dmz Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 to znaczy ze na aparatrze sobie ustawiasz wychylenie, a ono i tak zostaje jak bylo po wlaczenia switcha. pocieszę Cię, że zanim zaczniesz uzywac tej funkcji to nauczysz się angielskiego. madrian-> spoko, to młodzik jeszcze. 13 latek to slangu nie zna. może się chłopak wyrobi.
Nebeb Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja po prostu nie znałem takiego słowa i myślałem że to jest takie określenie problemu przez autora odpowiedzi.
Nebeb Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mam głupie pytanie w związku z sklepem internetowym HobbyKing.com a mianowicie czy cena tam podawana jest w walucie DOLAR ($) ??. Bo aparatura turnigy 9x z aktualnym kursem dolara kosztowałaby 146 zł - czy to możliwe ? Ps. Ile czeka się na przesyłkę z HobbyKing ??
ppompka Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Możliwe, tylko jeszcze dochodzi cena wysyłki. Ale to i tak wyjdzie taniej niż w jakimkolwiek polskim sklepie. Gdyby moja ostatnia przesyłka nie trafiła na weekend to by była w 4 dni od zmiany stausu na shipped.
ppompka Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Kliknij na postage table na górze strony. Tam wybierz polskę, i air parcell ta tańsza, lub ems dla bogaczy. oczywiście z odpowiednią wagą.
merlin1212 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Założyciel tego wątku jest uparty. Postanowił nas zasypywać gradem pytań-czasem dziwnych ,czasem naiwnych ...... Na razie idzie mu znakomicie-9 stron postów w miesiąc. :jupi: :jupi: :jupi: Aż boję sie pomyśleć co będzie do Bożego Narodzenia :crazy: :crazy: :crazy: Zastanawiam się czy wiek Tego użytkownika nie jest aby zawyżony. Jak na trzynastolatka, ten młody człowiek wydaje sie nad wyraz ograniczony (bez obrazy Nebeb).
mkrawcz1 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Odnoszę nieodparte wrażenie, że nie chodzi o kupienie aparatury, tylko o pisanie o kupowaniu. Karmicie trolla.
Nebeb Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Kupuje turnigy 9x - dzięki za pomoc i za zamieszanie
Nebeb Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2011 A tak jeszcze z ciekawości - czy w odbiorniku 2,4 GHz warto dokładać U-BEC ? Jeżeli tak to czy to się tak samo jak przy zwykłym odbiorniku FM ??
dziobak Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 A nie wystarczy poczytać na forum ?Wszystko o co pytasz , już zostało napisane-tylko szukać :roll:
Irek M Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 A tak jeszcze z ciekawości - czy w odbiorniku 2,4 GHz warto dokładać U-BEC Teraz dodaje się raczej U-Fo ale wszystko na ten temat jest w linku.
instruktor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 "czy w odbiorniku 2,4 GHz warto dokładać U-BEC " a może najpierw wyjaśnisz do czego chcesz stosować U-BEC do odbiornika,dopiero wtedy mozemy odpowiedziec na to pytanie
Nebeb Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Po to aby napięcie nie spadło ani nie było za wysokie tzn. nie 7.2v tylko 6v, w regulatorze mam u-bec w regulatorze 1A i czytałem że należy model wyposażyć w u-bec zewnętrzny jeżeli jest poniżej 2A a najlepiej aby ubec zewnętrzny miał 3A - i tak się zastanawiam czy w odbiornikach 2.4 Ghz też tak jest ?? I czy tak samo się podpina pod kanał 2 w odbiorniku przez kabel Y ??
instruktor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ale namieszałes :cry: Jezeli latasz np motoszybowcem lub małym modelem elektrycznym i zasilasz go pakietem np 11.1 V stosujesz najzwyklejszy regulator z bec i zapewniam że to wystarcza .Latam motoszybowcami o poborze prądu do 40 A i stosuję regulatory z bec. Jeżeli chodzi o modele z napędem spalinowym to stosuje regulatory napiecia gdy zasilam model pakietem li -poly 7.2V .Model zasilany pakietem 4 NiMh nie potrzebuje tego "ustrojstwa". Nie jest wazne czy używasz 2.4 G czy 35 Mhz
instruktor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 A to coś zmienia? Sebastian a może pokażesz swoję buźkę
Nebeb Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jak zrobi mi kolega zdj. jak "latam" to wstawię na awatar
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.