majula7 Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Dzięki znalazłem już usterkę, z pomiarem miałem problem bo zwykłe sklepowe mierniki mają skalę od 200 ohmów w górę. Spróbuję go przewinąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 no i co było przyczyną? jaka usterka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 no i co było przyczyną? jaka usterka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Reszta odnośnie silnika w dziale silniki elektryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Reszta odnośnie silnika w dziale silniki elektryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czekając na boski wiatr Dzisiaj pokołowałem trochę po pasie robiąc jeden sus. Jeżeli wiatr będzie poniżej 3m/s, model zostanie oblatany 10-11.03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czekając na boski wiatr Dzisiaj pokołowałem trochę po pasie robiąc jeden sus. Jeżeli wiatr będzie poniżej 3m/s, model zostanie oblatany 10-11.03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jak to mówił Kargul&Pawlak: nadesla wiekopomna chwila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 No proszę dzień przed planem. Bardzo ładnie wygląda na niebie. Podwozie wytrzymało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Moje gratulacje, pięknie się prezentuje, czekam na filmik i werk silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Dzień przed, dlatego bo w weekend ma wiać. Podwozie jest do poprawki, lądowania wytrzymuje natomiast muszę popracować nad kapotażem. Niejestem też zadowolony z samego lotu, prędkość jest nie taka jakiej oczekiwałem. Na następne próby przesunę środek cieżkości około 1cm do przodu, przestawiłem też regulację wysokości o jeden ząbek na serwie, bo przy oblocie skończył mi się trymer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Nie wiem co ty chcesz od prędkości, moim zdaniem nawet miejscami za szybko. To bombowiec. PS. Mam nadzieję, że nagroda dla operatora za poświęcenie była. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 A była musiałem wyskoczyć z robota lego Furno :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Moje dalsze problemy z podwoziem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Nie będę odkrywczy jeśli napisze że masz podwozie za bardzo z tyłu i to chyba nawet w porównaniu z oryginałem a co dopiero do potrzeb startu modelem z trawy.Albo je przesuń albo jeśli masz taką możliwość zmień położenie całkowitego wysunięcia (jeśli nadal zostanie ci rezerwa wysokości łopatek od ziemi) tak by golenie były skierowane do przodu w otwartej pozycji .Co do prędkości-jak dla mnie jest odpowiednia do modelu ale każdy lubi co innego Modelik bomba !! (w końcu -bombowiec :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Albo koła o większej średnicy i po problemie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 ... albo lotnisko asfaltowe lub betonowe i po problemie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Lata dostojnie jak oryginał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Punkt podparcia podwozia jest jakieś 1,5-2cm przed środkiem cieżkości.Dzisiaj wszystko wymontowałem, podgiąłem golenie do przodu.W następnych lotach środek cieżkości zostanie przesunięty jeszcze około 1cm do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 A w jakiej odleglosci od natarcia masz SC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi