szkolne warunki 4-5 m/s :)  przyjedz popatrz , masz silnik to się możesz podratować w razie W .Ostatnio był kolega deproniakiem pierwszy raz i dał radę tylko trzeba chcieć  ;)

Opublikowano

W jakich godzinach tam bedziecie ?

Lepiej zabrac funglidera czy herona ?

Będziemy od godz 12 , a co do modelu jak uważasz, możesz zabrać dwa   ;)  .

Opublikowano

Czesc :-)

Pytanie nadal aktualne, gdzie polecacie wybrac sie na pierwsze latanie zboczowe i przy jakim wietrze ?

Dzieki !

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

17 lipca na Chwarznie Heron poleciał w kominie na 700m. Termika pozwalała na dalszy lot, jednak z widocznością modelu było już krucho. Opadanie na pełnych klapach zajęło więcej czasu, niż wejście na pułap. Kto nie był niech żałuje.

post-16742-0-67556700-1469210574_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyby ktos potrzebowal, to mam skrzydlo do pioneera 1400, w dobrym stanie, mala dziurka po trawie, brak dolnej listwy piankowej, wklejona wzmocniona rurka - dzwigar, bez serw.

Ogolnie skrzydlo w dobrym stanie, nie polamane, nawet krawedz natarcia jest OK. 

Oddam za darmo, ale trzeba odebrac max do soboty, potem musze wyrzucic.

Przepraszam za off-top.

Pozdrawiam

G.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Kolegów Modelarzy z Trójmiasta. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz początkującym modelarzem (lecz juz nie zupełny świeżak ;) ).

Zwracam się do Kolegów z następującą prośbą:

Czy zechciałby ktoś z Was użyczyć (dosłownie na 3 minuty) swojej aparatury 2,4GHz w celu sprawdzenia serwomechanizmów w moim nowym modelu.

Krótka historia przypadku:

Na codzień latam na aparaturze Graupner MX-16s 35MHz. Niedawno w moim hangarze przybył "nowy" model - Hype U Can Fly. Po podłączeniu do modelu mojej aparatury jedno z serw lotek zaczyna dziwnie się zachowywać (po kilku wychyleniach drążka serwo dostaje losowych wychyleń i nie ma nad nim żadnej kontroli. Osoba, od której odkupiłem model zasugerowała, że może być to wina mojej aparatury pracującej w paśmie 35Mhz i żeby zobaczyć jak sprawa się ma przy aparaturze 2,4GHz. Stąd też moja prośba.

Mogę podjechać w dowolne miejsce w dowolnym czasie, jeżeli oczywiscie ktoś wyrazi chęć pomocy :)

Pozdrawiam wszystkich,

Mateusz

Opublikowano

Zapraszam na Chwarzno, prawdopodobnie w sobotę i niedzielę po południu bedziesz mogł skonsultować Twoje problemy.

Na mój gust masz uszkodzone serwo a nie aparaturę

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.

Jak na złość - w ten weekend nie mogę. W każdy dzień powszedni o każdej porze mogę, ale niestety nie w najbliższy weekend. Niemniej jednak dziękuję - najwyżej dostosuję się i w kolejny weekend powinienem dać radę, choć nie ukrywam, że zależy mi też na czasie.

Teź myślalem, że to wina serwa. Dlatego kupiłem w RC PitStop tester serw i po podłaczeniu do testera wszystko śmiga aż miło. Dodam, że jest to juz drugi taki przypadek. Wcześniej w innym modelu (ASW-18 Hype) miałem identyczna sytuacje. Wtedy skonczylo sie na wymianie serwa na cyfrowe HiTeca i problem zniknal. Jednak teraz zaczynam myslec, ze moze moja aparatura nie zawsze jest kompatybilna z analogowymi serwami z HYPE. Nie wiem czy to w ogole jest mozliwe, bo jestem w tych tematach zielony :)

Niemniej jednak - na testerze serwo dziala bardzo dobrze. Stad tez ponawiam prosbe o uzyczenie przez kogos z Modelarzy swojej apki 2,4GHz.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Czy to serwo to nie tower pro sg 5010? Mam ze swoim podobny problem na apce 2,4G (nawet z dwoma kupionymi w odstepie 1r). W sobotę po poludniu jestem dostepny. W gd chełmie. Chetnie dokonam testow krzyżowych ☺.

-Michał

Opublikowano

Czy to serwo to nie tower pro sg 5010? Mam ze swoim podobny problem na apce 2,4G (nawet z dwoma kupionymi w odstepie 1r). W sobotę po poludniu jestem dostepny. W gd chełmie. Chetnie dokonam testow krzyżowych ☺.

-Michał

Raczej nie, na serwach nie widać zacznych oznaczeń. Myślę, że to jakieś podstawowe serwa, które Hype instaluje w swoich piankolotach. I wizualnie nie przypominają one SG5010. Co do soboty - tak jak pisałem - niestety najbliższy weekend mam zajęty, ale w każdym innym terminie najlepiej w tygodniu mogę podjechać w dowolne miejsce w 3M

A z jakiej dzielnicy jesteś? Ja z Oliwy, mam i Optic6 na 35 MHz i Aurorę 9 na 2,4 GHz.

Jestem z Osowy, więc calkiem blisko. Kiedy by Ci pasowało?

Opublikowano

A do gdańska podjeżdżasz lub przejeżdżasz? W osowie to miałby być u Ciebie czy gdzieś na łące? Swego czasu sporo latałem na łące przy Selgrosu i ...wyleciała mi nazwa marketu po lewej stronie od torów przy ogródkach działkowych.

P. S  przy Renku

Opublikowano

Ja moge podjechac w dowolne miejsce tam, gdzie pasuje Tobie. Łąka nie jest potrzebna bo chciałbym tylko podłączyć mój model do aparatury 2,4 GHz i zobaczyc czy wszystkie serwa działają prawidłowo. Bez latania :) jestem mobilny więc daj prosze znać na PW o której godzinie i gdzie, to podjadę. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.