Irek M Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Kolejny z filozoficznych tematów :devil: : W którą stronę najcześciej zakręcacie modelem? Zwróciliscie na to uwagę? Latając wczoraj uzmysłowiłem sobie, że łatwiej i częściej zakręcam w lewo niż w prawo. Też tak macie? Czy leworęczni przeciwnie czy zgodnie :jupi: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 mam dokładnie tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dokładnie tak jak piszesz. Też już się nad tym zastanawiałem, ale to tylko jak latam. Zdarza mi się latać w prawo ale bardzo sporadycznie. Ale inaczej jest jak jadę samochodem to zdecydowanie wole zakręty w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 ja również wolę gdy świat się kręci w lewo, od modeli przez motocykl na samochodzie kończąc, choć w jego przypadku jakoś bardziej jest mi to obojętne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ciekawe spostrzeżenie Irku. I jak sobie przypominam swoje loty to też kółeczka na niebie kręciłem w lewo i co ciekawsze, do lądowania (jeżeli mam wybór) to też wolę podchodzić od lewej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Jak sięgam pamięcią to lądowania zawsze jak piszesz od lewej.Nie wnikam przy tym czy model tak samo dobrze lub żle skęca w stronę obrotów śmigła lub przeciwną. Oczywiście nie znaczy, że latając nie skręcam w prawo ale lewa strona jakoś ciągnie bardziej :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 W lewo.. Po rondzie też wolę w lewo.. :mrgreen: I jak pamietam - szybowcem w termice też kręciłem w lewo.. Tak jak wszyscy w kominie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Jeszcze do tego trzeba by dac zależność mode i jakies konkretne statystyki stworzyć Jestem praworęczny Mode 2 Czesciej skręcam w lewo Startuje i laduje w lewo. Waldi i powiesz ze jeszcze pierwszą w lewo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 He he mode 2 prawo i lewo ręczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Panowie, jaka jest przyczyna, że kręcimy w lewo, lądujemy ? Jest nam łatwiej,, nie odczuwam abym półkule miał lewą bardziej rozwiniętą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Paweł a wiedz, że masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Również wolę start w prawo, lądowanie od lewej :shock: . Zastanawiające. Może dlatego że czytamy i piszemy od lewej do prawej :? . A patrząc z pozycji kibica, lekkoatleci i żużlowcy na bieżni również biorą zakręty w lewo. Ciekawy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Również wolę start w prawoA tego nie wziąłem pod uwagę...wydaje mi się, że chyba własnie w prawo raczej trymuję jesli trzeba. Dziś to sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 I jak pamietam - szybowcem w termice też kręciłem w lewo.. Tak jak wszyscy w kominie:)Teoretycznie wszystko sie zgadza :jupi: ,latałem z jastrzębiami,bocianami w termice i co się okazuje :?: ,część ptaków kręci w lewo (większa część) a reszta w prawo :shock: .Latam na zboczu,więc zakręty nie robią mi różnicy,z tym że wolę lądować z prawej strony,jak tylko warunki na to pozwalają A,jeszcze w sprawie ptaków,może też mają Mode 1,2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 W lewo. Na rowerze czy motocyklu tak samo. Z tym jednośladem, to też sposób wsiadania Z LEWEJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Po starcie pierwszy zakręt w lewo. Ogólnie częściej w lewo, bo przecież w lewym zakręcie model się wznosi, a w prawym opada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universal Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Z lewej na jednoślady się lepiej wsiada ponieważ jest stopka czy to na motorze czy rowerze, na motor lepiej sie wsiada z lewej strony bo mniejsze ryzyko przewrotu jak na stopce stoi Mowa tu o tych co nie mogą wysoko nogi podnieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Do samochodu tez wsiadam z lewej... Hubert, moze wsiadanie na motor z lewej wzięło sie z przyzwyczajenia od samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 No dobra widzę tu samych prawo ręcznych (chyba). Może jakaś leworęczna osoba się odezwie jak tam u nich. Wg mnie powinno być odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ja jestem leworęczny ,ale latam w mode2 i z tego co zauważyłem to lepiej zwaraca mi się w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi