Irek M Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Kolejny z filozoficznych tematów :devil: : W którą stronę najcześciej zakręcacie modelem? Zwróciliscie na to uwagę? Latając wczoraj uzmysłowiłem sobie, że łatwiej i częściej zakręcam w lewo niż w prawo. Też tak macie? Czy leworęczni przeciwnie czy zgodnie :jupi: :?:
Konrad_P Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Dokładnie tak jak piszesz. Też już się nad tym zastanawiałem, ale to tylko jak latam. Zdarza mi się latać w prawo ale bardzo sporadycznie. Ale inaczej jest jak jadę samochodem to zdecydowanie wole zakręty w prawo.
qba Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 ja również wolę gdy świat się kręci w lewo, od modeli przez motocykl na samochodzie kończąc, choć w jego przypadku jakoś bardziej jest mi to obojętne.
wojcio69 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Ciekawe spostrzeżenie Irku. I jak sobie przypominam swoje loty to też kółeczka na niebie kręciłem w lewo i co ciekawsze, do lądowania (jeżeli mam wybór) to też wolę podchodzić od lewej strony.
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 Jak sięgam pamięcią to lądowania zawsze jak piszesz od lewej.Nie wnikam przy tym czy model tak samo dobrze lub żle skęca w stronę obrotów śmigła lub przeciwną. Oczywiście nie znaczy, że latając nie skręcam w prawo ale lewa strona jakoś ciągnie bardziej :rotfl:
waldi1973 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 W lewo.. Po rondzie też wolę w lewo.. :mrgreen: I jak pamietam - szybowcem w termice też kręciłem w lewo.. Tak jak wszyscy w kominie:)
Marcin K. Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Jeszcze do tego trzeba by dac zależność mode i jakies konkretne statystyki stworzyć Jestem praworęczny Mode 2 Czesciej skręcam w lewo Startuje i laduje w lewo. Waldi i powiesz ze jeszcze pierwszą w lewo?
pawel4090 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Panowie, jaka jest przyczyna, że kręcimy w lewo, lądujemy ? Jest nam łatwiej,, nie odczuwam abym półkule miał lewą bardziej rozwiniętą
ahaweto Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Również wolę start w prawo, lądowanie od lewej :shock: . Zastanawiające. Może dlatego że czytamy i piszemy od lewej do prawej :? . A patrząc z pozycji kibica, lekkoatleci i żużlowcy na bieżni również biorą zakręty w lewo. Ciekawy temat.
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 Również wolę start w prawoA tego nie wziąłem pod uwagę...wydaje mi się, że chyba własnie w prawo raczej trymuję jesli trzeba. Dziś to sprawdzę.
tytan12 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 I jak pamietam - szybowcem w termice też kręciłem w lewo.. Tak jak wszyscy w kominie:)Teoretycznie wszystko sie zgadza :jupi: ,latałem z jastrzębiami,bocianami w termice i co się okazuje :?: ,część ptaków kręci w lewo (większa część) a reszta w prawo :shock: .Latam na zboczu,więc zakręty nie robią mi różnicy,z tym że wolę lądować z prawej strony,jak tylko warunki na to pozwalają A,jeszcze w sprawie ptaków,może też mają Mode 1,2
hubert_tata Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 W lewo. Na rowerze czy motocyklu tak samo. Z tym jednośladem, to też sposób wsiadania Z LEWEJ
karlem Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Po starcie pierwszy zakręt w lewo. Ogólnie częściej w lewo, bo przecież w lewym zakręcie model się wznosi, a w prawym opada.
universal Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Z lewej na jednoślady się lepiej wsiada ponieważ jest stopka czy to na motorze czy rowerze, na motor lepiej sie wsiada z lewej strony bo mniejsze ryzyko przewrotu jak na stopce stoi Mowa tu o tych co nie mogą wysoko nogi podnieść
Marcin K. Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Do samochodu tez wsiadam z lewej... Hubert, moze wsiadanie na motor z lewej wzięło sie z przyzwyczajenia od samochodu?
Konrad_P Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 No dobra widzę tu samych prawo ręcznych (chyba). Może jakaś leworęczna osoba się odezwie jak tam u nich. Wg mnie powinno być odwrotnie.
Konrad65 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Ja jestem leworęczny ,ale latam w mode2 i z tego co zauważyłem to lepiej zwaraca mi się w prawo
Rekomendowane odpowiedzi