Jump to content

Szukam wielkiej strzykawki :)

Marcin

Recommended Posts

Witam,

mam pewien zgryz. Potrzebuję strzykawki lub innego dozownika o pojemności około 250 - 500ml. Chodzi o to, żeby wozić ze sobą w niej olej do mieszanki w moto i podczas tankowania dolewać do zbiornika paliwa odpowiednią ilość oleju dla stworzenia mieszanki.

Ponieważ jeżdzę na mieszance 1/40 to na 10l paliwa wychodzi 250ml oleju. A zbiornik ma okolo 15l pojemności.

Ktoś wie gdzie szukać takiego ustrojstwa? Wazne, by była podziałka :)

O, butelka do dobry pomysl. Generalnie chodzi o w miarę precyzyjne dozowanie, ale mysle, ze butelka tez by sie spelniła :) Jak nic innego nie wymysle, to sobie taka kupie. Najwyzej 500tkę :)

Poszukaj w sklepach ogrodniczych oleju do dwusuwów STHIL. Często się zdarza, że sprzedawany jest w specjalnych butelkach (0,5 litrowych) z dozownikiem.

Ot taka.

To bardzo dobry olej, który jak już zużyjesz napełniasz innym i wozisz ze sobą, bez zbędnych dodatkowych strzykawek i dozowników. :wink:

Jakoś nie ufam dozownikom. Zrobiłem inaczej. Wmontowałem z powrotem zbiornik oleju, ale przewód idący do dozownika będzie zakończony zaślepką. Jak będę chciał tankować to biorę zaślepkę, podpinam strzykawkę i zasysam ze zbiornika odpowiednią ilość oleju i do baku z nim :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.