motyl Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 pokaż foty i od środka tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Jutro zrobię fotki, od środka niewiele zobaczysz ale może da sie coś zrobić.W sumie przeróbka niewielka i Artex powinien ją wprowadzić jako opcję do swoich zestawów.Podwozie zupełnie im nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 ...Podwozie zupełnie im nie wyszło. To nie im ale chińczykom, model jest przecież kopią Katany S.Silvestri Można było się postarać i ten element poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Czyli KATANA z Arexu jest modelem powtarzalnym Dziś kolejny dzięń lotów zakończył się urwanym statecznikiem poziomym ( typowo) No i przez moją brawurę wgniecione natarcie. A było to tak: Publika, dzikie tłumy , lotu pod własnym blokiem gdzie zamiast trawnika jest skała gliniasta Niskie przeloty itp, w końcu lądowanie na siebie i to dosłownie. Posadziłem ją jakieś 10m od siebie kontrując kierunkiem i w ostatniej chwili puściłem SK i chciałem odskoczyć :9 nie zdążyłem uderzyła mnie w nogę A statecznik po prostu, chciałem harriera zrobić, aż wreszcie przepadła 1m nad ziemią, silnik ognia( a jest w co dawać) i zaczepiła ogonkiem o szczątki trawy to już jej darowałem, podszedłem pozbierałem i wróciłem Teraz zrobie to co miałem zrobic odrazu - ZASTRZAŁY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 właśnie przyszło z UH wyposażenie do nowej katany elektro TowerPro n50A Turnigy e-drive 2820/07 Rhino 2350mAh 4S1P 20C Rhino 1750mAh 4S 14.8v 20C HXT UBEC 5/6v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Ten silnik to nie za mały przypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 nie wiem jak ten regiel ale u nas latają 2 TP, jeden 18A drugi 30A i oba sieją masakrycznie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 TP 18A mam w Wildze a TP 30A w GEMie i jakoś nie narzekam. Może mam jakieś wyjątkowo dobre egzemplarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 nie mam pojęcia od czego to zależy :? próbowaliśmy już z rdzeniami ferrytowymi ale tylko minimalna poprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Sławekmod.... Jestem na etapie składania Katanki i widzę że problem z podwoziem jest dość poważny... Myślę o przerobieniu go na węglowe i mam pytanie...Czy tą półkę wkleiłeś 'na' wzmocnienie czy wzmocnienie wyjąłeś i wkleiłeś zamiast niego? Proszę o foto jeśli to możliwe i z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Możesz od razu Krzysiek pomyśleć o kółku ogonowym. Nie musi być kierowane (nie ma najmniejszej potrzeby), za to zniesie dużo więcej niż ta sklejkowa płetewka która lubi się notorycznie urywać przy lądowaniu "na ogon" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Dzięki... O tym też myślałem i pewnie tak zrobię... Widziałem w RCScorpion takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 http://www.rcskorpion.pl/advanced_search_result.php?keywords=podwozie&sort=2a&page=2 Myślę że takie wystarczy....to za 10.50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Będzie o.k. Jednak zrezygnował bym z tego sterowania i wkleił to na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Edit :ażurowana płytka jest do wyrzucenia odrazu.Ja wkleiłem tam płytkę ze sklejki brzozowej 3mm.Kieszenie na podwozie zeszlifowałem tak żeby sklejka brzozowa przylegała całą powierzchnią..Kleiłem wszystko na żywicę.Jest bardzo mocne. Ja to zrobiłem w ten sposób.Pomimo że koło nie jest sterowane to ster jest na tyle skuteczny że da się manewrować modelem bez problemu.Po zrobieniu takiego podwozia jak te na zdjęciach lądowanie to frajda -na trzy punkty.Nic nie odlatuje , nie łamie sie itp.Wymienię podwozie na węglowe bo duralowe jest za ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Myślałem o zastosowaniu tego podwozia jako "wleczone" niesterowane. Po prostu chcę je zamontować bez tego ramienia do steru kier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Lepiej żeby koło miało możliwość ugięcia.Mocowanie bezpośrednio do steru kierunku >> nie polecam.Mnie Katanka raz poszorowała po trawie kierunkiem i posypały się tryby.Teraz z takim podwoziem jak mam nie ma możliwości dotknięcia sterem do podłoża.Na kierunek z czystym sumieniem poleciłbym serwo z metalowymi zębatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Zawsze możesz zastosować patent na kierowane kółko połączone ze sterem kierunku na sprężynce, wtedy przy lądowaniu uderzenie kółka na serwo nie przenosi sił które mogły by go uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 jeśli chodzi o serwa to planuję dać serwa z metalowymi zębatkami na każdą z funkcji. do tego regler Turnigy sentry 60A,pakiet 4s w granicach 4000 mAh i silnik TR SK 3542 1250kv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Na pakietach 2300 jest 9 minut lotu. 4000 to stanowczo za dużo. Pakiet 3200 wydaje się maksymalnym do tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.