Skocz do zawartości

Edzio 540 w wymiarze 1100mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak będę miał latać gdzieś w Warszawie to dam znać. Okleiłem dugie skrzydło i dół. Dolne pokrycie miało składać się z pasów lila/biel ale nie chciało mi się prasować folii na zakładkę tak jak to robiłem na górze. Coś się na dolnym pokryciu napisze i będzie git, smurfa nie nakleję bo nie bedzie go widać , co najwyżej kwiatki :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sławku jak go okleisz to na wagę i pokaż ile ten maluch waży. Ja tempem Twoich prac sam się zmotywowałem i kończę zaczęty modelik. Niestety popełniłem jeden błąd przy składaniu i teraz ciągnie się za mną i niektóre elementy muszę delikatnie podcinać i dopasowywać... Jeszcze jedno pytanko. Nie przebijają jasnej folii nadpalone krawędzie balsy(chodzi mi o żeberka)?

Opublikowano

Okleiłem dugie skrzydło i dół.

model prezentuje się bardzo dobrze,proporcje idealne a tempo prac zawrotne!

bardzo jestem ciekaw jak będzie latał...

Opublikowano

Pokryłem jedną lotkę i wyszło obiecująco. Folie są klejone na 1-cm zakładkę i jest to strasznie upierdliwe w wykonaniu, faktem jest że wygląda bardzo dobrze.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Nakładam jedną na drugą i prasuję na bardzo niskiej temperaturze, potem kleję na konstrukcję i naciągam całość prócz miejsca z zakładką. Jak już napnę całość jednym ruchem naciągam miejsce zakładki. Całość wymaga niestety wprawy a przy szachownicy musimy uważać żeby się z kwadratów nie zrobiły romby lub trapezy. W tym modelu problem polegał na tym ze pomarańczowj folii mam na styk a szachownicę na skrzydle trzeba było zgrać z tą na lotce, poleciało przy tym parę epitetów ale się udało.

Opublikowano

Jak dla mnie efekt końcowy znakomity.

Rewelacyjnie wyszło przejście skrzydło lotka.

Było trudno bo pomarańczowej folii miałem po 1cm dookoła lotki a szachownica wypadała pod katem do osi podłużnej lotki. Drugą zostawiłem sobie na jutro.

Edit: okleiłem całkowicie lotki i końcówki skrzydeł, nie wiem jak Wam ale mnie się nawet podoba. Trzeba jeszcze zmyć spirytusem resztki białego kleju z folii albo zrobić retusz czarnym mazakiem.

Dołączona grafika

Opublikowano

Sławku nie masz problemów z wichrowaniem lotek podczas oklejania? Mi często sprawiało to trudności, bo lotka wyginała się w kształcie litery U i szczelina między krawędzią natarcia lotki, a spływem skrzydła była nierównomierna(na początku i na końcu odstawało bardziej niż na środku).

Opublikowano

Miałem kiedyś taki problem ,teraz po sklejeniu lotki wlewam parę kropli CA od środka w spływ. Usztywnia to lotkę i jest po problemie.

Edit: okleiłem trochę model, szału nie ma. Dziś już nic mi się nie chce robić przy Edge, musi poczekać do przyszłej soboty.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

A jakie serwa proponujecie do tego modelu? Szukam takich do 15-20zł max. 9-11g . Chcę je kupić w kraju. Model nie jest warty droższego wyposażenia , tym bardziej że to prototyp. Myślałem o jakiś TowerPro 91 albo corona .

Opublikowano

dokładnie jak robraf pisze.

Przewineło mi się tych hxt 900 trochę przez rękę i mogę je polecić. spośród 15 ani jedno się nie popsuło!

Są to najlepsze serwa 9g w tej cenie :)

Opublikowano

Na allegro po 13-14 złoty zazwyczaj kosztują więc tanio.

hxt 900

Co do trwałości to jedno mi padło po kraksie tryby poleciały (ale są również zestawy trybików (na allegro kiedyś po 5 zło kupiłem).

Jeśli chciałbyś niedługo zamawiam kilka rzeczy z HK więc mogę serwa zamówić. Tylko wtedy jakieś 2 tygodnie czekania. Kosztują po przeliczeniu trochę ponad 8 zł:)

Opublikowano

Jakies nowe 8g mam. Dostaniesz za butelke piwa. Nowki. Bede pewnie w przyszlym tygodniu w wawie, wiec jakby co to dawaj znac :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.