cZyNo Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 oj tam. Jest napisane ogólnie, ale spokojnie powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Wiecie jak ustawić telemetrię, żeby nadajnik "mówił" komunikaty głośnikiem a nie tylko na słuchawkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 tak jak pisal wczesniej Jurek Nie ma takiej opcji. To w sumie nie głośnik tylko buzer. Komunikaty z głośniczka są dostępne tylko w pulpitach MCpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 No i jeszcze MZ'tki gadają. Wepnij sobie głośniczek do MX'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Pozostan przy sluchawkach. Glosniczek jest irytujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Wepnij moduł BT i możesz słuchać sobie na słuchawce do telefonu a działa nawet na takiej z biednej dronki za 30pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Czy macie doświadczenie z pakietem GRAUPNER/SJ LI-PO IS2P/6000 3,7V TX do nadajnika? Ile trzyma godzin z włæczonym modułem nadawczym. Standardowy pakiet NiMH trzyma ok 5-6 godzin. Czy jest zamieniać na tego lipola? Co ciekawe wg instrukcji zasilanie nadajnika jest w przedziale 3,4V-6,0V a nominalnie lipo ma 3,7V. Na jakim napięciu ustawić alarm, skoro w lipo nie powinno schodzić z napięciem celi poniżej 3,0V w kontekście zapotrzebowania na napięcie przez nadajnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 2 standardowe NiMh to cały dzień latania. Wg mnie nie ma co kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Co ciekawe wg instrukcji zasilanie nadajnika jest w przedziale 3,4V-6,0V a nominalnie lipo ma 3,7V. Na jakim napięciu ustawić alarm, skoro w lipo nie powinno schodzić z napięciem celi poniżej 3,0V w kontekście zapotrzebowania na napięcie przez nadajnik? A czy przypadkiem nie ustawiasz typu zasilania Ni lub Li ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Tak, jest wybór typu baterii - lipo lub NiMh, tu nie ma problemu. Problem jest inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Tomek, Moim zdaniem nie ma sie czym przejmowac, popatrz na charakterystykę rozładowania tego typu ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Przebrnalem wlasnie przez instrukcje mx20 i mam pare pytan jesli mozecie to pomozcie: 1. jesli to ile krzywych gazu mozna ustawic i ilu punktowe sa? 2. czy fazom lotu mozna przypisywac d/r oraz expo 3. Jest sporo wolnych mixow ale czy sa podstawowe akro juz gotowe w menu jak rud/elev oraz rud/ailerons ? 4 czy funkcja snap pozwala ustawic 4 rozne ustawienia do 4 autorotacji (2 neg i 2 poz lewo/prawo) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 1 - do każdej fazy lotu 5 punktowa 2 - tak, w każdej niezależne po dwa ustawianie na przełączniku 3 - tylko AIL-RU i EL-AIL. Reszta na wolnych mikserach 4 - a tego to nie wiem - tylko wolne miksery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 O Jurek dzieki No to nurkuje do instrukcji mz18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 może będzie lepiej rasowy GR jest pod szybowce, helikoptery i trochę statki optymalizowany. MZ to dzieło koreańców-oni lobią fikołki-masz szanse po szybkim sprawdzeniu - tam to znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 dalem nura bo znalazlem- mniej wolnych miksow ale sa te dwa podstawowe plus krzywe gazu i dr/expo do kazdej fazy lotu osobne. mx 20 bardziej mi wyglada pod szybowce a mz18 pod samoloty. Rowniez 4 kierunki autorotacji sie znalazly edit: No i juz jedzie z de mz18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Z nudów wysłałem pulpit MC32 do serwisu Graupnera do Kircheim w DE. Mniej potrzebny wyświetlacz do telemetrii nie działał tak jak bym chciał. Czas naprawy 5 dni roboczych plus czas podróży przesyłki. Całkiem przyzwoity wynik. Kiedyś było znacznie gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 U mnie w sierpniu 26 dni. Na gwarancji, przez polskiego sprzedawcę :-) Liczę od wysylki do odbioru od kuriera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Czyli lepiej wysyłać samemu bezpośrednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Na gwarancji chyba musisz przez sprzedawcę :-) Ale pewności nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi