Skocz do zawartości

Jaką aparature RC mi polecicie? ?

Nebeb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to znaczy ze na aparatrze sobie ustawiasz wychylenie, a ono i tak zostaje jak bylo po wlaczenia switcha.

pocieszę Cię, że zanim zaczniesz uzywac tej funkcji to nauczysz się angielskiego.

madrian-> spoko, to młodzik jeszcze. 13 latek to slangu nie zna. może się chłopak wyrobi.

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja po prostu nie znałem takiego słowa i myślałem że to jest takie określenie problemu przez autora odpowiedzi.

Opublikowano

Mam głupie pytanie w związku z sklepem internetowym HobbyKing.com a mianowicie czy cena tam podawana jest w walucie DOLAR ($) ??. Bo aparatura turnigy 9x z aktualnym kursem dolara kosztowałaby 146 zł - czy to możliwe ?

Ps. Ile czeka się na przesyłkę z HobbyKing ??

Opublikowano

Możliwe, tylko jeszcze dochodzi cena wysyłki. Ale to i tak wyjdzie taniej niż w jakimkolwiek polskim sklepie. Gdyby moja ostatnia przesyłka nie trafiła na weekend to by była w 4 dni od zmiany stausu na shipped.

Opublikowano

Założyciel tego wątku jest uparty. Postanowił nas zasypywać gradem pytań-czasem dziwnych ,czasem naiwnych ...... Na razie idzie mu znakomicie-9 stron postów w miesiąc. :jupi: :jupi: :jupi: Aż boję sie pomyśleć co będzie do Bożego Narodzenia :crazy: :crazy: :crazy: Zastanawiam się czy wiek Tego użytkownika nie jest aby zawyżony. Jak na trzynastolatka, ten młody człowiek wydaje sie nad wyraz ograniczony (bez obrazy Nebeb).

Opublikowano

A tak jeszcze z ciekawości - czy w odbiorniku 2,4 GHz warto dokładać U-BEC ? Jeżeli tak to czy to się tak samo jak przy zwykłym odbiorniku FM ??

Opublikowano

A tak jeszcze z ciekawości - czy w odbiorniku 2,4 GHz warto dokładać U-BEC

Teraz dodaje się raczej U-Fo ale wszystko na ten temat jest w linku.

Opublikowano

"czy w odbiorniku 2,4 GHz warto dokładać U-BEC "

a może najpierw wyjaśnisz do czego chcesz stosować U-BEC do odbiornika,dopiero wtedy mozemy odpowiedziec na to pytanie

Opublikowano

Po to aby napięcie nie spadło ani nie było za wysokie tzn. nie 7.2v tylko 6v, w regulatorze mam u-bec w regulatorze 1A i czytałem że należy model wyposażyć w u-bec zewnętrzny jeżeli jest poniżej 2A a najlepiej aby ubec zewnętrzny miał 3A - i tak się zastanawiam czy w odbiornikach 2.4 Ghz też tak jest ?? I czy tak samo się podpina pod kanał 2 w odbiorniku przez kabel Y ??

Opublikowano

Ale namieszałes :cry:

Jezeli latasz np motoszybowcem lub małym modelem elektrycznym i zasilasz go pakietem np 11.1 V stosujesz najzwyklejszy regulator z bec i zapewniam że to wystarcza .Latam motoszybowcami o poborze prądu do 40 A i stosuję regulatory z bec.

Jeżeli chodzi o modele z napędem spalinowym to stosuje regulatory napiecia gdy zasilam model pakietem li -poly 7.2V .Model zasilany pakietem 4 NiMh nie potrzebuje tego "ustrojstwa".

Nie jest wazne czy używasz 2.4 G czy 35 Mhz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.