radek872 Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Tak a z jest zakaz żeby się szybciej obracał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Najlepiej pokaż film z tych manewrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert K Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Radku czy testowałeś już jakieś inne śmigła? Pytam bo przydało by się Yaka trochę przyśpieszyć myślę nad Fialą 19x10E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zdjęcia dla Sławka z Wrocławia Ostatnio model miał kuku robiłem pętle w rollu i wyszedłem nisko ale zamiast nad ziemią to na wał powodziowy i awaryjnie spadłem z 2m na podwozie harrierem. Ten model jest pancerny przezył taki strzał gdzie inne modele można by spalić na miejscu, a tu tylko siadła blacha 4mm Nie testowałem jeszcze smigieł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Takie małe pytanie - czy jest możliwość aby ten model przystosować do silnika żarowego (jakiś czterosuw)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Na żarówce nie poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Na żarówce nie poleci.Bzdura. Podaj powody dlaczego? Pytanie było czy model można przystosować... Po mojemu trzebaby przerobić mocowanie domku pod silnik 4(2)-sówowy - gruntowna zmiana pierwszej wręgi i wzmocnienie jej mocowania. Poza tym nie widzę przeszkód w przystosowaniu modelu do napędu spalinowego. Model jest bardzo lekki i zaprojektowany pod silnik elektryczny, co nie znaczy, że nie można zastosować w nim silnika żarowego. Twoja odpowiedź Maćku jest nieuzasadniona i moim zdaniem kompletnie bez sensu. Rozumiem gdybyś miał identyczny model i tak twierdził, wtedy zwrócę honor. Być może producent przewidział mocowanie pod silnik spalinowy i raczej takie pytanie byłoby na miejscu, skierowane do użytkownika modelu - Radka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Przecież wiadomo, że każdy pakuje do modelu co chce i tutaj sie z krzysiem zgadzam ale jaki jest sens do 1.8m pakowania żarówki? Mam 20ccm żarke OS Max'a i wiem ile to pali, chyba ze sie chce latać jak trenerkiem - oczywiście nikomu nie bronie. Rozmiar 1.8m jest o tyle głupi, że nie dobierze się idealnego silnika spalinowego aby nie przesadzić z wagą, natomiast lżejszy silnik może być za słaby do pełnego 3D. Tak samo jest z modelami 2m Przy dzisiejszych cenach wyposażenia do elektryków silnik żarowy jest co najmniej nieopłacalny. Na ile starczy 5L paliwa? Przy "niedzielnym" lataniu to będzie może niecały miesiąc ? 0.5L zbiornik na może 10-15min lotu?, dziennie około 3-4 loty co daje nam około 1.5-2L Przez miesiąc to jest 6-8L jeżdżąc tylko w "niedziele". Niech będzie nawet te 5L bo w sumie 4t palą mniej. 5L Model Technics kosztuje niecałe 100zł... Tylko pytanie... czy bardzo komuś zależy na tym dźwięku? Bo raczej o ekonomii nie można tutaj mówić, koszt elektryka wraca się po kilku miesiącach niedzielnego latania. Poza tym model ciągle jest brudny od oleju, najgorsze jest jak olej dostanie się pod folię. I nie prościej było tak od razu koledze mario70 napisać, tylko jakieś głupie teksty w stylu, że na żarowym nie poleci, bo śmierdzi, bo brudzi, bo jest drogi? Trochę szacunku do innych użytkowników :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 radek872 weźmiesz tego Jaczka na piknik w Gotartowicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Postaram się wpaść z Yaczkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Nie wiem dlaczego post został usunięty przez Rafał B. więc napisze jeszcze raz: Przecież wiadomo, że każdy pakuje do modelu co chce i tutaj sie z krzysiem zgadzam ale jaki jest sens do 1.8m pakowania żarówki? Mam 20ccm żarke OS Max'a i wiem ile to pali, chyba ze sie chce latać jak trenerkiem - oczywiście nikomu nie bronie. Rozmiar 1.8m jest o tyle głupi, że nie dobierze się idealnego silnika spalinowego aby nie przesadzić z wagą, natomiast lżejszy silnik może być za słaby do pełnego 3D. Tak samo jest z modelami 2m Przy dzisiejszych cenach wyposażenia do elektryków silnik żarowy jest co najmniej nieopłacalny. Na ile starczy 5L paliwa? Przy "niedzielnym" lataniu to będzie może niecały miesiąc ? 0.5L zbiornik na może 10-15min lotu?, dziennie około 3-4 loty co daje nam około 1.5-2L Przez miesiąc to jest 6-8L jeżdżąc tylko w "niedziele". Niech będzie nawet te 5L bo w sumie 4t palą mniej. 