Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny z filozoficznych tematów :devil: : W którą stronę najcześciej zakręcacie modelem? Zwróciliscie na to uwagę? Latając wczoraj uzmysłowiłem sobie, że łatwiej i częściej zakręcam w lewo niż w prawo. Też tak macie? Czy leworęczni przeciwnie czy zgodnie :jupi: :?:

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz. Też już się nad tym zastanawiałem, ale to tylko jak latam.

Zdarza mi się latać w prawo ale bardzo sporadycznie.

Ale inaczej jest jak jadę samochodem to zdecydowanie wole zakręty w prawo.

Opublikowano

ja również wolę gdy świat się kręci w lewo, od modeli przez motocykl na samochodzie kończąc, choć w jego przypadku jakoś bardziej jest mi to obojętne.

Opublikowano

Ciekawe spostrzeżenie Irku. I jak sobie przypominam swoje loty to też kółeczka na niebie kręciłem w lewo i co ciekawsze, do lądowania (jeżeli mam wybór) to też wolę podchodzić od lewej strony.

Opublikowano

Jak sięgam pamięcią to lądowania zawsze jak piszesz od lewej.Nie wnikam przy tym czy model tak samo dobrze lub żle skęca w stronę obrotów śmigła lub przeciwną. Oczywiście nie znaczy, że latając nie skręcam w prawo ale lewa strona jakoś ciągnie bardziej :rotfl:

Opublikowano

Jeszcze do tego trzeba by dac zależność mode i jakies konkretne statystyki stworzyć :P

Jestem praworęczny

Mode 2

Czesciej skręcam w lewo

Startuje i laduje w lewo.

Waldi i powiesz ze jeszcze pierwszą w lewo? :D

Opublikowano

Panowie, jaka jest przyczyna, że kręcimy w lewo, lądujemy ? Jest nam łatwiej,, nie odczuwam abym półkule miał lewą bardziej rozwiniętą :P

Opublikowano

Również wolę start w prawo, lądowanie od lewej :shock: . Zastanawiające. Może dlatego że czytamy i piszemy od lewej do prawej :? . A patrząc z pozycji kibica, lekkoatleci i żużlowcy na bieżni również biorą zakręty w lewo.

Ciekawy temat.

Opublikowano

Również wolę start w prawo

A tego nie wziąłem pod uwagę...wydaje mi się, że chyba własnie w prawo raczej trymuję jesli trzeba. Dziś to sprawdzę.
Opublikowano

I jak pamietam - szybowcem w termice też kręciłem w lewo.. Tak jak wszyscy w kominie:)

Teoretycznie wszystko sie zgadza :jupi: ,latałem z jastrzębiami,bocianami w termice i co się okazuje :?: ,część ptaków kręci w lewo (większa część) a reszta w prawo :shock: .Latam na zboczu,więc zakręty nie robią mi różnicy,z tym że wolę lądować z prawej strony,jak tylko warunki na to pozwalają :D A,jeszcze w sprawie ptaków,może też mają Mode 1,2 :)
Opublikowano

Z lewej na jednoślady się lepiej wsiada ponieważ jest stopka czy to na motorze czy rowerze, na motor lepiej sie wsiada z lewej strony bo mniejsze ryzyko przewrotu jak na stopce stoi :) Mowa tu o tych co nie mogą wysoko nogi podnieść :D

Opublikowano

No dobra widzę tu samych prawo ręcznych (chyba).

Może jakaś leworęczna osoba się odezwie jak tam u nich.

Wg mnie powinno być odwrotnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.