Autsajder1983 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 te hxt takie słabe?? nie nadają się na wysokość i kierunek??
robraf Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 zalezy ile ten model bedzie wazyl rtf jak w okolicach 700-800 g to od biedy ujda
Gość Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Jakies nowe 8g mam. Dostaniesz za butelke piwa. Nowki. Bede pewnie w przyszlym tygodniu w wawie, wiec jakby co to dawaj znac Nie ma problemu z tym(i) butelką(-ami) piwa. Chętnie przygarnę te serwa. Serwa typu HXT900 starczą w zupełności do oblotów. Tu chodzi o regulację modelu,SC itp. Może nie będzie chciał latać i nie ma sensu pakować lepszego wyposażenia?
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Dzisiaj powalczyłem trochę z edkiem, zostały do oklejenia jakieś duperele dekoracyjne. Tragicznie wyszła klapa , no może nie klapa ale sama kabinka . Nie chce mi się tego poprawiać ale jak ładnie poleci to zrobię drugą kabinę. To co na zdjęciu wazy 444g. Do tego dojdzie regler , pakiet 4 x serwo 10g, odbiornik R6108, silnik Turnigy CD ROM 3530 , śmigło , jakieś podwozie i maska. Waga do lotu powinna wyjść całkiem dobra.
zibidic Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Nieźle się prezentuje, na tych fotkach to wygląda jak by miał ze 2m
pawel66 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Dlaczego ster statecznika poziomego nie ma przeciwwagi?
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zbychu, jak tam Extra? Edek ma 1100 mm więc jest karłem hhyhyhy. Ster nie ma przeciwwag a właściwie wyważenia aerodynamicznego z prostej przyczyny, model ma lądować i startować z trawy a wyważenie może być problemem przy tej wielkości modelu. Nie raz urwałem to wyważenie w innych modelach podczas startu z powodu wysokiej trawy. To za mały model żeby stosowanie tego wyważenia miało sens z punktu widzenia sił działających na ster, oczywiście chodzi mi o siły aerodynamiczne. To nie miała być makieta tylko model tani i łatwy do złożenia.
pawel66 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Chodziło mi oczywiście o wyważenie aerodynamiczne tylko zapomniałem nazwy :oops: Ciekawy jestem czy tak zbudowany ster nie będzie miał zbyt małej powierzchni do lotów 3D
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zrobienie nowego większego nie stanowi problemu, dodatkowo dopiszę że można go zrobić tak że zostanie sam statecznik a wymienione zostaną same stery wysokości.
pawel66 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 wymienione zostaną same stery wysokości. Wtedy zmieni się powierzchnia całego usterzenia a to odbije się na stabilności ...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Tylko na plus. Wygląda na to że szukasz dziury w całym
pawel66 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Widzi Pan krótka dyskusja a już dowiedziałem się ze nie ma za dużego statecznika (chyba) :wink: ps. szukając dziury w całym to większy statecznik nie będzie już tak dobrze wyglądał
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Po pierwszych lotach okaże sie czy jest dobry, i tak powiększyłem jego powierzchnię w stosunku do większości planów dostępnych w sieci, dodatkowo wydłużyłem ramię statecznika. Zaprojektować nowy statecznik lub same stery to chwila.
DARIUS1 Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam Samolocik pierwsza klasa zapewne oblot w następny weekend Fajnie wygląda tak oklejony aż mnie korci zrobić podobnie pozdrawiam
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Oblot pewnie w przyszłym tygodniu, jak mi nie wstawią jakiegoś dyżuru. Okleiłem jakieś tam paski, wkleiłem stateczniki i zawiasy, magnesy w kabinę i kadłub. Myślałem że uda sie polatać w tym tygodniu ale się przeliczyłem. Ogólnie całość wyszła tak sobie ale wzór oklejania pomimo że prosty to fajny.
Gość Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Taksówka czy nie , wkurza mnie parę rzeczy w oklejeniu ale tłumaczę sobie ze to prototyp. Spróbuję toto oblatać w niedzielę a jak się nie uda to zabiorę do Warszawy, moze gdzieś mi się to uda ulotnić w stolicy. Z drugiej jednak strony to wstyd się z tym wychylać do ludzi.
d.a.r.o. Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Jeśli chodzi o powody do wstydu, to "niestety" ale łapiesz się na końcówkę dłuuuugiej listy rankingowej Podoba mi się ten Edzio
Gość Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Sen o oblocie w tym tygodniu się skończył, brak dwóch serw to mniejsze zło. W firmie "wspaniałomyślnie" zainstalowali mi dziś dyżur nocny do jutra rana a potem jeszcze jedną robotę. Już ich nie lubię :evil: Edit : właśnie wróciłem ze spotkania z Boogie, który wspomógł mnie dwoma serwami .Wielkie dzieki mu za to . Pogadaliśmy przez godzinkę o tym i tamtym
Luki17 Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Sławku, a jak będzie wyglądała owiewka silnika. Czy to każdy ma zrobić na własną rękę, czy będzie jakaś gotowa do kupienia?
Rekomendowane odpowiedzi