Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za pomocą karty dużo prosciej programować regulator ale gdy jej nie ma to nadajnikiem wystarczy. Nie musisz niczego regulować w nim.

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ska dwiesz jaki mam regulator??

Doświadczenie i praktyka :mrgreen... Co chcesz w nim przeprogramować na początek? Jeszcze raz mówię, że nie musisz i nie rób nic bo potem się juz nie połapiesz.

Opublikowano

no to jestem kupilem w casto ten podklad pod panele 5mm na lotki i sie zastanawiam czy jak bym tym klejem posmarowal zlozyl w pol to moze i winglety z tego zrobil....

Opublikowano

Z tego robi sie własnie i winglety. W moich skrzydłach 160 i 177rozp winglety są z depronu ( izofloru) 6mm. nawet nie wiedziałem, że jest i 5mm - może ten twój to wasnie 6mm? są też 3mm. W zupełności wystarczy ci jedna warstwa depronu.

Opublikowano

przy silniku który kupiłeś jest podane smigło na 3s - i takie kup. Chyba, że pytasz o składane, ktore byłoby najlepsze ale ja takiego jeszcze niem mam więc nie wiem jak tu dobierac.

Opublikowano

dobra aparatura przyszla TURNIGY 9X(mode1)awizo na silnik i serwa juz mam odbiore po wolnym ale mam pytanie szukalem i juz wiem ze instrukcji obslugi do aparatury nie ma po polsku sa filmiki na you tube po czesku wiec mysle ze ja ogarne i teraz do rzeczy loze na silnik jak zrobic najprosciej?? http://rc-fpv.pl/printview.php?t=2070&start=0&sid=ef361214277f18a145631dfd23130ad6 chcialbym aby silnik byl zamontowany wlasnie w ten sposob bez ingerecji w skrzydelko ale co prosciejsze i latwiejsze w montazu??

Opublikowano

Do aparatury TGY9x nie ma jak na razie (i zapewne nie będzie) instrukcji PL. Jest jednak ona tak intuicyjna, że po jakimś czasie Sam "rozkminisz o co kaman" :mrgreen:

Jest oczywiście dostępna instrukcja EN, na której na początku warto się "oprzeć": FS-TH9X Manual.rar

Co do montażu silnika, to w takim przypadku Będziesz musiał mocno "doważyć" na dziobie. Silnik w zagi przesuwa się do przodu (kosztem wycięcia kanału na śmigło), aby poprawić wyważenie modelu. Jeśli nie chcesz ścinać tyłu, to może "wpuść" śmigło w profil. Coś takiego, jak w delcie poniżej:

Dołączona grafika

Opublikowano

Na tym etapie nie zawracajmy mu głowy takimi rozwiazaniami. Gdy będzie już miał całe wyposażenie to przyklei tasmą do skrzydła i jesli faktycznie silnik zbyt daleko to wtedy będzie przesuwał go aż do wyrównania SC. Wtedy odetnie z tyłu ile trzeba będzie. Tak zrobiłem w moim byłym STRATOS'ie, który wczoraj miał oblot po modernizacji i tak samo zrobiłem w Mega delcie - jak go nazwał twórca.

Łoże to prosty sposób - widać na moich fotkach: przyklejam np deseczkę - jako ścianę silnikową - wprost do ściętego spływu skrzydła, potem doklejam scianki boczne by całosc była sztywna i wzmocniona. Może je wykonać ze sklejki - im lżejszy i słabszy silniczek tym cieńszej lub z płytki ebonitowej (tej montażawej dla elektroników). Nie zrób czasem błędu jak na focie, że wkręty przechodzą bezpośrednio przez goy styropian :rotfl:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.