5L Model Technics kosztuje niecałe 100zł... Tylko pytanie... czy bardzo komuś zależy na tym dźwięku? Bo raczej o ekonomii nie można tutaj mówić, koszt elektryka wraca się po kilku miesiącach niedzielnego latania. Poza tym model ciągle jest brudny od oleju, najgorsze jest jak olej dostanie się pod folię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Nie wiem dlaczego post został usuniętyDlatego, że wydaje ci się, że tylko ty masz rację a tak nie jest... wprowadzasz zamęt i trzeba potem sprzątać. Bo raczej o ekonomii nie można tutaj mówićNie każdy zarabia 2tys/msc niektórzy zarabiają 6-10tys i te 100zł na paliwo to jak dla ciebie 10zł... ps. też bym żarówki nie montował, przy tej wielkości tylko elektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Dlatego, że wydaje ci się, że tylko ty masz rację a tak nie jest... wprowadzasz zamęt i trzeba potem sprzątać. Nie chodziło mi o poprzednie posty bo tamte były totalnie na żarty. Chodziło mi o post wyżej wyjaśniający co miałem na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Witam !! Oblataliśmy u mnie ze Sławkiem z Wrocławia kolejnego Yaka 55M !!! Model z mega wyposażeniem : silnik Hacker C50 14L acro competition z przekładnią regiel Hacker Master Spin 99 acro competition akusy 8s 4200mah serwa Futaba BLS-ki Śmigło APC 18x10 i już był niezły nadmiar mocy, a docelowo 20x11 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Model lata kapitalnie mimo, że ma pół kilo więcej na pokładzie niż mój..Latanie precyzyjne wychodzi kapitalnie.Nie ma sensu walczyć z wagą 4,5kg to optymalna masa. Mój Yak waży niecałe 4kg, ale to zupełnie inny model w powietrzu, a raczej zabawka w porównaniu do tego co potrafi Yak z wyposażeniem Sławka.Jak założy śmigło 20x11 to będzie prawdziwa bestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Dziękuję Radku za oblatanie mojego Yaka 55 i wszelką pomoc telefoniczno-internetową w trakcie jego budowy. Dołożyłem wszelkich starań, aby wyposażyć go jak najlepiej. Dziś widziałem na co go stać. Gdyby nie walka Adamka z Kliczko, mógłbym jeszcze pojechać do Oleśnicy polatać. Podładuję jeszcze akumulatory i zobaczę ile zostało pojemności po Twoim locie. Zmiana śmigła i lepsze zaprogramowanie regulatora z pewnością podwyższy jeszcze parametry tego modelu. Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Radku, po oblocie zostało jeszcze 55% pojemności akumulatora . Śmiało można wymienić śmigło na większe co też uczyniłem. Przeprogramowałem też regulator zmieniając niektóre parametry. Sądzę, że teraz silnik żwawiej reaguje na ruch drążka gazu. Napisałem do Hackera o podanie optymalnego setupu dla mojego silnika . Porównam te parametry z moimi.Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje. Slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 po oblocie zostało jeszcze 55% pojemności akumulatoraA jaki był czas lotu?Jaczek z wyposażeniem full wypas, łaaaaaaaaadny Radek precyzyjne wychodzi super a jak z harierami, rolingharierami itp. z dodatkową wagą? Panowie czy zakończyli produkcje tego modelu bo praktycznie wszędzie jest niedostępny? Większy i mniejszy brat jeszcze leżą na sklepach a tego niet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 witam!!! po wielu perypetiach również i ja stałem się posiadaczem tego świetnego modelu. model kupiłem w pełni złożony i wyposażony do lotu. widziałem już co mój yaczek wyczynia w rękach dobrego pilota,sam jednak jeszcze nim nie latałem. pierwotnie model należał do kolegi Roberta K dodam że YAK prezentuje się znakomicie,jest perfekcyjnie i czysto zmontowany :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Panowie czy zakończyli produkcje tego modelu bo praktycznie wszędzie jest niedostępny? Większy i mniejszy brat jeszcze leżą na sklepach a tego niet. Bylem przy rozmowie Zbyszka z Revoca z ich glownym dystrybutorem i powiedzial ze zdziwili sie jakie wyszlo zapotrzebowanie na ich model. Kilka sztuk mial miec w miesiac po EXFC czyli mniej wiecej teraz Pisz do niego i pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Mówiłem Zbyszkowi jak kupowałem ten model, że będzie miał zamówienia tylko trzeba światu pokazać ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi