Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki znalazłem już usterkę, z pomiarem miałem problem bo zwykłe sklepowe mierniki mają skalę od 200 ohmów w górę.

Spróbuję go przewinąć.

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czekając na boski wiatr

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dzisiaj pokołowałem trochę po pasie robiąc jeden sus.

Jeżeli wiatr będzie poniżej 3m/s, model zostanie oblatany 10-11.03

Opublikowano

Czekając na boski wiatr

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dzisiaj pokołowałem trochę po pasie robiąc jeden sus.

Jeżeli wiatr będzie poniżej 3m/s, model zostanie oblatany 10-11.03

Opublikowano

Dzień przed, dlatego bo w weekend ma wiać.

Podwozie jest do poprawki, lądowania wytrzymuje natomiast muszę popracować nad kapotażem.

Niejestem też zadowolony z samego lotu, prędkość jest nie taka jakiej oczekiwałem.

Na następne próby przesunę środek cieżkości około 1cm do przodu, przestawiłem też regulację wysokości o jeden ząbek na serwie, bo przy oblocie skończył mi się trymer.

Opublikowano

Nie wiem co ty chcesz od prędkości, moim zdaniem nawet miejscami za szybko. To bombowiec.

PS. Mam nadzieję, że nagroda dla operatora za poświęcenie była. :mrgreen:

Opublikowano

Nie będę odkrywczy jeśli napisze że masz podwozie za bardzo z tyłu i to chyba nawet w porównaniu z oryginałem a co dopiero do potrzeb startu modelem z trawy.Albo je przesuń albo jeśli masz taką możliwość zmień położenie całkowitego wysunięcia (jeśli nadal zostanie ci rezerwa wysokości łopatek od ziemi) tak by golenie były skierowane do przodu w otwartej pozycji .Co do prędkości-jak dla mnie jest odpowiednia do modelu ale każdy lubi co innego :D Modelik bomba !! (w końcu -bombowiec :wink: )

Opublikowano

Punkt podparcia podwozia jest jakieś 1,5-2cm przed środkiem cieżkości.Dzisiaj wszystko wymontowałem, podgiąłem golenie do przodu.W następnych lotach środek cieżkości zostanie przesunięty jeszcze około 1cm do przodu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.