Skocz do zawartości

Lotnisko modelarskie - Kęty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No Panowie zazdroszczę pozytywnie.
Widać że spotkanie i obloty udane.Tak trzymać :)
Ja już jedną nogą jestem w Dżwirzynie - Havet Hotel Resort
i będzie mi tęskno za ekipą i lataniem.
Myślę że po przyjeździe czym prędzej muszę się zjawić na lotnisku

aby obfocić perełkę Rafała i nie tylko.
Pozdrówka...

Opublikowano

Oj ,piękna impreza była na lotnisku,szkoda że udało dotrzeć się na koniec ale jednak :) .

Poleciał Curtiss :) .... (mocy przybywaj :rolleyes: )

Dwa filmiki- w roli głównej Curtiss i Marcin z Kataną

Opublikowano

A dziękuję Adamie :) .

Owszem ,lubuję się w modelach akrobacyjnych ale modelarstwo/lotnictwo w każdej formie mnie pociąga i ciężko się ograniczać ;) .

Akurat lubię i powozić się po niebie szybowcem i podnieść poziom adrenaliny akrobatem jak i zachwycić się makietą z przepięknym dżwiękiem.

Opublikowano

No Panowie,szykuje się ciekawy oblot modelu na naszym lotnisku.... :)

Model/półmakieta  ;)  prawdziwego samolotu który wzbudza spore kontrowersje ze względu na konstrukcję,wizualność ,trudność w pilotażu.Ja mimo jakiegoś tam czasu zabawy w modelarstwo, nigdy nie widziałem na żywo takiego modelu w locie jak i na piknikach,lotniskach a tu proszę,przyjdzie nim lecieć :D .

Model z Gee-Bee z firmy Seagull o rozp. ok 1800 mm z motorem RCGF32 cm. masa na razie nie znana.

I na koniec fajna fotka właściciela modelu, który wraz z kolegą Marcinem O złożył model w expresowym tempie i ok. północy SMS -sem zakomunikowali mi iż model gotowy :D .

IMG_1127.jpg

Opublikowano

To ja dodam ze swojej strony że to będzie drugie GeeBee na naszym lotnisku :)

Właśnie wczoraj zakupiłem. Niestety elektryk i pianka ale 120 cm w skrzydełkach to też całkiem nie mało przynajmnie jak dla mnie.

Od dziecka byłem zafascynowany tym samolotem więc postanowiłem je spełnić i okiełznać bestię.

Kiedy oblot tego Waszego cudeńka ?

Moje GeeBee (jeszcze w pudle ale tak wygląda)

post-14790-0-85896500-1431758678.jpg

Opublikowano

Witaj Andrzeju,dzięki za pozdrówka :) .

A u nas bogaty w wydarzenia weekend :D .

Zostaliśmy zaproszeni na prezentację modeli przed meczem na Woli jak i mały pokaz podczas przerwy.

Oj działo się...proszę o foty,filmy

Został także oblatany "pocisk"  Gee-Bee ;) . Jak praktyka pokazuje lądowanie bez kapotażu prawie niemożliwe chociaż 3 i 4 lot udał się bez tej przypadłości.Model startuje bardzo spokojnie i pewnie ,lot też przyjemny dopóki jest pewna prędkość ,do lądowania trochę nerwowo i mniej stabilnie ale bez paniki...

Kilka filmików i fotki ;)

nowe pakiety żelazowo-lipolowe :D :D

2015-05-16-844.jpg

2015-05-17-850.jpg

można na imprezę dowieść model i na dachu

image(33).jpg

Opublikowano

Dzięki za pozdrowienia Andrzeju 

A loty zapowiadają się wysokie , na razie sprawy techniczne powstrzymują mnie przed lotem 

ale już wszystko na dobrej drodze by w tym tygodniu Valek z nowym silnikiem w końcu poleciał  :D

Kęty pozdrawiają wszystkich lataczy z Gdyni  :)

Opublikowano

Silnik DUALSKY XM5060EA-6

regulator dualsky 80A

bec 10A castle

serwa blue bird BMS 616 DM Digital

pakiety zippy 6s 5000 mah 40c

śmiglo xoar 17x8 przy oblocie ale jeszcz mam 15x8 które przetestuje przy nastepnych lotach.

Opublikowano

Chyba najlepsza epika pod względem modeli na forum. Same poważne modele, no chyba że tylko na filmach tak jest :P

Przyjedź zobaczysz a jest co podziwiać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.